Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (S04E07)

(epizoda)
  • USA Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab

VOD (1)

Obsahy(1)

Hopper se chystá na boj s monstrem. Dustin pitvá Vecnovy motivy a rozklíčuje zprávu z druhé strany. Jedenáctku posílí dávno zapadlá vzpomínka. (Netflix)

Recenze (97)

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně epizoda, které nemám téměř co vytknout. Celá čtvrtá serie je totiž zatím velmi rozvleklá a pomalá, spousta dialogů natahovaná a opakující se. Kdyby se to trochu pokrátilo, mohlo to mít všechno větší drajv a spád. Herecky vyčnívá Paul Reiser a pak samozřejmě Jamie Campbell Bower, kterému patří závěr tohohle dílu a jehož herectví je naprosto luxusní. Koněčně mě něco v téhle serii nadchlo. I když se mi líbí i nové postavy...především Eddie. A samozřejmě pomrkávání na diváky...už v prvních dílech narážky na Noční můru, pak Robert Englund a podobně. Jen si nejsem jist, když Suzie použije termín Internet, co jsem dohledal, tak tenhel termín uživatelé používali až od roku 1987, v roce  86 byl snad jen NSFNet, ale nejsem žádný expert, tak se možná mýlím. Ještě pár dodatků...samozřejmě zkouknuto všech sedm dílů za jeden den. A co se týká hlavního záporáka, tak mu dost rozumím. Ostatně, když El majzne tu flundru bruslí, tak už u tý školy bych k ní přišel a fláknu jí pěstí a na tý bruslírně bych už o chvilku dřív vytáhl bejsbolku, nasadil si brusle a pěkně s rozjezdem bych celou tu její skupinu přetáhl po hlavě, hezky jednoho po druhém...a když by pak na mě ostatní zírali, potěžkal bych ji v ruce a pěkně se otázal, jestli má se mnou ještě někdo problém. ;-) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže si to shrňme. Rusáci mají tajné vězení, kde předhazují vězně Demogorgonovi, aby ho zabavili (kde ho vzali, to je záhada) a zrovna do tohohle vězení poslali Hoppera, který přežil bez jakékoliv újmy výbuch na konci třetí řady, aby si ho právě Rusáci odvedli ještě před tím, než do bunkru dorazili američtí vojáci. Jak ho odtud dostali, to ví jen scénáristé, kteří se nás snaží přesvědčit, že Hopper zemře tentokrát na sto procent, čemuž by věřilo jen naivní dítě. V další dějové lince se hlavní protagonisté dostanou bránou na dně jezera do druhého světa a Dustin se snaží vysvětlit, proč Vecna dělá to, co dělá (což už mi připadá vycucané z palce). El se už tři epizody snaží znovu najít svou supersílu, ale motá se stále dokola. Jo a prvních pár epizod se nám tvůrci snažili vnuknout představu, že Max zemře, načež se to vyřešilo a od té doby se všichni chovají, jako kdyby už jí nehrozilo žádné nebezpečí. Dáme jí sluchátka a walkman a už o tom nebudeme mluvit. Jo a abych nezapomněl... POPRVÉ od začátku tohohle seriálu se rodiče zajímají o to, co jejich dělají jejich děti. Poněkud tristní. Konec s výlevem Jedničky mě spíš rozesmál nejen pro to, že se jedná o naprosto klasického záporáka, který svůj příběh a plány jednoduše odvykládá. Mimochodem, od kdy se herecký výkon Eleven omezil pouze na pohledy? Ta holka doteď snad neřekla v celé sérii pořádnou větu. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty epizody jsou dlouhý jako prase, kdo na to má mít čas? Je to skvělý, ale snad abych si na to vyhradila celej večer, když už je to v podstatě dlouhý jako celovečerní film. Tak začínáme. Steve naštěstí neumřel, výprava po světě na druhý straně je pěkná a způsob mluvení skrz světla jako z pohádky. Což se možná do hororu moc nehodí, ale na to sere pes, vypadá to nádherně. A zase se vrátilo ježdění na kole. Já snad sním. Ruský cestopis a setkání se starým známým Demogorgonem se taky povedlo. I když Hopperův plot armor už byl na mě místy až moc silnej (a to myslím i na dřívější poměry). Ale setkání s Joyce bylo hezký, takže přivírám obě oči. ಥ_ಥ Velkej plot twist s Vecnou, One a klukem z prokletýho baráku, mě ale moc nenadchnul. Mně tyhle záporácký věci obecně moc nechytají. Zkrátka mi to přišlo jenom jako jedno velký klišé s klasickým přemlouvání hrdiny, aby se přidal k záporákovi. A samozřejmě klasicky je tady ultrazáporák a ultraklaďák, což už je na mě přespříliš komiksový. Takže počátek Vecny a jeho backstory mě docela dost zklamalo, upřímně jsem čekala něco víc originálnějšího. Kdyby El ty děti fakt zabila, bylo by to podle mě mnohem zajímavější, a ne tak blbě černobíle rozdělený na dobráky a zlý. Hodnocení: taky jste ve zrození Vecny viděli zrození Voldemorta?/10 ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je až neskutočné ako celú túto sériu ťahá dole dejová linka s Eleven. Tvorcovia nám ukazujú úplne hovadiny a zbytočne sú potom epizódy hodinu a pol dlhé... Taktiež hlavná štvorica detí bola úplne upozadená a v tejto epizóde zažiarili Nancy, Steve, Robin a Eddie a naozaj scény s nimi bolo to najzaujímavejšie čo vzišlo z tejto série. Dejová linka s Ruskom je tiež fajn a na Willa a Mikea sa úplne asi zabudlo. Neviem no mám veľmi rozporuplné pocity z tejto série lebo Eleven robí stále to isté dokola a už ma to nebaví. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things byly vždy o postavách, o jejich radostech a strastech, dilematech, traumatech, a vnitřních démonech, díky čemuž s nimi dokázal divák vždy soucítit a ztotožnit se s nimi, zatímco ona mysteriózní omáčka okolo byla jen druhořadý katalyzátor děje – tentokrát je to však právě naopak a paradoxně to vůbec není ke škodě. Samozřejmě, jednotlivým protagonistům je jako vždy věnována náležitá péče, character development je i zde neodmyslitelným elementem, jenže nyní má stěžejní prim příběh, a divák si tak může užít jak dechberoucí výletovou exkurzi do Upside Down, tak důmyslnou šachovou hru, při níž tvůrci odhalí takřka všechny triky, fígle, a na stůl vyloží všechny karty, ne-li rovnou všechna esa z rukávu. Za tuhle podívanou o stopáži 100 minut by se nestyděl ani Štefan Král, natožpak Štefan Špilberg. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Eddie (Joseph Quinn) zmíní, že by na Steva (Joe Keery) byl hrdý i sám Ozzy, protože také kousl netopýra. Naráží tím na incident z roku 1982, kdy metalový zpěvák Ozzy Osbourne ukousl na pódiu hlavu živému netopýrovi s tím, že si myslel, že šlo o repliku. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama