Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (624)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Je to za 4, ale je to o fous...přeci jen momentů, kde jsem se opravdu za břicho popadl, by se dalo spočítat na prstech jednoprsté ruky. Bráno globálně, spíše jsem se snímkem nenápadně proplížil s lehkým úsměvem na rtech (a to také samozřejmě není málo). Atkinson mi i v nehloupé poloze sedí, jeho výrazný akcent zbožňuju, herecky má rozhodně navíc než jen poskakovat před zrcadlem a dokáže utáhnout každou scénu s nadlidským PŘEHLEDEM. Vážnost v obličeji ála Jistě, pane ministře v kontrastu s vyplazovacími Beanovskými prostřihy tvoří vrchol britského humoru. Suššího než Sahara a ostřejšího než nůž vražený někomu do třísel. Velkým zklamáním je pro mě Natalie Imbruglia, příjemným naopak úděsná francouzština Johna Malkoviche :). Scénář je chytrý až běda, kamera je velice komorní (osobitá), film má to správné tempo a vůbec to všechno odsýpá, že člověk ani nepostřehne, že je o 100 minut starší. Celkově si Howitt drží stále laťku relativně vysoko a Atkinson by se naznačeného směru měl rozhodně držet... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná záležitosť, ktorá nedokáže spadnúť do trápnosti, aj keď sa o to miestami snaží. Ide tu skôr o celkovú pohodu ako nejaké výnimočne komické scény. Na pár veciach sa dá schuti zamiať, ale inak je to len "pohodovka"... ktorá poteší, ale mietsami aj pripomenie nevydareného Martinovho RUŽOVÉHO PANTERA... ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nerehotal som sa síce toľko ako na skečoch Mr. Beana, fakt je ale ten, že Rowan Atkinson je skvelý herec (nielen komik) a hoci Johny English nie je až tak zábavný, je to isto omnoho podarenejšia "paródia na bondovky" ako napr. Our Man Flint, ktorú som pozeral nedávno...Natalia Imbruglia je síce pekná, ale herečka je asi tak dobrá ako ja (inými slovami je tam len do počtu:) Na druhej strane Malkovich bol ako vždy a ako v každej filmovej role skvelý!:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $28,082,366Tržby Celosvetovo $160,583,018║ Trošku kolísavá komédia, kde sa striedajú lepšie momentky s tými poslabšími, Rowan Atkinson spraví svoje, keď je pri chuti v svojej "tupej" podobe agenta, trošku hluché miesto tu je John Malkovich. taký priemer /60%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ono sa to ani ako paródia brať nedá. Čomu svedčí aj fakt, že navyše ďaleko presahuje aj kvalitu niektorých ozajstných bondoviek. Výborný nápad, pár vydarených gagov, Malkovich nesklamal, dokonca aj Imbruglia to príjemne doplnila. Perfektná zábava, Atkinson proste žiari, nech sa pustí do čohokoľvek a to mu dúfam nikdy nikto nezoberie. Len škoda, že ho ešte každý stále berie a nevie s ho predstaviť inak ako Beana. 80%. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Severoamerické tržby byly 28,1 milionu amerických dolarů, celosvětové 160,5 mil. (z toho 31,9 milionu ve Velké Británii). (NIRO)
  • Ve filmu můžete v malé roli vidět i samotného režiséra. Peter Howitt je muž kterému Bough (Ben Miller) předává DVD, aby ho pustil do televize. (contrastic)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama