Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrt jednoho z policistů Špalkova oddělení odstartuje otevřený konflikt mezi Filipem a Kratěnou. Je konec předstírání, je jasné, že jedinou možností, jak se zachránit, je zmizet z tohoto světa. Ví alespoň Martin Plachý, kudy vede bezpečná cesta a jak přelstít StB? (Česká televize)

Recenze (47)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je Filip Marvan vážně policajt z budoucnosti? Nebo je to jen pako z roku 1982? Furt mi tam chybí nějaká přidaná hodnota, kterou by si sebou zákonitě musel přinést... A proč zpanikařil u toho zavražděnýho kolegy? Martin /Trojan/ už to tam přece tou Klementovou nábojnicí poladil..? A proč Klementa nenechal vykecat před tím mladým vojákem? Měl by svědka... A neměl by na něj kdo přivolat posily..? Není to úplně dobrý. Je to jen dobrý. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě dost slabej díl. Neuvěřitelně stupidní chování hlavní postavy (proč se prozrazoval útěkem, dalo se to uhrát. To, že někdo napíše o někom na anonymní papírek, že je cizím agentem, přece ještě nemusí nic znamenat, navíc byl krytý tou Kratěnovou vyměněnou nábojnicí. A když už věděl, že teda nemá co ztratit, proč Kratěnu nezastřelil, ale vykecával se s ním?). Nedávalo to smysl, asi chtěli scénáristi epizodu udělat akčnější a chtěli příběh už rychle uzavřít, paradoxně to bylo ale jen natahovaný a nudný. Nejhorší díl seriálu. A až na díl "Závadová mládež" byly daleko lepší epizody, které točil Radim Špaček. /// Ironhead - pokud ho zastřelit chtěl, proč se o to alespoň nepokusil, než dorazily posily, ale mačkal kohoutek až tehdy, když už bylo jasný, že sám umře, kdyby zbraň vystřelila. A pokud dopředu počítal s tím, že zbraň nevystřelí (protože už se to jednou stalo), tak jaký mělo smysl se prozradit a nechat se zajmout? :) ()

Reklama

pučmeloun 

všechny recenze uživatele

Tak tento díl to roztočí ještě na více obrátek než dokáže ze sebe dostat Slávkův bakelitový dvoutakt. Filipovy halucinace překvapí docela dost vtipnými i strašidelnými momenty. "Nakresli mi ten internet" "Proč se SNB přejmenovalo na DNA?" Tak se pojďme těšit na další díl, teď jsme měli jen střelby, ale příště, příště to bude na živý terč. Držme si odznaky, jedeme z pořádnýho socialistickýho kopce. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To byl panečku díl! Všechna čest autorům, že se nebojí místo humoru hrát i na dramatickou, akční a psychologickou strunu. Marvan se probouzí v bytě Slávka, který je na své nové pračce nalezen zastřelen. Hned je jasné, že je to bouda od soudruhů a že brzy i šéfovi Špalkovi bude jasné, kdo je tu zrádce. Jediný Plachý zůstává na Marvanově straně a pomáhá mu s útěkem společně s Krystýnou. Soudruzi v čele s Klementem ovšem brzy Marvana dostanou a pak už nastává docela drsná část mlácení, zdrogování a výslechů. Ani to ale nestačí, protože když má Marvan mluvit pravdu o svém agentství, plácá jen pro soudruhy nesmyslné řeči o roce 2016 a o budoucnosti. Proto je převezen do psychiatrické léčebny, kde do děje ještě jednou zasáhne psychopat Skála z druhého dílu. Marvan uniká z léčebny a .... . To už bude poslední díl. Jsem zvědav, jak se to celé uzavře, namlsaný rozhodně jsem. Díl, který je výtečný a rozhodně naláká na poslední díl. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Když jsem si s předstihem přečetl informace k tomuto dílu (zde na stránkách), bylo mi hned jasné, který z policistů to odnese. Je škoda, že tato postava neměla v seriálu žádný jiný smysl, než být v předposledním díle zastřelena v sedě na Tatramatce a stát se tak katalyzátorem v boji mezi Filipem a Klementem. Marvanovo chování bych ale hodnotil jako značně hysterické, těžko říct. Na druhou stranu se ukázal smysl druhého dílu seriálu, který mi původně připadal takový bezvýznamný. Holt karma, no. Teď, na konci předposledního dílu, jsou všechny knoflíky otočeny na matoucí strany a těším se na to, jak se v posledním díle o ten správný kousek pootočí, všechno to do sebe zapadne a já udělám „Wow!“ ()

Zajímavosti (5)

  • Vojáka, který při zátahu v lese doprovází Klementa Kratěnu (Jan Budař), ztvárnil Josef Trojan, syn Ivana Trojana (Martin Plachý). V době natáčení seriálu bylo Josefu Trojanovi 15 let a tudíž by ve skutečnosti do ČSLA nemohl být odveden. (Šéfik)
  • Filip Marvan (Václav Neužil) je lékařkou státní bezpečnosti nadopován pro výslech. Jednalo se o barbiturát Thiopental sodný, ten vede k oslabení vůle, označuje se také jako sérum pravdy. (sator)
  • Když Filip Marvan (Václav Neužil ml.) vypráví psychiatrovi o internetu coby o věci ze vzdálené budoucnosti z roku 2016, pravděpodobně netuší, že v roce 1982, kdy se seriál odehrává, již existoval jeho předchůdce Arpanet a s ním i celá řada protokolů, na kterých je postaven dnešní internet a které používáme každý den - např. IP (1981), TCP (1981), UDP (1980), ICMP (1981), FTP (1980) a SMTP (1982). (ryba443)

Reklama

Reklama