Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V poslední době stále stoupá počet CGI animáků, ale jejich kvality bohužel klesají. Tvůrci se spoléhají na počáteční nadšení z animovaného provedení a roztomilá zvířátka a všichni dobře víme, že jen tohle na kvalitní dílo nestačí. Nyní už od CGI animáků skoro nic nečekám, tedy s vyjímkou Pixaru, který zatím vypouští jen samé skvělé filmy. Ale Over the Hedge mě opravdu překvapil. Nikoliv originalitou příběhu, či vizuálním zpracováním. Příběh je jednoduchý a vizuální stránka filmu je sice kvalitní, ale nepřináší nic nového. Hlavním trumfem Over the Hedge je jeho zábavnost a vysoká koncentrace vtípků. Film se spíše zaměřuje na vizuální vtípky, jako jsou různé honičky, než na vtipné dialogy a díky tomu by se dal přirovnat ke klasickým groteskám, jakými jsou Tom a Jerry či kreslené kraťasy z dílny Looney Tunes. Další výhodou je, že je film krátký a nepřesahuje ani devadesát minut, takže nemáte ani čas vydechnou v té smršti vylomenin, které hlavní postavy provádějí. Postavy samotné jsou vyvážené, vizuálně dobře ztvárněné a ani jedna z nich mi nevadila. Měl jsem možnost vidět jen verzi s originálním dabingem, a ten je opravdu vydařený. Hlasy herců mi dokonale seděly ke každé z postav. Bohužel trochu váhám s hodnocením. Době ledové jsem dal čtyři hvězdičky, a tím pádem bych Over the Hedge měl zákonitě dát hvězdiček pět...ale zase Over the Hedge chybí takový ten šmrnc, jakým oplývají například The Cars od Pixaru. Ale The Cars jsou trochu jiným filmem, serióznějším filmem a Over the Hedge je čirá zábava. A já se bavil královsky, po celý film jsem měl úsměv od ucha k uchu plus několik silných záchvatů smíchu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„My jeme, aby sme žili, ale oni žijú, aby jedli.“ DreamWorks doteraz napriek výbornému (prvému a sčasti aj durhému) SHREKOVI len prešľapoval na mieste (otravne pop-kultúrne PRÍBEH ŽRALOKA a MADAGASCAR boli v lepšom prípade priemerné). ZA PLOTOM je vítaná zmena k lepšiemu a to hlavne vďaka "poriadnemu" scenáru (konečne postavičky nudne necitujú slávnejšie filmy, ale rozprávajú samé za seba). Nad niektorými úžasnými nápadmi (zastavenie Zeme) zostáva rozum stáť. Pekná a svieža farebná animácia, svižné dialógy, podarené postavičky. Toto ma bavilo. Škoda, že v DreamWorks tak málo experimentujú a spoliehajú sa skôr na blbosti typu SHREK 3. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá zábava. Moc jsem si od OVER THE HEDGE nesliboval a neprávem ho házel rovnou do role letošního outsidera. Animace sice není úplně špičková, ale o tu tady zase tak moc nejde. Jde o zábavu a té má OVER THE HEDGE na rozdávání. Sympatické postavičky v čele s želvou Vernem a mývalem RJem rozbíhají kolotoč filmových citací (lednička jako by z oka vypadla dveřím z druhého MATRIXU) a opravdu pohodové, relaxační, odpočinkové legrace na kterou se jistě rád podívám někdy znovu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďaľší animovaný film a zasa to isté. Partia zvieracích hrdinov s ľudskými vlastnosťami sa snaží zabaviť predovšetkým najmenších divákov. Trocha poučenia, nadmiera bláznivého pobehovania, zopár vtipov pre zasmiatie, sem tam nejaká parafráza, ale hlavne profesionálne 3D animácie. Nie je to špatné, no už to na mňa prestáva fungovať. Farebný svet rodinných animákov akosi začína šednúť. *** ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Je pravdou,že animované rozprávky vážne nemusím!Taktiež je pravdou,že hollywood nás čím ďalej tým viac doslova"atakuje" animákmy(továreň na peniaze)!Niesom ztoho veľmi nadšený aj keď Over the Hedge má niečo do seba.V jednoduchosti je krása a na tomto snímku je to názorne vidieť-jednoduchý scénar,pár hlášok+snaživé grafické zobrazenie..!Animák u ktorého sa zasmeju obe strany publika(deti aj dospelý)!Tento snímok miestami pripomína bojové pole,ako z tých"najdrsnejších"filmov-akcie dostatok,tak ako komediálnych prvkov.Avšak nejide o 100% animák,aj tento snímok má svoje chyby ako napr.vizuálne efekty,ktoré by sa dali ešte určite doladiť-(ALE)Celkový dojem je viac než dobry o čom svedčí aj konečný zárobok! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Tiger je perzská mačka, a preto bol za jeho dabéra zvolený Omid Djalili, ktorý je iránskeho pôvodu. (vander19)
  • RJ v jednu chvíli řekne: „My jíme, abychom žili, ale oni žijou, aby jedli!“ To je narážka na Sokrátesovu hlášku: „Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.“ (Krop)
  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)

Reklama

Reklama