Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice PrušinovskýKolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Rámec seriálu tvoří příběh Luďka, kterého právě vyhodili z práce, bydlí v polorozpadlé barabizně, dluží, kam se podívá, má problémy s exmanželkou i se synem. A v tom nejhorším za ním přijde pošťák Ondra s pozváním do Pošty pro tebe (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele nonick1 k tomuto seriálu (7)

MOST! (2019) 

Slušný rozjezd, ALE! Témata jako multikulti... transgender... i cikánská pracovitost - to vše mělo a má na ČT zelenou, jen zatím nemělo a nemá sledovanost. Tak se pár chytrých hlav v ČT dalo dohromady a vymyslelo MOST... Most jako město, ale zároveň jako symbolický most, který názorově rozdělené strany společnosti spojí a umožní jim k sobě najít cestu a podat si ruce... No neberte to za ty prachy! Tak snad jim Kolečko neskočil na špek a nezačal (samozřejmě neškodně a prostřednictvím rádoby politicky nekorektních vtípků a hlášek) "nastavovat zrcadlo" té - z hlediska ČT - přiboudlé a zakonzervované většinové společnosti. To už tady v minulosti taky bylo. Na Lajnu ani na Čtvrtou hvězdu to zatím není, a mimochodem: kdyby transsexuála Pavla/Dášu nehrála žena, ale skutečný transsexuál (v branži se pohybující herec/herečka Petr/Lucie Brychtová - mimochodem, proč ho/ji neobsadili?) nebo třeba Jan Cina, který ji "předaboval", tak by na to koukal pouhý zlomek těch, kteří si v pondělí večer přepnou na ČT. Po druhém dílu se moje obavy potvrdily - namísto skutečné léčby smíchem jde pouze o placebo. Po dalších dílech musím chtě nechtě snížit hodnocení až na dno. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Tomuhle zpočátku slibnému žánrovému slepenci hodně rychle dochází dech, komičnost se vytrácí a vtipnost jeho "nekorektních" hlášek je účinná asi jako ta nenabitá tátova flinta v rukou ženské, hrající transsexuála. Když k tomu připočtu průhlednost dramaturgicky chtěného "problému" se skinheady(?!), už z toho čiší ten veřejnoprávní kalkul na sto honů a je to s bídou na jednu hvězdu, což pro mě osobně znamená ztrátu času. ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Kdo tuhle "hláškami" maskovanou agitku ještě neprokoukl, toho je mi celkem líto... Do tohohle veřejnoprávního mosteckýho guláše už se namíchalo snad všechno, co jen trochu zavání předsudky a co by se ti zatrolení Češi měli naučit tolerovat: transky... socky... cikáni... buzny... skini... atd., atd. V některých případech to ze seriálu trčí tak, že by se snad slušelo jej označit příslušným logem - něco na způsob "Obsahuje product placement". V jedné Kusturicově skvělé komedii bílej kocour jebe černou kočku - tady je to naopak. Zdá se, že místo Hnědé tísně nakonec (nejen Mostu) zbyde jen tíseň samotná... Pharo vesto. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) odpad!

Nepředpokládám, že režisér má o Kolečko víc, tudíž jde o záměrný a plíživý závan předlistopadového televizního vymývání mozků, zjevně cílený na generaci, která tu dobu nezažila a podobné metody proto není schopna rozpoznat. Už to není ani zábavné... ani vtipné... dokonce už to není ani směšné. Je to už jenom trapné. Včetně té zpovykané klaky tady, nepochopitelně nadhodnocující toto (pře)výchovné "dílo" až na 90% (!) Ledaže... ledaže by se tady objevily FAKE profily, což by mě v tomto případě zas tak moc nepřekvapilo, ()

Epizoda 6 (2019) (E06) odpad!

Tahle zpočátku komická, posléze žánrově rozbředlá pseudovulgární moralita o spolužití a vzájemné toleranci všeho všemi je snad vážně o zemi, kde zítra již znamená včera - soudě podle hodnocení dílů, které se ještě ani nevysílaly, a přesto už jsou na CSFD všechny v červených číslech. Čím více se blíží konec seriálu, tím více je mi z něj i z celého toho města šoufl. Na druhou stranu: cigánský lofas v nalubrikované chlopni transsexuála (a ještě k tomu na ČT před 22 hodinou), kdo z vás to má? :-) ()

Epizoda 7 (2019) (E07) 

DOST! ()

Epizoda 8 (2019) (E08) odpad!

Místo MOST! se tenhle seriálový kočkopes oscilující mezi parodií, dramatem a komunitní sci-fi snad měl jmenovat Do vytracena... Scénáristickou bezradnost závěru série jen dokresluje nepokrytě vykradenej Big Lebowski s Donnyho úmrtím v bitce (na infarkt), včetně všech těch peripetií kolem urny s jeho popelem. Propána, to tady nikdo ten film nezná??? A ta závěrečná píseň Don't Stop Believin' od Journey je použita jako závěrečná skladba už ve filmu Rock Of Ages (kam se lépe hodí a kde mimochodem vyzní mnohem lépe...) Taky nic??? ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama