Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

H34D 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl, údajně nejlepší, nebylo to vůbec špatně, na poměry české tvorby mě zaujala určitá folklórní realističnost, neboli prostě snaha o vyobrazení lehce podprůměrného života lehce podprůměrných lidí (a tedy pozvednutí jejich obrazu na průměr - normu). Odhalení postavy Dáši bylo docela nápadité a jako jo, oceňuju. Nicméně stejně jsem se rozhodl v seriálu nepokračovat, proč? Most je takový jednooký králem mezi slepými, je to krok dobrým směrem, ale v zahraniční tvorbě je řada lepších seriálu, tudíž nevidím důvod, proč s Mostem ztrácet čas. Neseděla mi jakási tupá snaha o humor, v tom mají češi hodně co dohánět. Mě opravdu nepřijde vtipné nějaké to sprosté slovo a neposadím se na prdel z prachobyčejné hlášky na cikány. Já vyrůstal v Karviné, v Mostu není nic, co bych stokrát neslyšel v běžném životě. Anebo možná přesněji - kolikrát i v tom běžném životě (v Karviné) to působilo méně násilně a o něco vtipněji než určité scény v seriálovém Mostu. 6/10 ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to samozřejmě uplná debilita. Dlouho převažovala skepse. Ale nakonec jsem musel uznat, že to trefuje přesně tu vzácnou mezírku debility, která nesklouzává k ubohosti, nezáměrné trapnosti a sračkovitosti, ale docela úspěšně balancuje na hraně mezi absurditou a ironií, která tvrdě karikuje, ale přesto neponižuje. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se zasmál, ale že bych měl nějakou obzvlášť velkou potřebu vidět další díly, to se říct nedá. Humor je trochu na jedno brdo, navíc mi to místy přijde takové uměle natahované. Občas mi to připomnělo Polívkovo Dědictví aneb Kurvahošigutntág, ale nějak nemůžu přijít na to, jestli je to spíše plus nebo minus. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vážení televizní diváci, v novém seriálu naší pokrokové České televize si ukážeme, že ošklivé xenofobní názory mají jen looseři. A pokud má snad divák tendence mít stejné názory jako hlavní hrdina, pak je úplně stejný looser jako on. A to bys, milý diváku, jistě nechtěl. Ty chceš být také součástí naší usměvavé pokrokové společnosti a podílet se nabudování socialismu, multikulturalismu a bojovat proti zpátečnictví. Pojď tedy a přidej se k nám. Vyhrňme si rukávy a budujme spolu lepší společnost a nového člověka." ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že i když se tu mluvilo dost bez obalu, tak místy mi přišla úroveň seriálu až vulgárně hospodská. Teda, může to být jenom můj dojem. A je dost možný, že tímhle svým postojem tak půjdu proti názoru většiny, od které slyším, že tenhle seriál je výborný. On i nejspíš je, akorát u tohodle dílu mi to tak nepřišlo. A ruku na srdce, ono mi to tak nepřijde u většiny prvních dílů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama