Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při této epizodě jsem málem usnula. Humor nucený, scénky už poněkud přehrávané a nepřirozené – jako kdyby to natáčel někdo zhulený a myslel si, jak to bude vtipné. Jen pár povedených vtípků. Orientace na linku s Dášou, kterou v seriálu vnímám jako nejslabší. Ale nevadí, „snědá vole tíseň“ jede dál :) ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepředpokládám, že režisér má o Kolečko víc, tudíž jde o záměrný a plíživý závan předlistopadového televizního vymývání mozků, zjevně cílený na generaci, která tu dobu nezažila a podobné metody proto není schopna rozpoznat. Už to není ani zábavné... ani vtipné... dokonce už to není ani směšné. Je to už jenom trapné. Včetně té zpovykané klaky tady, nepochopitelně nadhodnocující toto (pře)výchovné "dílo" až na 90% (!) Ledaže... ledaže by se tady objevily FAKE profily, což by mě v tomto případě zas tak moc nepřekvapilo, ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Majitel Severky Eda je na tom zle. Svěřuje se, že miluje Dášu. Navíc mu do knajpy přijdou Romové. Všechno je špatně a kampaň Snědá tíseň sílí. Luďa je ve všem až po uši („Já jsem se včera ožral s cikánama a jsem tak v kurzu, že mi říkají Klekí-petra!“). Jít v českých končinách takhle scenáristicky na dřeň si zaslouží velké uznání. Zdravě kousaví tvůrci i na malém prostoru vykreslují své postavy, nejsou tam pro nic za nic, mají své místo na slunci. Hofmann sice zosobňuje příkladného životního ztroskotance, ovšem autoři neškatulkují, nepoučují, nepodsouvají, nechávají na divácích, aby si vzali to své. Sociální stránku nezdůrazňují, prostě ji předkládají se vším všudy. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černý tesák, Černý panter nebo Černá perla :D ano, přestává to být buranská komedie, ale stává se z toho docela dramatická satirická sonda na téma rasismus a xenofobie. Uvidíme, jestli namlsané Čecháčky udrží i další díly u televize. Ano, díl je trochu slabší, ale rozhodně to neztrácí grády! Ba naopak ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl zaručeně nejvíce tne do živého. V epizodě se odehrává sociální sonda napříč celou českou společností aplikovaná do malé oblasti, která však dovolí největší extrémy. Koncentrovaná kritika křesťanství a náboženské víry, cikáni se stávají definitivně klaďasy celé série a největším i nejchytřejším charakterem je Fanouš, který se stává i titulním hrdinou se širokou škálou dovedností. Jsem zvědav, co postavám nadělí závěrečné tři díly. Zda se ještě dočkáme podobných zvratů jako v prvních třech dílech, po kterých přišel asi nejslabší (v kontextu série) čtvrtý, aby byl následován nejsilnějším pátým. Ani ne nejvtipnějším, ale nejhustším s nejnaditější rafinovanou parafrází a krutou kritikou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Cca v čase 16:04 připíjejí romové na Luďana (Martin Hofman), na jejich bílého otce, na Klekí-Petru. Klekí-Petra je postava z Mayových románů o Vinnetouovi, kde byl označován jako bílý otec Apačů. (Cenobita)

Reklama

Reklama