Reklama

Reklama

Snímek Skrytá čísla vypráví neuvěřitelný příběh Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) a Mary Jackson (Janelle Monáe), tří geniálních Afroameričanek, které pracovaly v NASA a jejichž výpočty stály za vysláním astronauta Johna Glenna na oběžnou dráhu. Významně tak pomohly zamíchat pořadím souboje v dobývání vesmíru. Trojice vizionářek nedbala na rasové a genderové předsudky a stala se inspirací pro další generace. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (361)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jediný problém vidím v tom, že sa snímok príliš zaoberá rasovou tématikou a odsúva na druhú koľaj vlastne to najdôležitejšie. A to súboj dvoch veľmocí o dobývanie vesmíru. Alebo tu fakt nešlo o to? Príjemný snímok, ale až veľmi okato pchajúci pred diváka tému rasizmu, ako keby sme jej nemali už dosť v týchto ohavných časoch. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Základná náplň snímku je síce už pomerne dosť obohraná - rasizmus a segregácia v Amerike tej doby, miestami to dokonca zachádzalo až do pateticko-trápnej roviny (odstraňovanie nápisu z WC a pod.), ale nevadilo to. Film je zručne natočený a inšpiratívny príbeh dostatočne zaujímavý na to, aby udržal pozornosť. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Letošní Oskaři jsou jedni z nejhorších za posledních pár let. A tento film jim moc nepomáhá. Není to tak špatné jako Lion, ale přesto to na Oskarech nemá co pohledávat, i přesto že to své kvality má. Zřejmě by to ani nominováno nebylo nebýt minulého ,,rasistického" ročníku. Natočeno je to zajímavě to je bezesporu, ale je to až moc americký. Dle mého hlavním nedostatkem je kratší úvod, který je spíše zmatený nežli objasňující. Ale poté už je to víceméně bez výhrad. Teda až nadmírové používání černošské hudby, která možná vystihuje jejich komunitu, ale sem se to prostě nehodí. A konec? Ten je samozřejmě napínavý jako kšandy. Ale na druhou stranu musím uznat, že herecké nominace je zcela zasloužená (Octavia Spencer) a možná bych uvažoval i o T.P. Hensonové, ale je pravda, že všechny nominována jsem neměl tu čest vidět. Celkově to není tak dobrý film jak by se mohlo zdát, ale není ani tak špatný jak jsem očekával....70%. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Film pojednáva o rasizme, sexizme a o aj tak úžasnej Amerike. Taktiež o hrdinstve a spolupatričnosti jej obyvateľov napriek všetkým týmto izmom. Chápem čo ním tvorcovia chceli vyjadriť, len škoda, že v praxi sa príliš často dejú veci úplne inak. Niekedy mám dojem, že čo sa nejakého pokroku týka, funguje to už len na báze techniky, ale už nie čo sa týka ľudskej osobnosti. Každopádne natočili to celkom pozerateľne miestami snáď aj vtipne. Len tá veľkoleposť mi trochu dvíhala žalúdok. Nie som práve fanúšikom nejakých vesmírnych výletov, viac by ma potešilo niečo o tom, ako si nezničiť planétu, ktorá je naším domovom. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vytýkat lehce kýčovité a klišoidní látce že je plná klišé je asi to samé, jako pozastavovat se nad tím, že je v akčním filmu přehršel akce. Takže názory těch pár hnidopichů, co to budou hodnotit vlažně brát s rezervou. Obečně vzato je to přesně ten film, který se bude líbit mase. Ne proto, že je vlezdoprdelkovský, jako některé starší kousky Rona Howarda, ale právě proto, že tématika a postery na to přesně vypadaly a přesto se to podařilo vcelku sofistikovaně obejít. Tedy samozřejmě, je to film plný správňáckých osobností a velkorysých gest, kde na konci nemůže být nic jiného než pozitivní vyústění, ale s tímhle člověk počítá už z traileru. S čím však nikoliv, je niterná, osobitá a neskutečně svěží konfrontace černých žen s bílými muži v době utlačování a rasové segregace. Co nečeká je spoustu mrštných dialogů a mraky emocí. A nečeká ani tak skvělé ženské herecké trio, které doplňuje Costner se svým světáckým "Man of Steel" typem role, ostatně takhle ho máme všichni rádi. Ty nominace jsou pochopitelné, protože ani jednou jedinkrát to nesklouzne do přehnaného sentimentu a přesto je mnohdy dobré mít po ruce kapesník. Jediná výtka tak směruje možná ke zbytečně doslovnému scénáři, který z Hidden Figures dělá ve finále jen ty figures. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • John Glenn (Glen Powell) měl ve skutečnosti 41 let během startu, zatímco Powell, měl během natáčení 27 let. (griph)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama