Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie se skvělými herci a nedostatečně vtipným scénářem. Frank Oz dělal, co se dalo, Kidmanová je zase jednou výtečná, Closeová svoji roli přesně trefila , ale nikdo z nich nedokáže zamaskovat ten scénář. Je tu ovšem pár slušných scének (čtenářský klub, vyhazov), které mě docela pobavily. DVD je skvěle vybavené, komentář Franka Oze je opravdu zajímavý. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - čtyři dávám, abych aspoň trochu vylepšil průměr. To kombajn: co jsem z bonusů na DVD vyrozuměl, původně film natočili s robotickými ženami (v jedné vypuštěné scéně předvádí Midlerová "robotický orgasmus") a pak to promítli testovacímu publiku, nějak to nefungovalo, tak vystřihli většinu robotických sekvencí a film dali do distribuce bez nich. No a bankomat zůstal... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O Stepforských paničkách sem měl zdaleka jiný mínění než se z toho nakonec vyklubalo. Nicméně to tomu stejně moc nepomohlo. Ze začátku sem ani nechtěl uvěřit, do jaký kraviny se to Nicol Kidman, Broderick nebo Walken nechali naverbovat, protože mi to přišlo jako docela stupidní film, naštěstí postupem času to celkem nabralo dech a i když se z toho nakonec stala taková sci-fi komedie, tak sem z toho měl rozhodně lepší pocit, než co na mě vysokočilo na začátku, ale i tak se mi to zdálo takový dost mdlý a o ničem ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a až dosud neviděl ani původní filmovou verzi ze 70. let. Nemusím tedy řešit věčný problém jak hanebně a přímo svatokrádežně naložil scénárista a režisér s posvátnými vzory. Odklonit se od původního žánru a natočit sci fi komedii považuji za velmi rozumný nápad, podobný námět se dnes už vážně brát nedá. Otevřeně se přiznám, že jsem se bavil víc, než u většiny současných komedií, což ovšem nutně neznamená, že by paničky byly plné originálního, jiskřivého humoru. Spíš se projevuje můj kladný vztah ke sci fi a co se rádo mívá, to se taky rádo shazuje. Ozova režie je v rámci jeho možností v pohodě, slabiny jsou spíš ve scénáři. Herecké obsazení slušné a v případě Nicol Kidmen dokonalou trefou do černého. Celkový dojem 55 % ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Film určite nemožno považovať za triler a pravdepodobne z literárnej predlohy čerpá len námet a nie dej a už vôbec nie atmosféru. Mne sa však napriek niektorým dieram v scenári celkom páčil a potešil ma už štandardne výborný výkon Nicole Kidman. Stepfordské paničky beriem hlavne ako ukážku vzťahov medzi partnermi. A kdo nikdy v živote nežiadal od svojho životného partnera dokonalosť a sám je až príliš "nedokonalý", nech hodí kameňom... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Ira Levin napísal v roku 1972 román "Stepfordské paničky". Je to soft horrorový sci-fi príbeh o usporiadanej komunite, žijúcej v malom, krásnom mestečku Stepford v Connecticute. Všetko sa na prvý pohľad zdá byť ideálne, ale so stepfordskými paničkami nie je niečo v poriadku. Pod svojim dokonalým vzhľadom a príjemným vystupovaním skrývajú desivé tajomstvo. Prvej filmovej adaptácie sa tento román dočkal v roku 1975 a v roku 2004 natočil Frank Oz zmodernizovaný feministický remake. *** ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Trailer k snímku získal ocenění Trailer roku na Golden Trailer Awards. (imro)
  • Během testovacích projekcí se producenti rozhodli přetočit několik scén, a tak Nicole Kidman musela přerušit natáčení filmu Tlumočnice a vrátit se do Stepfordu. (imro)

Reklama

Reklama