Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (383)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný novodobý western s Brucem Willisem. Akce je tu dobrá, ale to je asi tak všechno. Děj už tak zajímavý není. Bruce se zastaví v zapadlém městě Jericho v Texasu někdy ve 30. letech. Vše tam stále vypadá jak na divokém západě. Zákony tu neplatí a vše řídí dva gangy. On se snaží z toho vytěžit co nejvíc a pendluje mezi nimi. Jde za tím, kdo nabídne víc. Je prakticky neporazitelný, jeho jedinou slabinou jsou ženy. Na ně taky dojede. Nemůže to skončit jinak než velkou přestřelkou. "Jeď do Mexika." ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejdrsnější hlavní role Bruce Willise , který (jakožto neznámý cizinec ve zkorumpovaném zapadákově v době prohibice a pašování alkoholu) střelivem opravdu nešetří a bez okolků napumpuje olovem každého , kdo se mu postaví do cesty. Kdo má rád drsňáka Bruce a jeho neoddiskutovatelný šarm , líbí se mu gangsterky let dávno minulých , ten si v tomto případě příjde na své. Mimochodem název filmu je všeříkající a velmi výstižný. Film: 75% ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Drsný Bruce a jeho výlet do městečka jménem Jericho. Není to John McClane, přesto s ním má leccos společného. Začíná to osamělou jízdou a končí zkrvaveným Brucem Willisem. Poslední zůstává je lehkým gangsterským kouskem, který je na své nízké předpoklady velmi slušný a zábavný, především pasáže, kdy spouště Coltu. 45 cvakají o stošest. Slušná akčňárna s gangsterským Brucem Willisem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $67miliónovTržby USA $18,115,927Tržby Celosvetovo $47,267,001║ Kostra príbehu kopíruje známy western Pre hrsť dolárov, čo by samozrejme ani nebolo zlé ale režisér to podáva dosť stroho a bez niečoho na viac, Bruce Willis je v úlohe destabilizátora vyprahlého mesta dobrý ale ostatné postavy sú dosť prázdne aby dej spravili zaujímavý a vypätejší, asi najviac čo zaujme sú prestrelky, celkový dojem z filmu je len priemer, čo v podstate nič veľké nedá ale aspoň že nenudí. /55%/ ()

francis 

všechny recenze uživatele

Parádní "skorochandlerovka", chvílema lehce parodický, až to připomínalo Mazanýho Filipa. Navíc jsem před týdnem viděl Yojimbo, je to fakt skoro přesně stejný, navíc jsou jen ty chandlerovský monology, který zrovna do tohohle filmu perfektně pasujou. Jen s těma střílečkama si mohli dát trochu víc práce, co? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama