Reklama

Reklama

Božský Bruce

  • USA Bruce Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bruce je oblíbeným reportérem televizního zpravodajství na 7. kanálu v Buffalu. Problém je v tom, že on svou práci nesnáší a viní Boha z nedostatku štěstí. Na dveře mu klepe čtyřicítka, on touží být moderátorem hlavních zpráv. Když se jeden z moderátorů chystá odejít do důchodu, Bruce vycítí svou šanci. Zdá se, že se jeho šťastná chvilka blíží, má poprvé vysílat živě z Niagarských vodopádů. Těsně před vstupem se ale dozví, že moderátorské křeslo bylo obsazeno, rozčílí se a všechno pokazí. Místo vavřínů dostane vyhazov. Aby toho nebylo málo, venku ho zmlátí parta chuligánů a zničí jeho auto. Bruce pak označí Boha za příčinu všeho zla a nespravedlnosti, co se dějí na Zemi. Ten jeho spílání vyslyší a dá mu na týden svou moc a vládu nad světem, aby mu mohl Bruce dokázat, jak se to dá dělat lépe a s humorem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (621)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je až fascinující, jak mohl někdo z tak slibného tématu udělat takovou slabotu. Herectví Jima Carreyho je (jako ve všech jeho komediálních rolích) založené na grimasách. A tomu já se smát nemůžu. Druhou slabinou je v první půlce filmu neochota jít do trochu tvrdšího humoru, ve druhé půlce pak jeho úplná absence a nahrazení planým moralizováním. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Carry už natočil lepší komedie, ale u tohohle se dá celkem dobře pobavit, jenže řezat smíchy se určitě nebudete. Carrey se sice snaží, ale scénář mu toho moc nedovolí a opravdu dobrých vtipných scén u kterých jsem se smál je tam pomálu, ale Jimovi ksichty jsou dobry. Jennifer Aniston je tam tak trošku zbytečná, ale jako partnerka Carreyho je dostačující. Určitě by film potřeboval víc vtipnosti, ale jako oddychová zábava to je postačující ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak nečekané nabytí božských schopností nekončí jen uděláním cestičky pro Mojžíše v rajčatové polévce.. Shadyac skočil z břehu docela vtipných gagů do obehraného septiku moralizování a v něm se utopil. Zůstala jen opice v zadku N.Gugliemiho a ponaučení, že Bůh má permanentní dovolenou, tak ať se každý snaží sám. M.Freeman už má za sebou role Mandely, amerického prezidenta i Boha a až se za pár let ještě trochu scvrkne, může si střihnout i Matku Terezu.. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak jsem na to konečně koukla a rozhodně nelituji. Jim Carey se předvedl v perfektní formě! Vtipné scény byly opravdu vtipné a herecké obsazení bylo na takový film akurát. I když Jennifer Aniston moc nemusím, tady se dala přežít a Morgan Freeman byl fantastický. Bez něj by tahle komedie byla asi o chlup níž. Já se prostě bavila.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jim avizoval veľký návrat k bláznivým komédiam, aké ho preslávili (tj. hovoríme o roku 1994). Spojil sa s režisérom a jeho veľmi dobrým priateľom Tomom Shadyackom a nakrútili Brucea. Skvelý námet, velikánsky potenciál, bohužiaľ len veľmi striedmo využitý. Hlavne je to strašne korektný film a po ľade korčuľuje veľmi jemne. Aby sa náhodou žiaden divák neurazil. Našťastie tu máme Jima Carreyho, ktorý je ako vždy famózny. Jennifer mu skvelo asistuje a Steve Carrel má skvelú "blahblah" scénku. Tom Shadyack a Jim Carrey pripravili dobrú atmosféru a originálny humor, ale obaja majú už za sebou aj lepšie kúsky. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (25)

  • Na konci filmu rozjíždí Bruce (Jim Carrey) velkou kampaň na darování krve, přičemž sám vybízí vlastním příkladem. Po jeho těžké autonehodě by však darování nebylo možné. (Mr.Hudson)
  • Jim Carrey (Bruce) často trval na tom, aby se některé scény natáčely více než třicetkrát. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama