Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendy se střetnou ve filmu Godzilla vs. Kong, kde se tito mýtičtí protivníci setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak visí na vlásku. Kong a jeho ochránci podniknou nebezpečnou cestu, aby našli svůj skutečný domov, a spolu s nimi je Jia, mladá osiřelá dívka, s níž si Kong vytvořil jedinečné a silné pouto. Neočekávaně se ocitli na cestě rozzuřené Godzilly, která postupně ničí celou planetu. Epický střet mezi dvěma titány - vyvolaný neviditelnými silami - je pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (568)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Web-rip "vybehol" až dnes niečo po 9. HBO sa postaralo o "prekvapenie" a tak doterajšie názory (až na jeden - TeeAge) a pár hodnotení, hraničia s primitivizmom ľudí, ktorí samotný film ani nemohli vidieť. Tá kino verzia, ktorá bola doposiaľ k dispozícii, bola zas úplná ostuda, a tak rovnako ako "odpady", aj ostatné hodnotenia sú kompletne od veci, čiže doposiaľ dosiahnuté skóre King Konga asi nebude príliš objektívne. Ale poďme k filmu. Je to bohapustý "blockbuster". Kto v tom čaká neviem aký hlboký príbeh s tematikou jadrovej fyziky, musí byť asi tak padnutý na hlavu, ako voliči OĽANO, ktorí sú stále stoj čo stoj presvedčení o tom, že "Obyčajným ľuďom" ide skutočne o "obyčajných ľudí". Prvá hodinka "dačo" bola síce pomalšia, ale zas skvelá. Následne sa to prehupne do vizuálnych "orgií", no Ja som skutočne nesmierne zvedavý na názory podaktorých mojich "blízkych" na ČSFD, lebo mne osobne tá rýdza "scifi" zložka v podobe rôznych vložiek a aspektov, ktoré kvôli "spoilerovaniu" nemôžem spomenúť, príliš nesadla. Fakt neviem ako ohodnotiť. Ale asi medzi tri-4. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Godzilla vs. Kong je o… to je jedno. Prostě je to o tom, jak dostat přerostlého opičáka a gigantickou ještěrku na jedno místo a nechat je, aby si dvacet minut rozbíjeli držku. Samotná akce je energická, vizuálně strhující a díky skvělé kameře zábavná. Všechno okolo, tedy snaha o budování universa, staré postavy, noví hrdinové i dialogy, jsou jen bláto vyplňující čas mezi čekáním na další držkovanou. King Kong i Godzilla mají na víc. Ale ta akce jim tentokrát fakt jde. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Godzilla, Kong, Cesta do stredu zeme + nadčasový vizuál = moje splnené detské sny. Kto tu hľadá ľudský príbeh, je na zlej adrese. Pre mňa najlepší diel série, okorenený tažkotonážnymi a Vangelisovskými hudobnými motívmi, ktoré dodávajú filmu nečakaný sci-fi dobrodružný rozmer. Perfektná CGI choreografia, žiadny neprehľadný bordel. Presne čo som si prial. Nič viac, nič menej. Ps: Je skvelé sa na dve hodinky opäť cítiť ako chlapec, ktorý má vianoce :) Ps: ako tu vidím hodnotenia naokolo, asi som mal poriadny covid-made absťák po blockbustru :D ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// No ty vole. Sestříhat to do patnáctiminutového klipu čistě těch bitek a pustit to v IMAXu místo reklam, asi bych skákal nadšením. Roztáhnout to na dvě nekonečný hodiny čekání, až se děj posune zase k monstrům, naprosto zbytečná lidská skvadra vykecá a já z toho budu mít alespoň to minimum audiovizuálního potěšení, to bylo fakt na pěst. Tahle filmová série mě kompletně míjí už od první Godzilly z roku 2014, jak se ale ukazuje, Edwardsův komorní katastrofickej thriller vzdávající hold sedmdesát let starým filmům, z toho nakonec ještě vychází nejlíp. Po tomhle už by to Warneři fakt mohli vzdát. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příznivec Konga, Godzilly a japonských kaiju vůbec nemůže být zklamán! Co jsem čekal? Soupeření titánů. Co jsem dostal? To, co jsem čekal. Ano, postavy příliš prokreslené nejsou, herecké výkony neomračují. To je ovšem v pořádku, jelikož všechny postavy jsou zde jen křoví. A děj? Setkání s Kongem, pak s Godzilou, následně první střet, cesta do Dutozemě, další střet, tajemství Apexu a finále. Nevím, co více si přát. Po vizuální stránce úžasné (tady absence kina hodně zamrzí). Nejen souboje, ale i dlouhé záběry na moře, krajina v Dutozemi s Mordorem v dálce, fantastičtí živočichové - lebkoplazi a potvory pod zemí, prostě paráda. Samozřejmě podobnost s klasickými filmy pro mne vítána - namátkou - Star Wars, King Kong, Poseidon, 2001:vesmírná odysea, Tron, Pacific Rim a další. Srdce pak zaplesalo při Breaking the Law od Judas Priest, potěšeno bylo, když zazněli E. Presley či The Hollies. Samozřejmě běžný, potažmo evropský divák, čekající ....vlastně nevím, co v tomto případě čekající, musel být notně zklamán. Jenže pokud viděl předchozí filmy nového universa, pak snad ani nemohl hazardovat s tím, že se na tenhle kousek podívá. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Podle informací z úvodních titulků je Godzilla 119 metrů vysoká, váží 164 tisíc tun a chůzí se pohybuje 28 km/h. (NiWi)
  • Studio Legendary nesouhlasilo s rozhodnutím Warner Bros. uvést premiéru snímku souběžně v kinech a na streamu – důvodem byl rozpočet pohybující se mezi 160 až 200 milionů USD. Legendary totiž blockbuster financovalo ze 75 % a obávalo se nižšího výdělku a nelegálního streamování, které vyplývá z přednostního uvedení na VOD. Společnost Netflix nabídla za snímek částku 200–250 milionů USD, avšak nakonec jej za tuto částku „zakoupil“ Warner. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 12. listopadu 2018 na Havaji pod pracovním názvem „Apex“ – štáb zavítal do centra Honolulu, k vodopádům Manoa Falls a točilo se i na válečné lodi USS Missouri. V lednu 2019 se filmaři přesunuli do Austrálie, zde se natáčelo ve státě Queensland (město Gold Coast), ateliérech Village Roadshow a hlavním městě Brisbane. Poslední zastávka byla v Hong Kongu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Druhá Duna mění datum premiéry

Druhá Duna mění datum premiéry

01.07.2022

Studia Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures oznámila nová data premiér pro své dva stěžejní snímky. V obou případech se jedná o sequel k úspěchům z období pandemie, kdy každý film vydělal více… (více)

Reklama

Reklama