Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čekal něco klasického, už jen z toho důvodu, že tam hraje Jackie Chan, může zapomenout. Čekal jsem slaboduchou parodii - vyslovit slovo komedie jsem se bál. A hle! Žádné veledílo se dle očekávání neobjevilo, ale já jsem si báječně necelé dvě hodinky se synkama odpočinul. Už jen roztomilá camea některých ikon byly úsměvné, ale podstatné je to, že předělávka klasiky nevyzněla trapně. Za to si ty 4* J.Chan zaslouží, v mých očích a vědomí rozhodně ano a vůbec se za to nestydím... Film je mimo jiné i a hlavně zábava, tak proč ne.. :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jo přesně na tomhle filmu jsem byl kdysi dávno v kině. Bohužel je to skoro to jediné, co si z filmu pamatuji. Příliš mě tehdy nebavil, neboť je zbytečně příliš dlouhý. Odpad to rozhodně není. Pár světlých momentů se zde najít dá. Bohužel jsou světlé natolik, že je mnoho hodnotitelů nevidí. Srovnávat s knihou nemohu, neboť jsem ji do této chvíle nečetl, a proto zde přikápnu alespoň 2*. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá dobrodružno akčná komédia s Jackie Chanom. Má zaujímavý príbeh o vedcovi, ktorý chce spolu so svojim komorníkom obísť svet za osemdesiat dní a tým sa presláviť, ale ľudia z Akadémie vied urobia všetko preto, aby mu v tom zabránili. A komorník Jackie Chan chce navyše vrátiť vzácnu šošku do svojej rodnej dediny. Spracovaný je dosť dobre, kvôli typu príbehu sa tu často menia prostredia, kedže sa tu vystrieda viacero krajín a všade sa odohrá niečo zaujímavé, takže nudiť sa tu rozhodne nedá. Akcie tu nie je málo a je aj celkom slušná. Ako to už býva, tak Chanovej Hong Kongskej tvorbe sa to nevyrovná, ale aj tu sa nájde viacero zaujímavých prvkov a situácií. Najviac sa mi páči akcia v Číne, ktorá je tým najlepším, čo Jackie Chan predviedol zo všetkých svojich amerických filmov, ale zaujímavá je aj cesta s balónom. Humoru je pomerne dosť a nie je zlý, ale ani moc vtipný. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný. Je tu príjemné hlavné trio, ktoré nemá problém si získať sympatie diváka, ale aj množstvo menších úloh, ktoré potešia ako Arnold Schwarzenegger, Sammo Hung, Maggie Q a mnohí íní. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, film je dobre natočený, pôsobí veľkolepo, má veľmi dobrú výpravu a zaujímavé efekty. Od tohto filmu som pôvodne čakal len to najhoršie, ale nakoniec som spokojný. Samozrejme to nie je žiadny veľký hit, ale má svižný dej, dobrú výpravu, slušnú akciu a veľmi dobré herecké obsadenie. A v lepšom americkom filme sa už Jackie Chan pravdepodobne neobjaví. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No podobnú stupiditu s toľkými hviezdami som nevidel dávno a to mám Jackieho a Owena veľmi rád! Film akoby nevedel kam sa zaradiť. Dobrodružnosť, komédia, sám som nevedel o čo ide, Jackieho ksichtíky a naivita bola až príliš prehnaná! Jediné, čo sa mi páčilo, a prečo som dal o hviezdičku navyše, bola minirola Arnieho Schwarzeneggera, ktorý si svoje cameo viditeľne užíval. 45%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Britský humor, byť z pera francouzského autora, a dobrodružné vyprávění, jež léty a desetiletími nestárne, byly nahrazeny slepencem skečů, eskapád, úniků, úletů, padání, pitvoření a šaškování nedůstojného ani legendární kreslené verze, natož dvouhodinového filmu. Tohle prostě není Cesta Kolem Světa Za 80 Dní, ale nějaký mutant mezi Wild Wild West a Tenkrát Na Východě nebo jak se ta jízda Jackieho Chana přes staré dobré Spojené Státy a podobná necivilizovaná území jmenuje...a co si budeme nalhávat, to není nejlepší vizitka. Ale co se dá dělat, některé gagy či verbální hlody dovedou pobavit a rolička Arnolda Schwarzeneggera je bohovská. Že je to na 114 minut málo? No baže! A s přihlédnutím k tomu jaká byla nejen předloha, ale i dřívější filmová zpracování, je výsledný obrázek ještě horší...40% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)
  • Když Fogg (Steve Coogan) žebrá v podchodu, je v jedněch z novin, kterými jsou oblepeny stěny, možné spatřit Stalina, což je však vzhledem k časovému zařazení příběhu nesmysl. (Mr.Hudson)
  • Kostýmová návrhárka Anna Sheppard mala na starosti celkovú vonkajšiu podobu filmu. Bol to pre ňu nezvyčajný projekt, pretože obyčajne pracovala vo filmoch z druhej svetovej vojny. Pochvaľovala si, že nemusela prísne dodržiavať dobové reálie a mohla popustiť uzdu fantázii. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama