Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kung fu Verne? No, spíš kungu fu než Verne. Protože když pominu Foggovu sázku a pár jmen, tak tu z Verna není nic. Což by nevadilo, protože variace a originální pojetí mi nevadí, pokud dostanu odpovídající náhradu. Což jsem bohužel nedostal. Asi to měla být cestovatelská groteska, ale ač je to plné ztřeštěných situací, humoru, který by opravdu pobavil a rozesmál je pomálu. Cestou potěší camea slavných osobností od van Gogha, přes Toulouse-Lautreca až po bratry Wrightovy, pár vizuálních lahůdek a možná některé choreograficky zábavné souboje, ale nestačí to, abych dorazil do cíle cesty kolem tohoto filmu s pocitem spokojenosti. Spíše s pocitem, že bych udělal lépe, kdybych to místo těch 115 stihl za 80 minut. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá brát jako adaptace Verneova románu. Je to jen sled víceméně nesouvisejících scének, které se dohromady tváří jako bláznivá dobrodružná komedie. Jackie Chan předvede pár svých kousků, jinak stojí za pozornost pouze nezvykle dlouhá řada slavných tváří v drobných cameo rolích. Snad každý z nich vypadá zajímavěji než Steve Coogan v té hlavní. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, která je na Jackieho už až moc naivní, ale i tak se to nakonec dalo vydržet. Jackie Chan totiž opět odvádí kvalitní práci a Cécile De France hraje (a vypadá) taky docela dobře. Potěší taky několik cameo roliček (hlavně guvernér Arnold a bratři Wilsonovi). Méně pak Steve Coogan, který je místy k nesnesení. Člověk se až chvilkama ptá, kam zmizel tak velký rozpočet, ale radši se ptát nebudu a na tento tak trochu debakl ( i když trochu příjemný) zapomenu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)
  • Většina záběrů vznikla na území Thajska a Německa. (EMMY)
  • Francouz, který hrdinům říká, že jsou blázni, když skočí do koše balónu, je cameo sira Richarda Bransona, šéfa hudebního vydavatelství Virgin. Branson je také známý držitel mnohých životu nebezpečných rekordů v letu balónem. (imro)

Reklama

Reklama