Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ale splnila svůj účel - pobavila :-) překvapila mě spousta mých oblíbených herců ve vedlejších rolích (Kathy Bates, John Cleese, Jim Broadbent, Owen Wilson). Choreografické souboje Jackieho Chana bych klidně oželela, ale moc se mi líbily všechny ty mezititulky a mapy, kde se hrdinové zrovna ocitali. Taky bych se k takové cestě kolem světa dala přemluvit! ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem doslova zbožňoval animovaný španělský seriál Willy Fog na cestě kolem světa (1981), který vysílal v 90. letech Magion (nebo Vega?) a kde měli hlavní představitelé roztomilou zvířecí podobu. A i když se pozdější hraná verze slavného románu Julese Verna, kterou právě komentuji - nedá s kouzelným seriálem srovnávat, ani brát vážně, já jsem se u ní dobře pobavil. Když už nic jiného, je tady Arnold, takže asi tak. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Everybody All Over the World - David A. Stewart [3:12] ,2. River of Dreams - Tina Sugandh [3:31] ,3. It's a Small World - Baha Men [2:44] ,4. Overture [5:20] ,5. Jetpack Journey [2:19] ,6. The Wager [5:03] ,7. Rendezvous in Paris [3:51] ,8. The Balloon Chase [4:49] ,9. 1st Class Waltz [2:07] ,10. Prince Hapi Escape [3:11] ,11. Agra to China [6:42] ,12. Return of the Jade Buddha [3:38] ,13. Lost in America [5:09] ,14. Dismantling Carmen [1:45] ,15. 'Exactly Like My Dream' [4:45], ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo dovolil, aby vznikl tento film? Raději to vědět nechci. Jackie Chan jako Passepartout má být největší lákadlo? Proboha, vždyť ten chlap neumí hrát a jen se furt směje a skáče jak může. Ten mě ani tentokrát nepotěšil. Steve Coogan jako Fogg je naprosto strašný. Hloupý idiot co se tváří a dokonce i o sobě tvrdí, že je vědec? To má být hlavní hrdina? To může někoho bavit sledovat jeho stupiditu? Jediná aspoň na oko chytře se chovající postava je hraná Cécilii De France, která dokonce i hezky vypadá. To však nestačí a film s obrovským rozpočtem (110 milionů vzhledem k obsazení a scénáři jsou vyhozený peníze...) působí jako taková dražší reklama pro všechny cameo herce. To je bohužel tvrdý fakt a je jedno jestli jde o guvernéra Arnolda Schwarzeneggera nebo možná ještě lepší a velmi vtipný výstup bratří Owenů (hrají bratry Wrightovy:)). Vše ostatní je prostě špatně a myslím, že se tu nepobaví ani malé děti. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Kromě výskytu mnohých filmových hvězd je snímek také výjimečný tím, že se v něm (v rolích bratří Wrightů) poprvé na filmovém plátně společně objevili bratři Luke a Owen Wilsonovi. (imro)
  • Vizuálna podoba filmu sa nesie v duchu "futuristického retra". Inšpiráciou pre tvorcov boli päťdesiate roky 20. storočia a toto obdobie integrovali do doby, v ktorej sa odohráva dej. Dôvodom bolo, že ľudia vtedy často rozmýšľali nad budúcnosťou, nad tým ako bude vyzerať, a začali sa stavať aj prvé kozmické rakety či podobné veci. (Greenpeacak)
  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)

Reklama

Reklama