Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá dobrodružno akčná komédia s Jackie Chanom. Má zaujímavý príbeh o vedcovi, ktorý chce spolu so svojim komorníkom obísť svet za osemdesiat dní a tým sa presláviť, ale ľudia z Akadémie vied urobia všetko preto, aby mu v tom zabránili. A komorník Jackie Chan chce navyše vrátiť vzácnu šošku do svojej rodnej dediny. Spracovaný je dosť dobre, kvôli typu príbehu sa tu často menia prostredia, kedže sa tu vystrieda viacero krajín a všade sa odohrá niečo zaujímavé, takže nudiť sa tu rozhodne nedá. Akcie tu nie je málo a je aj celkom slušná. Ako to už býva, tak Chanovej Hong Kongskej tvorbe sa to nevyrovná, ale aj tu sa nájde viacero zaujímavých prvkov a situácií. Najviac sa mi páči akcia v Číne, ktorá je tým najlepším, čo Jackie Chan predviedol zo všetkých svojich amerických filmov, ale zaujímavá je aj cesta s balónom. Humoru je pomerne dosť a nie je zlý, ale ani moc vtipný. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný. Je tu príjemné hlavné trio, ktoré nemá problém si získať sympatie diváka, ale aj množstvo menších úloh, ktoré potešia ako Arnold Schwarzenegger, Sammo Hung, Maggie Q a mnohí íní. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, film je dobre natočený, pôsobí veľkolepo, má veľmi dobrú výpravu a zaujímavé efekty. Od tohto filmu som pôvodne čakal len to najhoršie, ale nakoniec som spokojný. Samozrejme to nie je žiadny veľký hit, ale má svižný dej, dobrú výpravu, slušnú akciu a veľmi dobré herecké obsadenie. A v lepšom americkom filme sa už Jackie Chan pravdepodobne neobjaví. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No jako je to kravina ale zase jsem se téměř dvě hodiny dobře bavil. Knížky od Julese Verna mám rád a Cesta kolem světa za 80 dní je jedna z nejlepších. Samozřejmně tento film je upraven, tak aby opravdu jen pobavil. Je pravdou, že je zde řada povedených a vtipných scén až na tu část v Číně, tam to bylo dost nudné, jenže v této části byli velmi dobré souboje a výborná ukázka bojového umění .Jen je škoda toho blbého hereckého obsazení. Jackie Chan je celkem v pohodě ale pro mně neznámý Steve Coogan předvedl nic moc výkon. Na druhou stranu byl velmi komický a díky němu jsem se smál. Hodně mně pobavil Arnold Schawrzenegger. Potěšila mně učást Roba Schneidera a bratrů Wilsonových. Příjemná komedie na kterou se za pár let podívám znovu a rád. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Everybody All Over the World - David A. Stewart [3:12] ,2. River of Dreams - Tina Sugandh [3:31] ,3. It's a Small World - Baha Men [2:44] ,4. Overture [5:20] ,5. Jetpack Journey [2:19] ,6. The Wager [5:03] ,7. Rendezvous in Paris [3:51] ,8. The Balloon Chase [4:49] ,9. 1st Class Waltz [2:07] ,10. Prince Hapi Escape [3:11] ,11. Agra to China [6:42] ,12. Return of the Jade Buddha [3:38] ,13. Lost in America [5:09] ,14. Dismantling Carmen [1:45] ,15. 'Exactly Like My Dream' [4:45], ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, která je na Jackieho už až moc naivní, ale i tak se to nakonec dalo vydržet. Jackie Chan totiž opět odvádí kvalitní práci a Cécile De France hraje (a vypadá) taky docela dobře. Potěší taky několik cameo roliček (hlavně guvernér Arnold a bratři Wilsonovi). Méně pak Steve Coogan, který je místy k nesnesení. Člověk se až chvilkama ptá, kam zmizel tak velký rozpočet, ale radši se ptát nebudu a na tento tak trochu debakl ( i když trochu příjemný) zapomenu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zopár filmov s Jackie Chanom som už videl. Nie je to žiaden umelec, ale tiež mi ani nie je vyslovene protivný. Takže som zhruba tušil do čoho idem. Žiadne veľké očakávania. Volná variácia na román Julesa Verneho "Cesta okolo svete za 80 dní" patrí ku jeho priemerným snímkom. Prekvapila ma však účasť Arnolda Schwarzeneggera a tiež Kathy Bates na tomto projekte. ** ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Když Phileas (Steve Coogan) drží těsně před zřícením sochu Hapiho, je možné všimnout si, že je přesně v místě zlomu naříznuta. (Mr.Hudson)
  • I když výpravná dobrodružná komedie přišla na celých 110 mil. amerických dolarů, za první víkend (18.-20. 6. 2004) vydělala v severoamerických kinech jen 7,5 milionu a celkově pak rovných 24. Součet celosvětových tržeb pak byl neveselých 72,2 milionu. (imro)
  • Film je extrémně neférový k Lordu Kelvinovi, který je vykreslován jako zpátečnický cynik, který věří, že už není možné provést žádné vědecké objevy. Realita je zcela jiná. Williamu Thompsonovi, Lordu Kelvinovi z Largs, vděčíme na poli vědy za mnohé: například za termodynamickou (Kelvinovu) stupnici teplot či Druhý termodynamický zákon. Celkem za svůj život vydal 661 vědeckých publikací. Dále získal celkem 70 patentů a podílel se na projektu pokládání transatlantického kabelu. Výrok: „Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo“, který od Kelvina ve filmu zazní, je ve skutečnosti připisován Charlesi Hollandu Duellovi, řediteli Patentového úřadu USA na přelomu 19. a 20. století... ale ani u něj není jisté, že ho doopravdy řekl. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama