Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i já se musím zařadit do fronty k těm, kterým se tento film nelíbil. Jako malý jsem kreslený seriál taky žral, ovšem tahle splácanina se mu nemůže rovnat ani po kotníky. Rádoby humorných situací je tu sice dost, ovšem jen málo která z nich je opravdu srandovní. Přišlo mi jako by se ta plejáda herců snažila předvést co možná nejdebilnější výkon a vysloužit si tak Zlatou malinu. Chan kromě svého bojového umění málokdy nabídne něco navíc, Arnieho přínos filmu už nebudu ani komentovat a během sledování filmu jsem měl co dělat, abych neusnul nudou. Nevidím to ani na průměrné hodnocení, protože nevidím jediný důvod, proč se na to podívat ještě někdy znovu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu závisí predovšetkým od rozpoloženia vášho tela a mysle. S očakávaním nevšedného zážitku pred 20 rokmi v kine asi pochodil iba málokto. V stave totálneho vyčerpania a potreby maximálneho vypnutia mozgu sa dá táto kvázi adaptácia možno aj relatívne previnilo užiť. Neustále sa niečo deje, lokácie sú fajn, je to farebné a nič nedáva zmysel. Aj v "off" mozgovom móde sa ale budete zamýšľať nad tým, prečo si tvorcovia nedali napríklad prácu s prekonávaním vzdialeností a prekážok typu veľhory, pretože tu sa dalo celkom originálne vyhrať. Avšak tým, čo najlepšie celý projekt charakterizuje, je až priveľká stávka na istotu vo všetkých smeroch. 50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

No dočerta. Že je to drahé (110 miliónov), brutálne neúspešné (celosvetová tržba ani nie 50), trápne a že vizionár Jules Verne by sa za to hanbil, to je jedna vec. Že je to otravné (takú otrasnú buddy dvojicu by ste dlho hľadali), obohatené nudnou akciou a neznesiteľne dlhé (tých 115 minút mi pripadalo ako tri hodiny), to už sa dá ospravedlniť EŠTE menej. Ale že je to enormne nudné a divné, ale divné takým tým, ehm, divným, nesympatickým spôsobom (a samozrejme bezradné, malátne a blbé), to už je vrchol. A to mám Jackieho Chana rád, ale jeho hollywoodska kariéra by vystačila na jednu hrubú knihu... a nebolo by to príjemné čítanie. Táto ťažkopádna masakra je vhodná možno ešte tak maximálne na sobotu/nedeľu o siedmej ráno: v takom ospalom čase diváka pobavia aspoň vtipné cameá Arnolda Schwarzeneggera a bratov Wilsonovcov. Zaslúžený prepadák. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem se zbláznil. No vážně, já jsem se asi definitivně zbláznil. Zavolejte mi odvoz, připravte lůžko, vyžehlete kazajku, protože já, vážené dámy a vážení pánové, já jsem se zbláznil. Nebo snad existuje jiné vysvětlení pro moje hodnocení? Ale ne, to ne... To neříkejte, dost! Cože? Že jste se snad, ale to nemůžete myslet vážně...že jste se zbláznili vy? Na mě nekoukejte, já jsem blázen, já uvěřím všemu... ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být?? Dětský omalovánky?? Nebo si snad tvůrci mysleli, že Jules Verne žije a chtěli ho zabít ?? Ať tak nebo tak, knížku jsem v dětsví četl s nadšením několikrát a i díky ní, mám v sobě touhu cestovat a poznávát svět. Tenhle film mě dal touhu akorát tak někomu dát přes držku. A Arnold se taky mohl rozloučit s filmovou kariérou pořádným masakrem a ne jako nějakej kretén v Turecku. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Film je extrémně neférový k Lordu Kelvinovi, který je vykreslován jako zpátečnický cynik, který věří, že už není možné provést žádné vědecké objevy. Realita je zcela jiná. Williamu Thompsonovi, Lordu Kelvinovi z Largs, vděčíme na poli vědy za mnohé: například za termodynamickou (Kelvinovu) stupnici teplot či Druhý termodynamický zákon. Celkem za svůj život vydal 661 vědeckých publikací. Dále získal celkem 70 patentů a podílel se na projektu pokládání transatlantického kabelu. Výrok: „Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo“, který od Kelvina ve filmu zazní, je ve skutečnosti připisován Charlesi Hollandu Duellovi, řediteli Patentového úřadu USA na přelomu 19. a 20. století... ale ani u něj není jisté, že ho doopravdy řekl. (vojtaruzek)
  • Když létající stroj vzlétne z USA směrem do Anglie, vidíme východ slunce vlevo od stroje, měl by však být před nimi. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama