Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Východní náboženství mají dva druhy mnichů. Jedni to s úspěchem "dotáhli" (i když nevím, zda tohle je to správné sloveso) až k poučování o rozkoši, mravech a společenském chování pod souhrnným názvem Kamasutra, a ti druzí uvdivují svět svými kaskadérskými kousky, pohříchu mnohokrát na hranici únosnosti a uvěřitelnosti. Těch prvních si cením pro jistou osvětu, ty druhé moc nechápu. Pokud jde o filmy, v nichž mniši vystupují a filozofují a pokud se jedná o snímek kvalitní (Tygr a drak), nikomu jeho nadšení neberu, ovšem kalich občas prostě přeteče. Tahle nechtěná parodie, jejíž děj začal už při okupaci Tibetu (proč tam vůbec tohle vrazili?), pokračuje v ubohém dějovém a hereckém tempu (Yun-Fat Chow je sice ohebnej, ale to je vše, Sean William Scott má snad už na ty ubohý filmy, ve kterých hraje, trademark) pomalu až do bezvědomí... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

nic...neoplati sa to pozerat ani ked chcete zabit nudu.Zaujimavejsie je podla mna cuniet na nejaky dobry plug-in equalizer vo Winampe ;-) Herci stoja za prd, bojove sceny stoja za prd,pribeh stoji za prd,zvitok stoji za prd,mnichova kapsa stoji za prd,a...no neviem...ked to vsetko scitam, vychadza mi z toho jeden velky "prujem"....no plus je tam Kodem, za to hviezdicka naviac. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední dobou dávám filmům odpady nerad, ale někdy to prostě nejde, protože film jako Neprůstřelný mnich stále vnikají na naše televizní obrazovky. Jistě existuje jistá možnost jak se jejich nekonečného útoku ubránit, dokonce je prostá, stačí přeci stisknout jeden jediný vypínač a utrpení je konec. Ale na druhou stranu, proč tak činit, vždyť bych měl tomu filmu dát možnost ukázat své kvality a možná i dokonce šanci, díky které by mě dokázal nakonec zaujmout. Neprůstřelný mnich si ovšem tuto možnost nezasluhovat, neboť nejen že ji nevyužil, ale dokonce místo světlých míst ukazoval jen čím dál horší stránky. Když po nekonečném čekání konečně vběhly na obrazovku titulky, jen jsem tupě seděl a přemýšlel o tom, co ta dementost největšího kalibru - bez pardonu - vlastně měla být. Snažil se nám snad režisér ukázat nějakou revoluci v kinematografii nebo se jen chtěl pobavit na účet nenáročných diváků. Tenhle film prostě není fér, protože každý kdo jej zapne by měl na oplátku něco dostat, možná maličkost, inspiraci nebo okouzlení byť jednou jedinou scénkou, ale přesně to se nestane, jediné co divák získá je pocit absolutně promarněného času. A tenhle film rozhodně nekazí jen dementní režie... Poslední dobou začínám mít pocit, že film již není točen pro diváky, ale diváci jsou jen prostředkem, který jej má zaplatit. ()

mortak odpad!

všechny recenze uživatele

Udělat ze Scotta a Rodena akční hvězdu na úrovni Chow-Yun Fata už je nápad dost slabomyslný. U obyčejného akčního filmu "nevadí" prostřihy z dublera na star (Roger Moore by mohl vyprávět), ovšem u bojového umění je to smrtící pro diváka. Střihač se snažil, co mohl, ovšem výsledek neobsahuje žádnou akci, žádný, humor, žádné napětí, žádnou myšlenku - prostě čistý odpad. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Příštích šedesát let bude pro tebe velice zajímavých............ Vůbec nechápu, proč nemohl Karel Roden nadabovat sám sebe. Scénka, kdy zaťuká na dveře kláštera a zeptá se - CITUJI - Je někdo doma ?........... dokáže rozesmát a divák ihned pochopí, že tohle je prostě Rodenův humor. Zapamatujte si větu - ...a porazí armádu nepřátel a nad hlavou mu budou létat jeřáby... - je to klíčová věta příběhu a až uslyšíte její aplikaci rozesmějete se, já tedy řval smíchy. V současnosti, ve které se příběh odehrává se setká celkem povedená dvojice. Jsou sympaťáci a kupodivu i jejich humor je nevtíravý a úsměvný. DIALOG : MNICH (Chou Yun-Fat) - Udržovat tělo čisté, znamená nezabíjet živé bytosti. (Mluví o hod-dogách) KAR (Seann William Scott) - Já nic nezabil, já to chci jen sníst......... A když ve filmu přestanete věřit na zemskou přitažlivost, určitě si tento dobrodružně akční snímek užijete. Finální souboj je skvělej a přiznám se, měl jsem problém komu vlastně fandit. Karel Roden si tu zahrál postavu Strukera. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama