Reklama

Reklama

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Umím si představit příjemný večer v obsazení: pár přátel, joint a Neprůstřelný mnich. Jsem si jistá, že nejpozději potom, co Yun-Fat Chow pronese: "You defeated an army of enemies while a flock of crane circled above" pochopíte naplno význam zkratky ROTFLOL. PS: I bez jointa jsem se pobavila náramně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to můj oblíbený film, jak jsem zjistil (edit píšu 22. 4. 2020), i když objektivně je pořád na 3*. Ale uznejte, kde jinde uvidíte Karla Rodena bojovat kung-fu souboj! Navíc je to nesmírně pohodový a místy i vtipný film a hlavně Yun-Fat tu působí jako nesmírný pohodář. Akční části zhusta stojí za starou belu, ale o tom ten film vlastně nakonec vůbec není. --- Původní komentář: V rámci svého žánru pohodový film, kde mi sice vadí zdržování a všechny ty "podzemní" scény s "podzemním" hnutím, ale Yun-Fat Chow i Karel Roden jsou dokonalí, zápletka jasná a přímá, jak u těchto filmů bývá zvykem, a dokonce i Scott a jeho herectví se dá zkousnout. Příjemná akční oddychovka s mystickým nádechem, na kterou se rád znovu podívám. ()

Reklama

mustafa 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný mnich je trapný, nedodělaný, nenavazující, špatný, laciný a mnoho dalších slov, která značí ošklivost. Jenže je to docela zábavně natočeno, jednotlivým scénám jsem se smál, ačkoli byly natočeny naprosto vážně (hopkající William Scott, tlustí Asiaté připoutaní k jakémusi přístroji atd.). Dostávaly mě scény, kdy herci mezi sebou bojovali a byly nádherně vidět falešné rány:-)) Z tohoto filmu vzešla parodie, nebojím se to tak nazvat, tohle snad ani za akční film nelze považovat - snad až na ksichtícího se Rodena, který prodělal obrovskou změnu a už ví, jak bude vypadat v důchodu. U Neprůstřelného mnicha jsem se nasmál více než u nějaké jiné současné komedie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No abych řekl pravdu, líbilo semi to. Dobří herci hlavně tedy klasik Fat, příjemný Scott a sexy King, a navrch Roden. Efekty jsou na celkem klasické úrovni, prostě takové jakou by jste u takového filmu čekaly. Nejvíc na tomhle filmu rozhodně ztrácí příběh. Ale zase jsou tu poměrně dobře zvládnuté akční pasáže. Takže za ty herce, akci, atd... 4*. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Roden je v roli nacistického Strickera solídný a typovo aj vhodný. Chow Yun Fat je patrične charizmatický, William Scott je nemastný neslaný, Jamie King je nabitá tou správnou sexy energiou. Toto všetko naplácané do mysteriózneho takmer sci-fi príbehu so slabučkým scenárom, a priemernou réžiou. Dokopy to dáva obstojný video guláš na nudné a upršané víkendy. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama