Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (309)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na nějaké náboženské téma, viděla jsem už spoustu filmů na podobný způsob, kde se věnovali Bohu, jelikož šlo o velký zázrak. Tohle je film o talentu na matematiku. Na film se hezky dívalo, příjemná atmosféra, skvělé herecké výkony. Vztah mezi Mckennou a Chrisem se zdál opravdový, za což dávám palec nahoru. Příběh se mi zdál ale trochu slabší, až moc se to táhlo soudními procesy, které za mě byly dost zbytečné. Hodnotím jako průměrný snímek, který mě při jedné scéně dokázal rozplakat, ale jinak je to takové jednodušší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kýčovitou vztahovku a dostal slušné drama s poměrně dost dobrými soudními přestřelkami. Čistá duše pro děcka. P.S. Je fakt těžký, nevidět skoro ve všech záběrech s Chrisem Captaina Ameriku, a bude nejspíš dlouhá léta trvat, než bude xicht Prvního Avengera z hercova projevu nadobro odpárán. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Univerzálne prístupná pecka pre každého človeka (snobov tam samozrejme nerátam). 500 dní so Summer to síce nie je ale aj tak veľká škoda, že si Webb Spidermanom tak pošramotil povesť. Najlepšia klišovitá žmýkačka sĺz za veeeeeľmi dlhú dobu. A nepotrebuje k tomu vozíčkarov, gayov, mŕtve zvieratá alebo francúzštinu (prípadne iné barličky). Stačí dobrý príbeh, sympatické postavy a profesionálne uchopenie. 9/10 ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nádherný film! Pohlazení po duši a citový nával, kterému podle zdejších komentářů podlehnou i muži - a i já beze studu přiznávám, že jsem podlehnul. Všechny hlavní postavy (strýc Frank, jemu do péče svěřená neteř Mary, a doslova vypočítavá Frankova matka/Maryina babička Evelyn) odvedly perfektní hereckou práci. Dějová páteř filmu (konflikt mezi snahou o zajištění normálního dětství dítěte a snahou o realizaci jeho nesmírného talentu) generuje jak láskyplné scény rodinného štěstí, tak dramatické scény chladně racionálních ambicí - obojí skvěle vyvážené. Hezká kamera, příjemná hudba. Několik dech-vyrážejících momentů (hlavně vyvrcholení rozhovoru započatého 1:29:43 - takhle krutý políček jsem fakt nečekal!), divák se i trochu vzdělá (třeba se dozví, jak se naučit násobení vysokých čísel z hlavy) a koneckonců se při pár vtipných scénách i trochu zasměje. A jak budete mít na konci filmu již několikátý úsměv na tváři a slzu v oku, tak vám jako završení celé té krásy dojde, že celý film byl i o jiném velkém daru než byla Maryina matematická genialita...:) ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Filmů na podobné téma bylo natočeno spousty, ale tento se umí tak nějak dostat pod kůži. Vtip, dramatické chvilky, všechno působí, jak má. Navíc Mckenna je neskutečná. Člověk si tuhletu malou ďáblici musí zamilovat hned od první chvíle. Pozadu ovšem nezůstává ani Chris Evans v roli jejího otce (pro mě veliké překvapení). Chemie mezi nimi funguje na jedničku. A nakonec, kde máte jednookou kočku jako milovaného mazlíčka. Palec nahoru. 84% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)
  • Když Mary (Mckenna Grace) čeká u doktorky, tak se mění počet kostek na stole před ní. (Duoscop)
  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama