Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Byla by to pěkná adaptace nesmrtelné knihy J.M. Barrieho, mezi Wendy a Petrem Panem to pěkně jiskřilo..., ale výprava a vůbec celá vizuální složka byla přehnaně kýčovitá. Konec pak byl až příliš zdlouhavý, chyběla mu výrazná pointa a proto víceméně nudil. Na opravdu povedeného Petra Pana si tak budeme ještě nějakou chvilku muset počkat. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Když se nejnovější verze pohádky o chlapci,co nikdy nevyrostl,srovná se zbylou současnou dětskou tvorbou,jasně z toho vyplyne,že podobně zdařilý dětský film tady poslední dobou chybí.100-milionový rozpočet je sakra znát na velkorysé výpravě,až epickém rozmachu celého příběhu a Petr Pan působí jako regulérní rodinný velkofilm,který nepotěší jen děti,ale má v sobě dost zajímavých podtónů a působivou atmosféru,aby se nenudil ani odrostlejší divák.Fenomenální Jason Isaacs už je jen třešničkou na dortu.Víc podobných filmů! 75 % ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Ve své době nedoceněné dílo, neprávem. Čas kvality této klasické adaptace divadelní hry Jamese M. Barrieho vyzdvihl a dokázal, že si film svou pozornost zaslouží. Zaujme parádní vizuální stránka, fantastická a působivá hudba Jamese Newtona Howarda. Herci jsou absolutně skvostní. Jeremy Sumpter už navždy zůstane nestárnoucím Peterem Panem (narozdíl od Jamieho Bella se mu nepodařilo rozjet pořádnou kariéru), Rachel Hurd-Wood jako Wendy je také dobrá (a mezi ní a Jeremym to krásně jiskří) a Jason Isaacs v dvojroli kapitána Hooka a pana Darlinga je absolutně fantastický. Nejde o nějakou žvatlavou ilustraci, film je patřičně temný (malé děti by se nejspíš bály) a celkově vzato je o velmi dospělý snímek zachycující dospívání hlavních dětských hrdinů a jejich konfrontaci s dospělým světem. 9/10 ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Podle mého je toto zatím nejlépe zfilmovaný Peter Pan. Kam se hrabe Spielberg nebo Disney. Je to milé, krásně pohádkově barevné a kýčovité, všechny postavy jsou přesně tím, čím by měli být a záporák je zkrátka 'cool'. Skvělá volba na nedělní odpoledne pro ty, co rádi zapomenou na dospěláckou kritiku a střízlivost, a chtějí se vrátit do dětství. Přesto, i přes tu stylizaci, to není tak lehké trávení. Hook je totiž (konečně!) ztvárněn jako opravdový krutý zloduch, co doopravdy propichuje, topí, mučí a manipuluje. Rovněž, nemůžu si pomoct, ale celé to bylo takové...lehce erotické? Juh! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zrůdné mořské panny hypnotizují Wendy a lákají ji do své moci. Žárlivá víla organizuje dívčinu popravu. Malí potomci hrdých anglických kolonizátorů prosí na kolenou o milost, ale jsou odsouzeni k smrti utopením. Zvoněnka je vyhnána Petrem, a ve snaze odčinit svou zradu, vypije smrtící jed. Wendy, toužící po obdivu, kolaboruje s piráty. Hook je tvrdý a nelítostný. Zpomalený záběr na zlomeného a poraženého Petra Pana, bezmocně padajícího pod nemilosrdným úderem kapitánova háku, dokáže vzbudit zájem a obavy i u pokročilého diváka. To, že malí hrdinové nemají téměř nic zadarmo, a musí opravdu bojovat se skutečným, i když trochu pomateným nepřítelem, je jednou z hlavních deviz této akční, nedisneyovské (místy temné, místy obskurně barevné, ale vcelku zaručeně definitivní) verze klasiky dětské fantasy. Tenhle Petr Pan nikdy nemoralizuje. I když důraz na nelehkost přijmutí vlastního dospívání, a s ním spojené zodpovědnosti by mohl k moralitám svádět, předloha ani tvůrci filmu nic takového nedopustí. Tak jako bývají nekompromisní děti, i tento film je nekompromisní. Ctí svého malého diváka - nemanipuluje s ním jako s blbečkem, není politicky korektní agitkou, a nebojí se opravdového zabíjení ani opravdové lásky. Erotické jiskření (zmíněné zde HoneyBunny), stejně jako neustálá, záměrná oscilace mezi infantilností a osudovou dramatičností, a silná, přitom však nijak křečovitá emocionalita, zajišťují zatím poslednímu zpracování příběhu J.M.Barrieho výsadní postavení mezi dětskými filmy. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Ak si vo filme všimnete posteľ Wendy (Rachel Hurd-Wood), na poličke uvidíte hračku, ktorá sa podobá na kapitána Hooka (Jason Isaacs). (Kacenka616)
  • Okno v detskej izbe muselo byť 4-krát zväčšené, aby sa Jeremy Sumpter (Peter Pan) neudrel do hlavy, počas natáčania totiž vyrástol o 20 cm. (Kacenka616)
  • Během natáčení měli Jeremy i Rachel denně alespon 3 hodiny vyučování. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama