Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk má narozeniny. Dostane dva nečekané dárky. Luďkovi je dneska patnáct. Od rána mu ale nic nevychází tak, jak by si přál. Hádka se školní láskou Jolanou, posměch věčného rivala Zounara i zrada kamaráda Hudry ho pěkně otráví. Nespravedlivý trest od učitelky pěstitelských prací je pak vrcholem nepovedeného dne. Doma ho navíc čeká rodinná oslava s dědou Václavem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci být hned pesimistický, ale ze startu relativně zklamání. Samotný nápad sarkastického seriálu s fantasy přesahem rozhodně ANO, ale umě se k tomu celému postavit je věc druhá......ale k samotnému prvnímu dílu: I když jsem se svým způsobem už vyjádřil v první větě. Pondělí trpaslíkovo je asi jako to zaměstnance - jednoduše řečeno: nic moc, rozhodně pátek odpoledne je větší terno. Ona nakonec ani ta samotná zápletka není v pointě úplně marná, ale dostává za uši takovým tím českým gumákoidním přístupem. Herecky strašně nevyrovnané....mladí neumí hrát vůbec, Martin Hofman exceluje, Suchánek patří do jiného televizního formátu, účinkování pana Abrháma nerozumím vůbec. A stejně je na tom zatím i humor. No, necháme přáníplnícímu trpaslíku prostor a uvidíme co nám vyčaruje za týden. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct k čemu Trpaslíka připodobnit. Asi bych to viděl tak, že Kolečko a Prušinovský viděli všechno fantastické od Vorlíčka s Macourkem a snažili se to podle svého tradičního svérazného nepohádkového pojetí zparodovat (o něco takového se pokusili už s antipohádkou Kdyby byly ryby) a doplnit to o nějaké ty aktuální mezilidské problémy a všednosti a propojili to svým stylem humoru. Pak vzali pohádkový atribut Aladina z láhve a přepracovali ho na Trpaslíka s tlačítkem, přičemž u něj platí pelíškovský citát -> Tak to máme jeden pokus pro každýho. Doplnil skvělou hereckou sestavou (v prvním díle se navíc neobjeví všichni avizovaní nebo někteří nemají zatím prostor, tedy kdo ví, co ještě vypadne z postav, které hrají Nárožný nebo Myšička) a výsledkem je seriál, o němž bude jen stěží někdo tvrdit, že není absurdní, což určitě je, jenomže opět baví. 70% ()

Reklama

Joey(1) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten moment, když místní poloopice opět hledají u satiry 100% racionální chování protagonistů a absolutně smysluplný (takže ideálně nudně rutinní?) děj. Pevně věřím, že se tu ale určitě najde pár rozumných jedinců s kapkou zdravého nadhledu, co dokáží ocenit originalitu, která je u drtivé většiny "moderních" českých seriálů tabu. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím nějak nevím. Na dvojici Kolečko - Prušinovský slyším a Nymbursko vyloženě miluju. Postrádala jsem chytrý humor, vlastně humor vůbec, místo toho se mi dostalo laciných, trapných situací (čůrání při otevřených dveřích; jadrná mluva, a to i dětí vůči rodičům; akce "kondom", apod.). Předpokládám, že půjde o řetězec přání, kdy následující přavec místo aby napravil přání předešlého, bude si sobecky přát sám. Ale potěšilo mne, že do role profesorky obsadili Janu Matiáškovou. No, uvidím, co dál, zatím jsem optimista. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Panebože, to je tak ujetý, až se mi to líbí. První čtvrthodinka nic moc. Kroutil jsem nad tímhle dílkem hlavou. Ovšem se zčernáním hlavního hrdiny jsem tomu přišel na chuť. Uvidíme, jaké bude pokračování. Prozatím Suchánek perfektní. Potěšilo obsazení Abrháma v roli dementního dědy a Šulcové jako fůrie. Hodnocení výkonů adolescentů se zdržím. Ovšem oceňuji, že školní lásku Jolanu obsadili tvůrci dnešní typickou - vypasenou - puberťačkou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)

Reklama

Reklama