Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tak a je konec. Konec to byl pro mě docela napínavý. Hlavně z pohledu všech těch docela zajímavých postav a možností, kdo další si bude něco přát. Ač teda poslední sobecké přání na svůj potenciál nedopadlo nijak extra dobře z pohledu zábavy. Co nejde tvůrcům upřít je štěstí na hlášky. Snad v každém díle se vypálí minimálně jedna famózní replička a většinou jich bylo i víc. Taková kukla od můry a poslat do tepláků, to se jen tak nezapomene. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?Prušinovský umí,ale tady je úplně a celkem by mě zajímalo proč tohle vlastně vzniklo.Po prvním díle nevidím důvod proč sledovat dál.zasmál sem se jen jednou těsně před koncem,jinak zmar a bída...10%...po 4 dílech to hodnocení trochu upravím.Koukat se na to dá a chvílema je to celkem i vtipný...60% ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prušinovský & Kolečko a jejich největší klamání tělem, jaké jsem kdy zažil. Ne, první dva díly vtipný nebyly, za to se nám pokusily zobrazit něco z naší současnosti. Přiznávám - moc se mi to nelíbilo, než v díle třetím humor trochu nabyl a já pochopil, že pokud tvůrcům nešlo přímo o satiru, tak aspoň o zobrazení nejrůznějších lidských typů, což se jim potom vedlo taktéž dobře. Že je seriál sprostý? Tak ať. Absolutně jsem netušil, kam vše směřuje a na konci jsem byl tak spokojen, že jsem chtěl udělit hodnocení nejvyšší, ale nakonec to neudělal, protože to by byl příliš velký skok. Velké díky za fantastického Martina Hofmanna a po letech důstojně komediální roli pro Petra Nárožného. 90%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Máté edno pšání."Já bych si přál, aby měli budoucí čeští režiséři a scénáristé trochu těžší přijímačky. "Máté ješče edno pšání." A ještě bych si přál velký kyj na rozbíjení vlašských oříšků. ////////// Keby ma jeblóó, nečudoval bych sa..... A tenhle znáte? Představuje se jeden právník z Nymburka řka: "Menuju se Vladimír Novotný a můj nos Robert Eck." (to byl vtip, teď byste se měli smát a popadat se za bachor). A poučení z tohoto veledíla je: ......ehm....... (víte co, zapomeňte na to). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to ptákovina bez větších ambicí. Co chtěli autoři říct? Že jsou lidi, zde na maloměstě, rasisti, hajzlové, podvodníci a lháři, a že jediným čistým tvorem je ještě nevinné dítě? OK, a co dál? Použít pohádkový atribut zázračného trpaslíka přímo vybízí k totální ujetině, jenomže kromě zmizelého domova důchodců a jednoho kokotí.o nosu, je všechno naruby obrácená moralita, kdy se lidé nepolepší, ale naopak zůstanou stejní, jako byli. Tedy příšerní. Otravný seriál s protivnými postavami. Ale aspoň je hrají neokoukaní herci, byť někteří mají dost co dělat, aby se jejich výkon hraní aspoň trošku podobal. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Podle původního vyjádření mělo být natočeno celkem 12 dílů. (DexMASTER094)
  • První verzi scénáře napsali Jan Prušinovský a Petr Kolečko krátce po dotočení seriálu Okresní přebor (od r. 2010) a tehdejší koncept počítal s tím, že všichni dospělí se promění v děti. Až při psaní druhé verze scénáře, již těsně před realizací v České televizi, vznikla současná podoba Trpaslíka. (Šéfik)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama