Reklama

Reklama

Tři kamarádi, Honza, Petr a Karel, uspořádají v bytě párty, na kterou si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta se však předávkuje kokainem a zemře. Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nicolin pasák Iggy dá raději od všeho ruce pryč. Poslíček s pizzou nebo osamělá neukojená sousedka mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách... (Magic Box)

(více)

Recenze (269)

ganz 

všechny recenze uživatele

v tomto komentáři nechci používat vulgarismy, bohužel u tohoto "filmu" je to pro mě velmi složité. Tématiku marihuany u těchto béčkových komedií mám rád a filmy jako How High mi vůbec nevadí. Jednoduše v klidu vypnete mozek a sledujete jednoduchou podívanou plnou více či méně kvalitních scén. Bohužel brak mě urazil už scénou odkazující na Pulp Fiction, která byla zahraná absolutně amatérsky a milovníky tohoto filmu spíš odradila( asi jako většina scén). Scénář mi přišel psaný ne pod účinky marihuany, ale nejméně toulenu, nebo něčeho ještě mnohem horšího. Vtipy typu "Hele Kaktus!" "No jo." mě vážně moc neoslovily. 1 hvězdička za kameru, místy dobrý soundtrack a nahou Paulu Wild. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je natočit scény které mají mít hlubší význam/něco parodovat a nepodat je přitom trapně; druhá je poskládat je za sebe do filmu tak, aby dávaly smysl a bavil tak jak film má. Ani jedno se nepovedlo. A ještě se přitom tváří super světově. Děkuji ale tohle ne. Za řemeslnou stránku si to sice druhou hvězdičku zasloužilo, nicméně mé zdravé svědomí mi za ni nedá spát. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Opravdu BRAK! :-D Ale díky vitpným hláškám v první polovině (obzvlášť "nekrofilní scéna" je dokonalá) přeci jenom tu jednu hvězdičku dávám, i když by se mi chtělo zapózovat a prsknout tam ten odpad! - to by mi pěkně sedlo k názvu Brak:-P Ale přeci jenom by se to až tak nehodilo k Esmeraldám a Ordinaci v růžové zahradě, takže si to opravdu tu jednu * zaslouží:-D ()

choze 

všechny recenze uživatele

Veletrapná celovečerní studentská taškařice, přičemž klíčové slovo je celovečerní. Všechno to začalo krátce předtím, než jsem začal studovat na filmovce ve Zlíně, kdy škola vypsala každoroční scénáristickou soutěž, jejíž nultý ročník byl pouze pro její studenty. Je to velmi malá škola, takže konkurence asi nebyla velká, soudě podle vítězného Spěváčkova scénáře zřejmě žádná a na jeho realizaci v produkci páně Melounkovy společnosti Whisconti (rozpočet byl tuším kolem 4 milionů) se podílel Bonton ateliéry Zlín a studenti školy. Když jsem později na školu přišel já, téma tehdy ještě stále aktuálního BRAKU bylo tabu, ke kterému nám všichni tvrdošíjně a s kyselými úsměvy odmítali cokoliv říct (s ohledem na výsledek se moc nedivím), špatně maskujíce svou nevraživost vůči režisérovi. Mimochodem ta scénáristická soutěž se svého prvního ročníku nikdy nedočkala. Nemíním si tu na BRAKU či Spěváčkovi brousit svůj ostrovtip - pro mě je to sympatický, byť otřesně špatný počin filmového maniaka, který - ačkoliv je narván písničkami a citacemi a kamera v něm neustále popojíždí sem a tam - je sice neskutečně pomalý a sterilní, ale nenudí (až tak moc), protože je pořád čeho si všímat. Ale aspoň ten zhulený prolog a metafyzický epilog si autor mohl odpustit. Jenže vytáhnout to na 86 minut asi nebyla žádná sranda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Amatérske filmy podobného razenia by nemali v kinách čo pohľadávať. Ak sa pozrieme na českú distribúciu od uvedenia Braku dodnes, tak sa im stále v tomto smere darí. Tu išlo o jeden reklamný ťah: pornoherečka v kino filme a malo nám to stačiť. Mne to nestačilo k aspoň minimálnej spokojnosti ani v telke. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Producentom debutového filmu Karla Spěváčka je akciová spoločnosť Ateliéry Bonton Zlín. (Smok)
  • Film vznikol v spolupráci s Vyššou odbornou školou filmovou a spoločnosťou Whisconti. Týmto projektom dochádza k naplňovaniu zámeru spoločnosti produkovať popri klasických filmoch tiež dlhometrážne nízkorozpočtové filmy s maximálnou účasťou mladých talentovaných tvorcov a technikov. (Smok)
  • Natáčeno v okolí Zlína, v Luhačovicích a bývalém lomu Drysice. (M.B)

Reklama

Reklama