Reklama

Reklama

Tři kamarádi, Honza, Petr a Karel, uspořádají v bytě párty, na kterou si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta se však předávkuje kokainem a zemře. Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nicolin pasák Iggy dá raději od všeho ruce pryč. Poslíček s pizzou nebo osamělá neukojená sousedka mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách... (Magic Box)

(více)

Recenze (269)

Musak 

všechny recenze uživatele

Docela me prekvapuje, ze na tenhle film je tolik negativnich recenzí...ale asi je to proto, ze vetsina lidi bere Brak prilis vazne a ne jako parodii na uplne vsechno...Brak je film, ktery je v ceske kinematografii necim naprosto originalni...asi v tom ze vetsina hercu nejsou zadny profici ale obycejni kluci ze Zlinske filmove skoly. ...Nevim jak ostatnim ale me vetsina ceskych filmu prijde jako by byla delane podle jedne sablony a prave Brak se naprosto vymyká Videl sem ho vic nez 10x a vzdycky sem nasel neco co driv ne...napriklad kdyz prijizdeji na misto kde budou pit tequilu, tak zaber na auto jak prijizdi, je pozpatku (a takovych malickosti je tam spousta)...kdyz pridam hlasky ktery se pro mnoho lidi v mem okoli stali naprosto kultovnimy..a ze jich ve filmu je v skutku nespočetně, pak výbornou kameru a to vše podpořený dokonale vybranou muzikou, tak proste musim dat 5 hvezdicek! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nadávejte mi, jak chcete, ale mně se Brak líbil. Nehraje si to na nic víc, má to poměrně zdařilé scénky, ve kterých film odkazuje ke známějším snímkům (Pulp Fiction, Star Wars) scény plné absurdního a místy i černého humoru a Paulu Wild, která hraje… samu sebe! Brak se ale ani v jedné sekundě nebere vážně (musím to tu podruhé napsat, protože někteří to holt nepochopili) a myslím, že speciálně tohle je film, který si napodruhé užijete mnohem víc, protože už alespoň tušíte, na jakou šílenost se máte připravit. A ten pěkně vypointovaný konec… ;-) 80 %. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Zase mi nějak neštimuje, jak se tady do toho všichni opřeli. Takže. Je to v prní řadě komedie a parodie. Takže odsuzovat to stylem "tohle snad nemohl nikdo myslet vážně" není na místě, nebylo to myšleno vážně. Je tam spoustu nápadů, který jsou i samy o sobě dobrý, i když někdy trochu vytržený z kontextu. Smál jsem se už při představování hlavních tří postav, hlavně Karla a poslíček mi nepřišel tak nebetyčně příšernej. Kdykoliv byl na scéně Iggy, tak to stálo za to. Naopak mě docela sraly a nudily scény s Kornem, kromě tý s koberečkem od auta (protože tam byl Iggy, jak jinak). A když by mě to dneska asi tolik nevzalo, nebudu si tím kazit zážitek z doby, kdy mi bylo patnáct, a s ledovým klidem a na truc nosoohrnovačům tomu klidně dám 4 hvězdy. (70%) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, obtížného tématu je dobré zbavit se už v názvu. Parta pošuků s volným bytem zahání nudu a potká hromadu jiných pošuků. Asi nejvíc mě bavily výkony herců ve vedlejších rolích, vždy vzpomenu při použití mikrovlnky slova Rudolfa Máhrly vohřejvaný není nikdy dobrý, s tím jeho krásným Ř. Jednoznačná perla je pizzamužík v podání Jakuba Šafránka (který není na CSFD?) a jeho vlezlý kecy. Výborný je drsňák Jiří Korn, co nezná Rena a Stimpyho, vhodně zvolená Bára Štěpánová, epizodka Míry Cipry. A Miroslav Moravec? Ten měl nejlepší roli - válel se na matračce a tahali ho po bazénu. Kamera experimentuje a docela se líbila, hudba taky potěšila. Hlubokomyslnost (ne)hledejte, je to povedená oddychová ptákovina, co dobře pobavila. ()

hot_spot 

všechny recenze uživatele

Pár citací na tarantinovky a jedna podařená hláška na deset minut ještě černohumornou pecku neudělají. Jasně, některé momenty v první polovině filmu mě opravdu bavily, ale idiotská poslední půlhodina s naprosto zbytečným Jiřím Kornem zadupaly veškerý potenciál do země. Dobrý český film takového ražení se opět nenašel a nejspíš ani dlouho nenajde. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Producentom debutového filmu Karla Spěváčka je akciová spoločnosť Ateliéry Bonton Zlín. (Smok)
  • Film vznikol v spolupráci s Vyššou odbornou školou filmovou a spoločnosťou Whisconti. Týmto projektom dochádza k naplňovaniu zámeru spoločnosti produkovať popri klasických filmoch tiež dlhometrážne nízkorozpočtové filmy s maximálnou účasťou mladých talentovaných tvorcov a technikov. (Smok)
  • Natáčeno v okolí Zlína, v Luhačovicích a bývalém lomu Drysice. (M.B)

Reklama

Reklama