Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (595)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad Grinchem váhala. Pohádky Dr. Seusse česky začaly vycházet až v posledních letech, takže tehdy šlo jen o další setkání Jimem Carreyem. A v roce 2000 měl už tento nekorunovaný král videopůjčoven za sebou všechny ty hity, které jsme milovali: Ace Venturu (oba díly), Masku, třetího Batmana, Lháře, lháře... a pomalu začal vyhlížet něco serióznějšího, což mu přineslo setkání s Milošem Formanem nebo Michelem Gondrym. Dneska bych řekla, že moderní rýmované pohádky Dr. Seusse hraný film nepotřebují (titul How the Grinch Stole Christmas vyšel poprvé v roce 1957), animovaný je pro ně naprosto ideální. Nicméně tady tu rutinní komickou Carreyho stylizaci dotahuje roztomilá Taylor Momsen a sexy Christine Baranski. Uvidíme, jestli si příští vánoce opět vzpomenu. P. S. Nechat nadabovat vypravěče Zdeňkem Svěrákem byl slušný přešlap. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z filmů, který vážně nebyl úspěšný, přesto si myslím, že byl vtipný. Viz hláška, která je na úvodní stránce. Přišlo mi to velmi komické, Grinch a jeho grimasy:)) jinak některé scény byly poněkud kýčovitější, přesto, bráno v potaz, že se jedná o film pro děti, já byl celkem spokojený:)) nic jsem nečekal a pobavil se. To je pro mne hlavní. A to, že film jako takový stál za prd? Ale no tak... lidi chodí na tolik hovadin, které jsou komerčně tak zprofanované, že se to musí líbit už kvůli reklamě. A u tohoto jsem si skvěle odpočinul. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 2000 - masky; nominace: výprava, kostýmy Zlaté glóby - nominace: herec v komedii/muzikálu (J. Carrey) BAFTA - masky Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - masky, hudba MTV Movie Awards - záporák (J. Carrey) Phoenix Film Critics Society Awards - kostýmy, masky Satellite Awards - kostýmy ...Veselé Vánoce. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hereckých kreací Jima Carreyho, tentokrát ve vánočním balení. Film jsem viděl jako třináctiletý klučina v kině pár dnů před Štědrým dnem a velmi se mi to líbilo. A ani teď, kdy patřím už mezi -cetileté, mne tento film stále neomrzel, i když jsem ho viděl už mnohokrát. Jen už na něj nahlížím trochu jinak. Tehdy jsem na něj pohlížel jako na vánoční pohádku, dnes na to nahlížím jako na jakési fantasy. Ale baví mne to stále. Je zde vánoční pohoda, která vždy dýchne i na mne, jsou zde suprové kreace Jima Carreyho a úžasný vypravěčský hlas Zdeňka Svěráka, který se sem naprosto hodí. Jima Carreyho navíc výborně nadaboval zesnulý Boris Rösner. Já jsem naprosto spokojený a dávám tři hvězdičky. Na tento film se rád kdykoliv během Vánoc podívám znovu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 123 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama