Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julian Rome (James Spader), lehce zneuznávaný expert na mimozemské civilizace a nevysvětlitelné jevy, je povolán do srdce Antarktidy. Přísně tajný tým výzkumníků tu hluboko pod ledem narazil na neznámý mimozemský objekt, a Rome má pomoci plavidlo identifikovat. Od prvního kroku ho pronásleduje nedůvěra a překážky ze strany úřadů, on nicméně postupně spěje k nezvratitelnému objevu. Proběhla lidská evoluce opravdu bez cizího přičinění? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Po Duchách Marsu, je tohle trošku přiblblý sci-fi jako pohlazení po duši. První polovina i přes vykrádání Věci, Vetřelce a dalších filmů působí poměrně sympaticky. James Spader i když už herec druhé jakosti, pořád válí a nebýt nudnější, vlastně po všech stránkách slabší druhé poloviny a fantas-magorického konce, mohlo to být ještě hodně zajímavé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si myslíš, že to pokašlem?“ – „Skúsenosť.“ James Spader je veľmi zábavný herec s riadne rozporuplným a značne čudáckym výberom rolí (LUNAPARK SMRTI, WALL STREET, BABY BOOM, VLK, DRSNÝ A DRSNEJŠÍ, CRASH, SLEDUJE ŤA VRAH, SEKRETÁRKA, TOXÍN). Keď sa v roku 2003 upísal firme Nu Image Films (oscarové veľdiela ako OCTOPUS a SHARK ATTACK 3: MEGALODON) v americko-bulharskej koprodukcii, mnohí diváci "vedeli", že to dopadne ako žumpa. Prekvapivo... nedopadlo. LOVEC VOTRELCOV zďaleka nie je až také hlúpe, priemerné a zlé sci-fi béčko, než by sa mohlo zdať. Na polárnej stanici v Antarktíde objaví skupina dobrodruhov (VEC) mimozemský artefakt, ku ktorému ju privolaný expert na mimozemšťanov (HVIEZDNA BRÁNA) a keď z lietajúceho taniera na izolovanom mieste (DEEP STAR 6, SFÉRA) vypadne čosi zo DŇA NEZÁVISLOSTI (má to spojitosť s Roswellom – Akty X), udejú sa smrteľné nehody (VÍRUS). Výprava je atmosférická a herci ujdú (Janine Eser z mini-série Merlin, John Lynch z TAJOMNEJ ZÁHRADY, Leslie Stefanson z GENERÁLOVEJ DCÉRY a VYVOLENÉHO), najlepšie ale je, že snímka sa nespolieha na triky a krv, ale skôr na budovanie zlovestnej atmosféry ticha pred búrkou (keď z ľadu vykĺzne mimozemšťan, nebude priateľsky naladený). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborné béčkové sci-fi s velmi hutnou atmosférou a prostředím nápadně připomínající SGC z Emmerichovy Stargate. Docela mě to nízké hodnocení zaráží. Spader hraje skvěle, ostatně jako vždy. Efekty trochu připomínají béčkové snímky z 70. a 80. let, nicméně se nemůžu ubránit pocitu, že to k filmu naprosto sedne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lovec vetřelců je hodně neobvyklý film společnosti Nu image, je totiž odvyprávěn úplně jinak, žádné pobíhající levné digitální monstrum, nato hned zapomeňte jde o stísněnou atmosféru, a beznaděj kvůli viru. Film rozhodně nikam nepospíchá a jde svým tempem, efekty celkem ušly ale trochu ničily atmosféru. Ale zase tu jsou dobří herci v čele s Spaderem a Lynchem. Nu image tvoří poměrně kraviny ale tohle se mu povedlo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle těžké béčko mě nechytlo a nebýt J. Spadera, asi bych ho ani nedokoukal. Kolísavá atmosféra, příběh trestuhodně nevyužívá atraktivnosti Antarktidy a v závěru levné efekty, které by mi nakonec vadily nejméně. Jak by se mohlo z názvu zdát, nejde o akční masakr kopírující Vetřelce, nýbrž zkoumání mimozemského objektu, z něhož Věc bohužel nevyleze.... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Čierno-biely filmový materiál, na ktorom bol Julian Rome (James Spader), je prevzatý z filmu Věc (1951). Tá istá filmová sekvencia bola použitá aj v jeho rovnomennom remaku Věc (1982), v ktorom ju v zničenom nórskom výskumnom tábore našiel R.J. MacReady (Kurt Russell). (beso74)
  • Úvodná scéna, odohrávajúca sa v roku 1947, bola dotočená 6 mesiacov po skončení hlavného natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama