Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadná laboratoř kdesi na Východě Evropy. Nenápadný preparát, ukradený nenápadnou zlodějkou. Ale dál už to tak nenápadné není. Teroristé mají v rukou jednu z nejúčinnějších biologických zbraní, která kdy byla vyvinuta. A speciální tajný agent NATO Jacques Kristoff (JEAN-CLAUDE VAN DAMME) má teď plné ruce práce, aby jim v mezinárodním rychlíku směr Mnichov zabránil smrtící virus použít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má dosť dobrý príbeh o agentovi, ktorý dostane za úlohu doprevádzať schopnú zlodejku na jej ceste vlakom do Mníchova, ale vlak je obsadený teroristami, ktorí získajú ukradnutú biologickú zbraň a tak musí agent urobiť všetko preto, aby celú situáciu zachránil. Spracovanie ale určite mohlo byť aj lepšie, filmy s podobnou zápletkou, kde akčný hrdina čelí skupine teroristov na uzavretom priestore mám veľmi rád, ale tu je to podané len priemerne, už celý úvod pôsobí dosť zvláštne, síce sa v ňom stále niečo deje, ale cítiť z toho určitý amatérizmus, po nástupu do vlaku a obsadení teroristami sa to už vylepší a väčšinu času je to už slušná zábava, ale všetko, čo sa týka biologickej zbrane ma tu vôbec nebavilo a aj celý záver som už dopozeral skôr len zo zotrvačnosti. A navyše sa tu nájde aj viacero rôznych prvkov, ktorých význam som vôbec nepochopil, hlavne opitý vodič iného vlaku, ktorý hrozí zrážkou, vôbec nerozumiem, či to mal byť nejaký typ paródie alebo čo. Akcie je tu pomerne dosť, ale je dosť kvalitatívne rozporuplná. Nadmieru spokojný som s Van Dammovou ručnou akciou, síce už nie je vo svojej najlepšej forme a občas mu už pomáha aj strih, ale vždy, keď sa osobne postaví nejakému teroristovi, tak sa je na čo pozerať a má tu pár slušných likvidácií, ale vôbec ma nezaujali iné, väčšie scény, ako automobilová naháňačka, zničenie vrtuľníku, no hlavne skákanie s motorkou z jedného vlaku na druhý, všetko je to nudne natočené a aj amatérsky podané. Najviac sa mi páči zbavenie sa zamilovaného páru teroristov. Herecké obsadenie nie je zlé, výborný Jean-Claude Van Damme v hlavnej úlohe, Laura Harring tu síce je taká zvláštna, ale svoj účel splní a čo sa týka vedľajších postáv a záporákov, s viacerými som dosť spokojný, hlavne spomínaná dvojica teroristov, ale viacerí ma zase vôbec nebavili. Réžia a technická stránka tento film vôbec nezvládli, nepochybne úplné dno Van Dammovej tvorby, zlá kamera, efekty a aj vizuál, jediným šťastím je, že sa na to v strednej časti dá zvyknúť. Stačilo pár úprav a mohol to byť výborný akčný film, takto síce patrí medzi to najhoršie, v čom si kedy Van Damme zahral, ale stále je to celkový akčný nadpriemer, ktorý nemám problém pozrieť si aj viackrát. 60% ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

On to o téhle pitomosti vlastně všechno velmi výstižně už ve svém komentáři řekl -choze- a tak je škoda času více nad tím ztrácet slov... :-) No, já mu jenom ještě odpovím na tu jeho otázku "Proč?" - - - No přece proto, aby nováci a prímáci a jiní takoví trumberové všehomíra měli na co koukat do těch tele(cích) bedýnek za svých marných večerů s pivem a brambůrky, když zrovna nedávají nějakej ten (zásadní ;-) ser ri(tu)ál a taky aby ten >skvělý< "Filmag" z Řitky měl čím zaplácnout ty své finty se dvěma >dvd zdarma< k jejich plytkému řiťnímu plátku, který místo kritického filmového magazínu je jen marketingovým přívažkem jednoho (dle všem dostupných informací o ediční filozofii) pofiderního šméčkového vydavatelství... :o)) Howgh! ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Standartní únosový akčňák na způsob Segalova Přepadení 2...kterému bohužel řada scénáristických úletů (Biologická zbraň, která je v podstatě k ničemu, "náhodně" nalezená láska jednoho z cestujících, "nejhlídanější hranice ve východní Evropě mezi Rakouskem a Slovenskem", které navíc vypadá jako jedna z nejdrsnějších postsovětských republik) a také triky nehodné 21. století značně kazí celkový dojem. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale na tomto filmu nic špatného není. Sice je tu pár hloupostí, jako Slovenská armáda a tatrovky, ale Van Damme kosí nepřátele, jezdí po střechách vlaku, vyhazuje do vzduchu vrtulníky a musím vám říst strašně důležitou věc, on dokonce zachrání svět před smrticím virem a zachrání všechny cestují vlaku. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Než teror ve vlaku jsem zažila teror v obýváku, když jsem se ve stavu zhuleném dokopala k dalšímu filmu z třístovky nejhorších a trapně si myslela, že JCVD dopadne lépe než SS a jeho Patriot. No dobrá dopadl lépe, obojí je neskutečná píčovina kde scénář psal týpek po lobotomii ale na JCVD se přece jen kouká lépe než na otylého Segalosaura. Film se překvapivě odehrává ve vlaku, Žán si do něj jako skoro vždy dosadil svou živoucí spermii KVV, kterej i zde dokazuje že bez fotra by dostal roli max ve zvířecím pornu, ale tak což, rodina se má podporovat. Akční sekrece působí opravdu hutně a být v každé bitce o 200 střihů méně, mohla být dokonalá. Klady filmu jsou např. fakt, že nemá pokračování, netrvá ani hodinu a půl, nezanechá na vás trvalé následky (tik v oku do půlhodiny přešel) a máte eso v rukávu když budete chtít zkurvit náladu někomu, kdo vás požádá ať mu doporučíte film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Zkumavky a kazety, které spadnou na zem, mění na zemi svou polohu. (Terva)
  • Průměrná délka záběru je 1,53 vteřiny. (Cheeker)
  • Ve filmu padlo 3 007 střihů, to znamená, že každou vteřinu a půl byl střih. (TheSlezy)

Reklama

Reklama