Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tento film videl poprve bylo mi jedenact.Kdyz jsem tento film videl podruhe bylo mi 22 a kdyz jsem jej videl po treti tak mi bylo 29.Vzdycky me absolutne dostal.Svym vtipem,hudbou,spadem,uzasnymi herci(mlady Stanley Tucci,mladsi Anjelica Huston a Jack....A TOHLE JE FILM V KTERYM ZIJE JACK. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Čest rodiny Prizziů byl film, který mi nesedl z mnoha důvodů. Ačkoliv byl složen ze zajímavých ingrediencí, tak na mě jako celek působil hodně mdle a nevyváženě. Už námět a kombinace žánrů se mi nelíbila. Humor do mafiánky proč ne, ale tady se to zkrátka nepovedlo. Slabý scénář, špatné vypointováno? Nevím, ale nebavil jsem se a vážná stránka mě také napnout nedokázala. Nesedl mi ani casting. Jack Nicholson jako mafián a navíc zamilovaný mě tentokrát nepřesvědčil a Kathleen Turnerová také ne. O jiskření mezi ní a Michalem Douglasem v jejich společných filmech si tenhle snímek mohl nechat jen zdát. Nakonec nechám jen velmi slabé tři hvězdy a to i proto, že už po pár dnech po filmu si mám problém vzpomenout, jak to vlastně dopadlo. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Čest rodiny Prizziů, nejen skvělý mafiánský film s příměsí černého humoru, ale taktéž koncert jednoho herce. Nikoliv Nicholsona (překvapivě), ale Wiliiama Hickeyho. Tenhle chlápek ve svých necelých 60ti letech zahrál italského dona, který vypadá přinejmenším na 90, naposto skvěle, a svým projevem na sebe strhává všechnu pozornost. Jenom jsem zíral. Škoda, že jméno Hickey většině lidí nic neříká. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení. Nikdy jsem o tomto filmu neslyšel. Až toto velmi sympatické obsazení mě k filmu přivedlo. A fakt jsem nelitoval. Moc hezká gangsterka!! Parádně natočená a ústřední dvojice fakt nemá chybu. I oscarová A. Huston byla výborná. Fakt parádní podívaná. Doporučuji všem! Jediné mínus celého filmu a já to pořád cítím.... Kdyby se do filmu nedala ta scéna, kdy SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... kdy ji trefí, bylo by to dokonalé. Ale tento záběr to celé zkazil. Jinak ale dokonalost! ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Cosa Nostra. Hříčka hříšků. Padla kosa na kámen. Má dcero, můj synu. Za cenu klidu u domácího krbu. Za vyšší stupínek v hierarchii klanu. Plať za lásky part. Partem pro svého manžela/svoji manželku. "Hustá" záškodnice v zastoupení Anjelica Huston pokyn dává. Mr.& Mrs. Partanna, jděte si po krku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • John Huston sa v roku 1985 stal vďaka snímke Česť rodiny Prizziovcov najstarším človekom na svete, ktorého film bol nominovaný na Oscara. Stalo sa tak, keď mal presne 79 rokov a 184 dní. (Hamaradža)
  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)

Reklama

Reklama