Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

Diego 

všechny recenze uživatele

Nejhorší dabing, co jsem slyšel. Nevim jestli to bylo nim, ale připadalo mi, že Nicholson v každém záběru skoro usne nebo se právě probudil, diaology ve stylu mexických telenovel - poznali se na svatbě, druhej den říká, že není zamilovaný, ale miluje ji ona ho taky miluje, třetí den se berou a na mafianský poměry hezky v nakym nonstopači.. a starej sežloutlej děda hrajícího si na kmotra. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 19.11.1988, réžia českého znenia (ÚPF 1987) = MARIE FRONKOVÁ - Keď som to videl pred mnohými rokmi, pripadal mi tento film smrteľne nudný, nakoľko za komančov nám nebola dopriata skúsenosť s Kmotrom. Po rokoch však táto HUSTONova komediálna pocta pre mňa predstavuje vrchol žánru, ktorý pokoril tak Coppolu ako aj Scorseseho. No a hoci by to dnes už nikto nepovedal, tak Kathleen a Anjelica boli "setsakramentsky" ostré a príťažlivé baby. (22.3.2010) ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Cosa Nostra. Hříčka hříšků. Padla kosa na kámen. Má dcero, můj synu. Za cenu klidu u domácího krbu. Za vyšší stupínek v hierarchii klanu. Plať za lásky part. Partem pro svého manžela/svoji manželku. "Hustá" záškodnice v zastoupení Anjelica Huston pokyn dává. Mr.& Mrs. Partanna, jděte si po krku. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson, Richard Condon, mafiánské prostředí, černý humor - "papírově" film, ze kterého bych měl být nadšený, ale ne, nesednul mi. Teprve po uspávací první hodině přicházejí zajímavá odhalení, z nichž ovšem není vytěženo moc zajímavých scén. Všechno se to prostě tak nějak semele a film skončí stejně planě jako začal. Únavné (což bylo nejspíš i natáčení pro zesláblého Hustona). 60% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nerád to robím. Nerád hodnotím gangsterku s tak atraktívnym obsadením iba 3*. Ale nedá mi to. Čakal som komédiu a zasmial som sa raz. A to bol tiež skôr úsmev ako smiech. Keby sa Jack Nicholson a Kathleen Turner dokázali celý čas tváriť seriózne, komédiu by to snáď ani nepripomínalo. Ale v tom som najväčší problém nevidel. Zdanlivo najsilnejšou stránkou filmu bola hutná zápletka, ktorá ale tiež obsahovala medzery. Hlavný hrdina bol podľa rodiny "thinker" a napriek tomu sa dopúšťal takých hlúpostí, ako veriť svojej novej známosti, ktorá bola hitman na voľnej nohe a zobrať si ju za ženu aj keď vedel, že ich okradla! Mohol by som pokračovať, ale radšej sa vyhnem spoilerom a spomeniem, že film mal okrem iného aj veľmi pomalý rozbeh. A to ja s dlhšou stopážou nemávam problém. Posledná výtka sa bude týkať hudby. Nič proti klasike, ale tu jej bolo snáď viac ako dialógov. V globále je to určite dobrý film (a bodaj by s toľkými hviezdami nebol), ale mohol byť lepší. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Gangsterstý snímek měl velký úspěch a vyhrál po celém světě celkem 29 cen, přičemž byl na další 15 nominován. (Terva)

Reklama

Reklama