Reklama

Reklama

Bright

Trailer 1

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (527)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nápad fajn, ale prevedenie mizerné. Svet orkov/elfov/ľudí spolunažívajúcich tisícročia je absolútne nevyužitý. V Los Angeles tejto alternatívnej reality nie je okrem poletujúcej víly nič fantastické. Všetky fantazíjne prvky sú vtesnané do hlavnej línie. Celé to pôsobí, akoby prítomnosť elfov a orkov nijako neovplyvnila svet. Samotná buddy línia je pomerne suchá a chémia medzi Smithom a Edgertonom s výnimkou záveru vôbec nefunguje. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco otřesného, když jsem uviděla ta modrá stvoření. Nicméně mě to hodně mile překvapilo. Musím uznat, že Willa nijak nevyhledávám, ale ani mi nevadí. Na tohle jsem se podívala jenom kvůli MGK, který má svou hudbu na konci filmu a musím říct, že se tam hodí skvěle. Celkově super akčňák, kde nechybí ani emoce. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN „JASNÝ“ MŮŽE OVLÁDAT MOC HŮLKY“… /// Zajímavě poskládanej fantasy svět. Normální, ale díky rasový odlišnosti a často nesnášenlivosti jednotlivejch druhů, vlastně jinej. (I když – vemte náš svět a zkuste si místo Orka Jakobyho dosadit Romáka Lakatoše.) Navíc je v něm dostatek magie na to, aby udělala trochu vzrůša. Akce není nic převratnýho, prostě to jen „pucá“ a bouchá. A i když často stačí, aby Ayer vykrádal svoji Patrolu, má to svoje kouzlo – navíc i dobrý hlášky. Ano, tahle pohádka klidně mohla běžet v kině. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě integrace nepřizpůsobivejch do společnosti. 2.) Baví mě, když se všechno točí kolem klacku (i Noomi Rapace). 3.) Thx za titule „Sarinka.luc a czmimi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrej, ale přiznejme si že David Ayer už v minulosti svých 5 minut slávy prožil. Will Smith hlavně zpočátku dokáže ještě podat nějakou tu zajímavější repliku "Předveď mi ksicht Orka, kterej prostě kurva zavře hubu, nekecá kraviny a prostě jede do práce... Jo, to je vono! To je vono! Tenhle ti jde!" Svět, který vlastně vychází z událostí Pána Prstenů několik stovek let poté, ovšem za jedno podívání určitě stojí. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážeš strápniť aj prestrelku.“ Zabite ma, mne sa to páčilo. Scenáristicky strašná blbosť (Pán prsteňov vs. Patrola vs. Lebkáči), ale TAK dobre zrežírovaná, že MUSÍM dať 70%. Pritom David Ayer Sabotážou a Jednotkou samovrahov zlyhal ako len mohol, takže som od neho už nič dobré nečakal. A milo prekvapil. Will Smith je po (veľmi) dlhom čase znova TÝM fúzkatým, sympatickým týpkom vo forme, ktorému sme kedysi úprimne držali palce v Dni nezávislosti a Verejnom nepriateľovi. Buddy rovina je síce klišé, ale zábavne umocnené na druhú, čo jej dodáva úplne nový rozmer (kedysi bol obeťou rasizmu černoch, teraz je braný bielymi kolegami v pohode a sám sa čiastočne dopúšťa rasizmu na orkovi). Čo ma pozitívne zaskočilo, je kvalitná maska jeho parťáka, ktorá na fotkách vyzerala príšerne lacno, no v hotovom filme funguje na jednotku. Ayer dokonca cituje jednu z najšialenejších scén svojej vlastnej filmografie (dodnes zosmiešňovaný a nenávidený megabrutálny twist v Training Day, kde hrdinu pred istou smrťou v poslednej sekunde zachráni postava, ktorej v minulosti pomohol). Vytvoril intenzívnu atmosféru „mesta, ktoré hľadá samo seba a ešte mu to dlho potrvá“, výprava je vcelku parádna a akčných scén nie je príliš veľa, ale sú zvládnuté na pomerne vysokej úrovni (a sú krvavé). Absurdné, chytľavé, zábavné. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Když se rozdělují policisté do služebních vozů, padne jméno Hancock. Jedná se o odkaz na film Hancock (2008), kde herec Will Smith ztvárnil ústřední roli hrdiny. (Yoshitsune)
  • Na soundtracku sa podieľali známe osobnosti ako napríklad Rag'n'Bone Man, Machine Gun Kelly, Bebe Rexha, Logic či hudobné kapely Bastille a X Ambassadors. (Astonko)
  • Pistole používaná Darylem Wardem (Will Smith) byla glock 19. Brokovnice použitá ve filmu byla Remnington 870. Další zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, AK 47, brokovnice UTAS a revolver S&W Magnum 500. (K98)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama