Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud by byli Peter Hyams a zejména Arnold Schwarzenneger nadáni určitou soudností, Konec světa by buď vůbec nevznikl, nebo by byl v hlavní roli přeobsazen. Arnold si chtěl zkrátka vyzkoušet opět něco jiného a o natočení tohoto snímku enormě stál - viděl v něm velkou příležitost. Režisér mu nedokázal vysvětlit, že žánr akčního filmu se už z principu neslučuje se satanistickou tématikou. Ďábla nezabiješ ani mu nemůžeš dát nakládačku. Satanistický film stojí a padá s atmosférou, která se opírá vedle okultních rekvizit o kvalitní herecké výkony, kdy z tváří herců musí čišet napětí, obavy a další emoce. Jak je to s Arnoldovým herectvím, každý ví, takže film už z principu nemohl dopadnout dobře. Jediným světlým bodem je obsazení sympatické, tehdy ještě neznámé Robin Tuney. Celkový dojem 25 %. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený akčný film s Arnoldom Schwarzeneggerom. U niektorých filmov ma naozaj prekvapujú hodnotenia. Príbeh bol viac než podarený, navyše pozerať film v roku 1999 v ktorom nastane koniec sveta na Silvestra toho istého roku, tak to je sila. Obsadenie mi vyhovovalo, spokojnosť aj s hereckými výkonmi. Koniec taký, aký čakal každý. Nenudil som sa, film bol na tú dobu príjemným prekvapením. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jericho je životným osudom Max Payne, ktorý ako Terminátor ochraňuje svoju Sarah Connor. O pol hodinu kratšia stopáž a menej dementných nápadov, ako skok na meč, a bolo by to úplne okej. Rozhodne to však nie je vôbec zlé a väčšinu času som sa super bavil. S prehnanou kritikou voči filmu sa neviem stotožniť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z trojice filmov, ktore Arnie natocil po operacii srdca a predtym ako sa s T3 na dlhy cas rozlucil s filmovou karierou, mal tento film najväcsi potencial. Kladom je, ze tu Arnie nehra nejakeho obycajneho hasica alebo pilota ale skuseneho policajta, takze ma prilezitost ukazat sa v akcii. Hned ta uvodna so skutocnym vrtulnikom (ziadne hnusne CGI ako je dnes zvykom) je celkom pôsobiva a ponuka slusne kaskaderske kusky. Lenze to je predcasny vrchol filmu. Po väcsinu filmu Arnie hra zroneneho chlapika, ktory chlasta a smuti za mrtvou rodinou. A to je prvy velky problem. Arnie sa tu hlavne snazi hrat, co nikdy nebola jeho silna stranka a ani dôvod preco jeho fanusikovia sleduju jeho filmy. Naviac Arnie pôsobi nevierohodne ci uz ako zroneny otec, tak aj ako detektiv, ktory sa snazi namiesto svalov pouzivat rozum. Vzhladom na vazny ton filmu tu Arnie ani nema prilis prilezitosti na svoje legendarne hlasky. Mne prilis nesadla ani nabozenska zapletka, co bezne nemam rad a zaroven mi nepripadala prilis prepracovana. Namiesto nejakej logiky sa tu vsadilo na efektnost. Jednotlive sceny maju slusnu atmosferu, ale pôsobia samoucelne. Akcne sceny ma okrem uvodnej nahanacky prilis nenadchli. Väcsinou su plne trikovych exhibicii, ktore dnes uz pôsobia zastaralo. Vzhladom na Arnieho ucast by som chcel vidiet klasicku akciu s prestrelkami nahanackami a bitkami. A nie aby Arnieho zmlatila nejaka stara tucna posadnuta zenska. Takze vysledkom je netypicka Schwarzeneggerovka, ktora mne prilis nesedi a s jeho top filmami sa zdaleka nemôze rovnat, ale ziadna katastrofa to tiez nie je. Pre mna to je zbytocny film. 4/10. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Arnold zachraňuje svět před Satanem. Celkem obstojně natočené biblické téma, ze kterého se ale dalo vytřískat mnohem víc. Nicméně určitě to není k zahození. Začátek byl hodně nadupanej, obzvlášť scéna s vrtulníkem, jak Arnie drží na laně a chytá kněze. Potom děj ale trošku upadá aby nakonec dostal příběh zase šmrnc. Akce v metru byla povedená a jak se Arnold obětuje je až dojemné. Po technické stránce to taky není zlé a hudba stojí za poslech. Arnold byl dobrý, ale kdo mě opravdu přesvěčil, byl Gabriel Byrne v roli Satana. Takový malinko lepší průměr. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Koncem devadesátých let už nikdo nevěřil, že se stárnoucí Arnold Schwarzenegger, zvláště po operaci srdce, ještě dokáže dostat do formy. Nikdo ho tím pádem nechtěl obsazovat. Vysvobozením byl právě film Konec světa. (-bad-mad-wolf-)
  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama