Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film vůbec není špatný, i když ho natanočil takový režisér, jakým je Peter Hyams, který je spíš břídil. Filmu jasně dominují souboje, které jsou v čínské choreografii poněkud zvláštní, nicméně se na to moc dobře kouká. Z herců je jasnou jedničkou Tim Roth, jakožto Febre alias Muž v černém. Už ve filmu Rob Roy dokázal, že sečné zbraně ovládat umí. Z trojice mušketýrů je nejvýraznější D´Artagnan Justina Chamberse, o němž ten film v podstatě je. Ostatní jsou poněkud upozadění. Velmi dobrou figurou je Planchet v podání Jean-Pierra Castaldiho. Mena Suvari jako Francesca je spíš jen takovou ozdobou, ale ozdobou, na kterou se moc dobře kouká. Největší hvězdou, i když s menším prostorem, je Catherine Deneuve, která zahrála, co se zahrát dalo. A v kostýmu prosté ženy jí to moc slušelo. Mnohem víc než jako královně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudná blbústka o mušketýrech, stokrát ohrané téma. Mění se jen herci a kvalita kostýmů a výprava. Musím smutně konstatovat, že Tim Roth se tu vůbec neměl vyskytnout a to samé platí o Catherine Deneuve ... Co bylo slušné byly šermířské souboje, třeba ty na voze s královnou byly celkem zajímavé a opravdu nechápu ty držkopády na zem. Podle mně normální člověk by zemřel jen kdyby spadl na záda na zem z té výšky střechy a to stojícího vozu... Nepřátelé z vozu za plné rychlosti lítali jak kuželky, to smekám! Jiak ale nuda, herci nesympatičtí... Zlatá Angelika ! Dávám za dvě muškety .. * * ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako fanda historických filmů jsem zhnusen. Ultralacině působící adaptace třech mušketýrů s pitomým příběhem, milionem historických kravin (puška s hákem a lanem??) a ještě pitomějším zpracováním. Herci nemají co hrát, hlavní hrdina se o to ani nepokouší, souboje jsou ve stylu Hongkongu, ovšem zabitý mizernou kamerou i střihem a přes hodinu a půl délky se to neskutečně vleče. Nejhorší je, že Hyamse jsem měl vždycky rád, ale tímhle si slušně nakročil k odpadu (ke kterému se snadno dostal ještě příšernějšími Lovci dinosaurů) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo dělal tomuhle filmu choreografii hongkongský specialista Xin Xin Xiong a je to vidět na každém souboji. Naneštěstí mu jeho práci mírně kazí režisér Peter Hyams nevhodným sestříháním těchto akčních scén. Asi aby nebylo vidět dubléry. Jinak na Dumasovu předlohu se vykašlete a budete se celkem dobře bavit. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rýchla, zábavná a bezbolestná sprostosť na motívy slávnej predlohy, s ktorou narába tak svojvoľne, až ma to ako jej veľkého znalca a fandu náramne bavilo. Bez troch mušketierov a s lahôdkovým Timom Rothom. je omnoho zábavnejšia ako tá z roku 1993, ktorá ma vždy srala. Nevyrovnaná réžia schopného remeselníka Hyamsa tomu ešte pridáva. Chvíľu super, chvíľu otras, chvíľu priemer ... no, je to kung-fu šermovanie so slávnou a notoricky ohranou predlohou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Napriek záujmu miestneho obyvateľstva sa títo ako komparzisti nezúčastnili, pretože castingoví agenti pri hľadaní roľníckych rodín potrebovali drsné črty tváre, čo podľa ich vyjadrenia týmto obyvateľom chýbalo a vyzerali príliš mestsky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama