Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mušketýrská krev se nezapře! Philippe NoiretSophie Marceauová oživují staré známé: Jeden za všechny, všichni za jednoho... Málokdo ví, že d’Artagnan měl s paní Bonacieuxovou dceru. Nebo neměl? Na tom přece až tolik nezáleží. Ve filmu předního francouzského režiséra Bertranda Taverniera má d’Artgnan krásnou, ušlechtilou dceru Éloise, kterou ovšem pro snadnější výchovu jaksi „odložil“ do kláštera. Poslušná chovanka se změní v dceru svého otce ve chvíli, kdy je v klášteře zajat uprchlý černý otrok a zavražděna matka představená. Éloise obléká mužský oděv a odjíždí za svým otcem do Paříže. Musí přece pomstít matku představenou a odhalit spiknutí. Éloise má mocného nepřítele, krutou a nelítostnou Dámu v červeném, která se pohybuje v nejvyšších kruzích Francie. Zchudlý, stárnoucí d’Artagnan už má rád svůj pohodlný život, ale na naléhání své dcery svolá své slavné staré přátele a s leností a opatrností svého věku, nicméně s mladickým nadšením, se všichni pouští do nových dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (38)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Marceau je skvělá a krásná, Noiret je dokonalý jako vždy, ovšem příběh i scénář je nejlacinější z laciných, a ani bard francouzské kinematografie jej nezachrání. Byť jsou v příběhu občas dobré dialogy, poznámky k historii i dobrá hudba, film v druhé půlce ztrácí tempo a začne vás nudit... A komediálních situací je ve filmu velmi málo. Z úcty k Francii slabé tři hvězdy :-( ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

D'Artagnanova dcera - nesmysl, kterej se snaží rozvíjet příběh tří mušketýrů. Aneb coby kdyby. No a tvůrci to naprosto mistrně odflákli. Vlastně neodflákli. Třeba Sophie Marceau je překrásná a scény s ní tady rozhodně stojí za to. Stejně tak i Phillippe Noiret, který předvádí více než solidní výkon. Já bejt v blbý psychický kondici (třeba po pěti pivech), tak bych se od něj nechal oloupit úplně stejně jako ten, co mu půjčuje ty prachy. Jenže tím veškerá chvála končí. Všechno ostatní je tak nějak nedotažené. Legrace to je, ale jenom jak kdy. Mušketýrské záběry tu jsou, ale jenom jak kdy. A možná i lepší, kdyby nebyly. Stejně tak i zaměření na historii, které ale zároveň dost nudí. Suma sumárum. Herci dobří, zpracování bídné. Škoda, protože pár dobrých scén v tomto filmu opravdu je. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nazev ani zacatek nedava moc velkou nadeji na zabavny film, ale jakmile se na scene objevi D'Artagnan, zacina se film ubirat uplne jinou cestou. Jednak se pomalu zacne ukazovat, ze se veci maji hodne jinak, nez by se na zacatku zdalo (jednooky je zapleten vzdy ve spiknuti) a hlavne se film zacina menit az v blaznivou komedii. Velmi ocenuji, ze prakticky vsechny hlavni postavy maji znacny komedialni puvab, od vsech musketyru a senilniho Plancheta, pres pubertalniho krale a kardinala Mazarina (ktery chudak netusi, co se kolem nej deje), a kupodivu az po zlotrileho vevodu Crassaca. A samozrejme Sophie Marceau ma ponekud jiny puvab. Sledovat stare musketyry (navic, kdyz hlavni postavu hraje vyborny Noiret) je rozhodne prijemnejsi, nez nejaky prequel "musketyri na universite", jaky by z toho udelali dnes americani. 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď tam na začiatku mníšky uviedli, že černoch je síce človek, ale má čiernu dušu, šlo ma roztrhnúť od zlosti a už som to chcel nahlasovať na Amnesty International, Ľudia proti rasizmu a kľudne aj na Linku detskej istoty. Toto liberálni lokaji nemali dovoliť ani odvysielať! Veď to pokračovalo ďalej, tam normálne vojvoda povedal, že jak to bude vyzerať, keď bude černoch chodiť po uliciach Francúzska! Ale na druhej strane, keby sa dnes pozrel z okna v centre Paríža, asi by sa opýtal sám seba, som v Ghane? Pobavila ma aj nekorektná charakteristika moslimov: "Kto sú to Mohamedáni? To sú tí, čo majú sedem žien, z ktorých sú vidieť len oči." To všetko ma bavilo, pretože dnes to už vo filmoch uvidíme len málokedy. Kopať sa smie len do bieleho kresťanského muža. Napriek tomu je toto jeden z najslabších filmov z dielne troch mušketierov, aké som mal možnosť vidieť. Dejovo veľmi prosté a nezaujímavé. A Sophie Marceau, to už áno, človek sa kochá pohľadom, ale aj tu až dvakrát zbytočne ukazovala kozy. Nie, že by nebolo čo ukázať, lenže mi to formou vôbec nepasovalo k žánru. 🤷‍♂️ ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Charles de Batz de Castelmore d’Artagnan (Phillippe Noiret) klidně mohl mít půvabnou dceru Éloise (Sophie Marceau).  Pěkný dobrodružný film, který má francouzský šarm a humor.  Navíc ty geniální šifry v podobě seznamu prádla na praní a milostného dopisu jsou téměř nerozluštitelné.  Film se líbil na vzhledem k nízkému hodnocení přidávám jednu hvězdu navíc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Sophie Marceau (Eloïse) trénovala s meči celé dva měsíce před natáčením. 90 % všech scén s mečem je její vlastní akrobacií. (ČSFD)
  • Sophie Marceau byla nešťastná z filmu, konkrétně na jeho zaměření, a to na mušketýry; tvrdí, že film by měl být zcela soustředěn na její charakter, jak název napovídá. (ČSFD)

Reklama

Reklama