Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři ve stylu Jackieho Chana? Inu Proč ne - pokud se to umí a je to originální. Což bohužel není tento případ! Hyams se pokusil znovu oživit legendu a trochu ji zmodernizovat. Výsledkem je divná historicko-akčně-romantická slátanina, co je tak trochu vším a vlastně ničím. To je první hlavní zádrhel Mušketýra! Tím druhým jsou samotní herci! Obsadit do tohoto typu filmu T. Rotha, J. Chamberse, M. Suvari je asi jako psychologické komorní drama s Van Dammem! Jasným důkazem budiž finální souboj, kde délka jednoho záběru nepřesahuje 3 sekundy a přítomnost dablérů je více než zřejmá... a to mě osobně celkem dost vadí! ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězdiček jsem si nemohl odpustit kvůli Timu Rothovi, který zastínil ve filmu vše a všechny ostatní. Tak dokonalého padoucha jsem ještě opravdu neviděl (samozřejmě kromě jeho obdobné role ve filmu Rob Roy) - on si svým herectvím prostě uzmul celý film jen pro sebe. Kdo by to byl řekl, kam až se jednou vypracuje hotelový poslíček (byť notně potměšilý) ze Čtyř pokojů. Mimochodem - ve filmu jsou opravdu skvělé šermířské scény, které se také jen tak běžně nevidí. Jistě, něco je na efekt, ale celé je to založeno na velmi dobré znalosti dobových evropských bojových umění. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo dělal tomuhle filmu choreografii hongkongský specialista Xin Xin Xiong a je to vidět na každém souboji. Naneštěstí mu jeho práci mírně kazí režisér Peter Hyams nevhodným sestříháním těchto akčních scén. Asi aby nebylo vidět dubléry. Jinak na Dumasovu předlohu se vykašlete a budete se celkem dobře bavit. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film vůbec není špatný, i když ho natanočil takový režisér, jakým je Peter Hyams, který je spíš břídil. Filmu jasně dominují souboje, které jsou v čínské choreografii poněkud zvláštní, nicméně se na to moc dobře kouká. Z herců je jasnou jedničkou Tim Roth, jakožto Febre alias Muž v černém. Už ve filmu Rob Roy dokázal, že sečné zbraně ovládat umí. Z trojice mušketýrů je nejvýraznější D´Artagnan Justina Chamberse, o němž ten film v podstatě je. Ostatní jsou poněkud upozadění. Velmi dobrou figurou je Planchet v podání Jean-Pierra Castaldiho. Mena Suvari jako Francesca je spíš jen takovou ozdobou, ale ozdobou, na kterou se moc dobře kouká. Největší hvězdou, i když s menším prostorem, je Catherine Deneuve, která zahrála, co se zahrát dalo. A v kostýmu prosté ženy jí to moc slušelo. Mnohem víc než jako královně. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rýchla, zábavná a bezbolestná sprostosť na motívy slávnej predlohy, s ktorou narába tak svojvoľne, až ma to ako jej veľkého znalca a fandu náramne bavilo. Bez troch mušketierov a s lahôdkovým Timom Rothom. je omnoho zábavnejšia ako tá z roku 1993, ktorá ma vždy srala. Nevyrovnaná réžia schopného remeselníka Hyamsa tomu ešte pridáva. Chvíľu super, chvíľu otras, chvíľu priemer ... no, je to kung-fu šermovanie so slávnou a notoricky ohranou predlohou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)
  • Hoci film vznikol na základe francúzskeho diela, nezískal žiadne dotácie z francúzskeho národného fondu na podporu filmu, pretože bol považovaný za komerčne orientovanú produkciu. Niečo však dostal od regionálnych vlád, ktorých územia boli zobrazené vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama