Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězdiček jsem si nemohl odpustit kvůli Timu Rothovi, který zastínil ve filmu vše a všechny ostatní. Tak dokonalého padoucha jsem ještě opravdu neviděl (samozřejmě kromě jeho obdobné role ve filmu Rob Roy) - on si svým herectvím prostě uzmul celý film jen pro sebe. Kdo by to byl řekl, kam až se jednou vypracuje hotelový poslíček (byť notně potměšilý) ze Čtyř pokojů. Mimochodem - ve filmu jsou opravdu skvělé šermířské scény, které se také jen tak běžně nevidí. Jistě, něco je na efekt, ale celé je to založeno na velmi dobré znalosti dobových evropských bojových umění. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Mena Suvari, akční, moderní, zábavný -asi ne pro každého, nebere se moc vážně/// Už když jsem to viděl prvně před pár lety, tak se mi to hodně líbilo. A drajf to má i po letech. Jen si to nesmíte brát moc osobně, je to potisící překopanej příběh o mušketýrech, který je tentokrát zpracován moderně a hodně akčně./// Celkem 76%/// ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že tenhle film měl na scénáři původně napsáno Once upon a time in France. Nakonec ale zůstal jen choreograf akčních scén a závěrečný souboj vykradený z jistého hong kongského filmu. Tak změnili jména aby odpovídali jistému Dumasovu románu. Hyams malinko kazí náladu (myslim si, že závěrečnou celkem povedenou bitku přenechal někomu jinému) ale i přesto docela slušná zábava. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mušketýr D´Artagnan, co se ohání kordem a hbitě skáče přes překážky. Justin Chambers dostal příležitost se vyřádit v akčně pojatém historickém filmu, na němž je znát práce asijského choreografa v akčních scénách. Veterán na poli režisérů Peter Hyams film pojal jako jízdu spíše pro teen publikum, které na historické filmy moc do kin nechodí, a mladý mušketýr pro ně bude představovat akčního hrdinu nasazujícího život za francouzskou královnu a mstící se za smrt svých rodičů. Hyams si režijně vede velmi zdatně, ačkoliv se romantika z filmu souboj od souboje postupně vytrácí, a zůstávají hlavně efektní akční eskapády na zemi i nad zemí. Solidní jízda, která nezapomněla ani na kvalitní herecké obsazení. Tak trochu jiný historický film. Zdařilý pokus, i když příznivci Alexandra Dumase film bojkotují, i když žádná křeč. Film s jeho slavným románem pracuje opravdu jen velmi volně. 80% ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Mušketier je zbytočným prerozprávaním námetu mulata Dumasa. Okrem vrcholne nesympatických hlavných hrdinov, je tu pomerne zvláštne farebne poňatý film (len hnedá a červená), nudný príbeh a rušiace prvky ako prednesené frázy (všetci za jedného ešte nikdy nepôsobilo tak kŕčovito a vytrhnuté z kontextu). Utrpenie je aj pozerať sa na lanovú choreografiu ako kdesi za dynastie Cchon, a rebríkovú vrcholnú scénu. Celé zle pre fajnšmekrov, dobre pre knihomoľov. Mušketier zapadne do zabudnutia celkom oprávnene už len pre to, že kardinál je opäť ten zlý (a že to nie je pravda história vie.) (videné 29.05.2019, Markíza archív) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hlavný záporák Febre (Tim Roth) má veľkú podobnosť s Rochefortom v adaptácii Troch mušketierov z roku 1993. V knihe má totiž len jazvu, tu má však pásku cez oko. (Arsenal83)
  • Časť natáčania v Toulouse bola nakrátko narušená sporom medzi miestnymi komparzistami a spoločnosťou Capitole Productions so sídlom v Auzielle, ktorá ich najala v mene hlavných producentov filmu. Najmenej jedna scéna bola v dôsledku toho zrušená. (Arsenal83)

Reklama

Reklama