foto

Jean-Pierre Castaldi

  • nar. 1.10.1944 (74 let)
    Grenoble, Isčre, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento urostlý francouzský herec s nezapomenutelnou tváří začínal nejprve na divadelním jevišti, kde se často objevoval po boku Sachy Guitry. Hned na začátku své kariéry si dokázal udělat v televizi jméno, účinkováním v kriminálním seriálu VYŠETŘOVÁNÍ KOMISAŘE MAIGRETA.

Jeho první filmová zkušenost byla ve film HO!, kde se také poprvé setkal s J.P.Belmondem. O několik let později si zahrál větší roli s Alanem Delonem ve filmu VDOVA. Jeho první hlavní role přišla v roce 1972 ve filmu RAS LE BOL režiséra Michela Huismana. Postupně se ve Francii stává stále více populárním a začíná účinkovat i v zahraničních filmech. U nás je známý díky roli římského důstojníka Caiuse Bonuse ve filmu ASTERIX A OBELIX.

Jean-Pierre je ženatý s herečkou Catherine Allégret, se kterou má syna Benjemina, také herce.

deadboy

Herecká filmografie

Filmy

2014 Le Casse des casses
2013 Hasta mañana
2012 Marocain à Paris, Un
2010 Streamfield, les carnets noirs
2008 Asterix a Olympijské hry
2007 Mladý Indiana Jones: Démoni mámení
2006 Capitaine Casta: Amélie a disparu (TV film)
2005 Rekonstrukce
Travaux
2004 Je m'indiffère
Legenda o Jiřím a drakovi
2003 Tekoucí písek
2002 Hladina adrenalinu
Maurice to zařídí
2001 Mušketýr
1999 Asterix a Obelix
1997 Dědictví z Las Vegas
1996 Má žena mě opustila
1995 Muži a ženy mohou být spolu šťastni... (TV film)
1993 Coup de jeune
Le frère trahi (TV film)
Oeil écarlate, L'
Ténors, Les
1992 Amies de ma femme, Les
Cin cin
Rumeurs (TV film)
1991 Appelez-moi Tonton (TV film)
Chladný měsíc
Money
1990 Encore vous, Imogène (TV film)
Prohnilí proti prohnilým
Promotion canapé
Quartier nègre (TV film)
Vincent & Theo
1989 Cesta kolem světa za 80 dní (TV film)
Suivez cet avion
Čápi mají svojí hlavu
1988 Dům v duně
La Ruelle au clair de lune (TV film)
Několik dní se mnou
1987 Helsinki Napoli All Night Long
La rumba
1986 Salon du prêt-à-saigner, Le (TV film)
Sarraounia, africká královna
Yiddish Connection
1985 Histoire en marche: Le serment, L' (TV film)
Monsieur de Pourceaugnac
Palace
1984 Dvojče
1983 La veuve rouge (TV film)
Voleur de feuilles, Le
1982 Better Late Than Never
Prachy v prachu
1981 Jedni a druzí
Putain d'histoire d'amour
1980 Traque, La (TV film)
Une page d'amour (TV film)
Večírek
1979 Moonraker
1977 Anneaux de Bicêtre, Les (TV film)
Záletník 2
1975 Francouzská spojka 2
1974 Caravan to Vaccares
La Merveilleuse visite
Un matin de juin 40 (TV film)
Vyvolení
1973 Případ Dominici
R.A.S.
Vlak
1972 Ras le bol
1971 Vdova
1969 Arbre de Noël, L'
1968 Ho!
Šamáda

TV seriály

2010 La Happy Hour de Canal+ (TV seriál)
2005 Village départ (TV seriál)
1995 Osons (TV seriál)
1993 Antoine Rives, soudce terorismu (TV seriál)
Des héros ordinaires (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1987 L'île (TV seriál)
1985 Madame et ses flics (TV seriál)
1984 Pomněnková Marie (TV seriál)
1981 Les uns et les autres (TV seriál)
1978 Hommes de Rose, Les (TV seriál)
Madame le juge (TV seriál)
1974 Les faucheurs de marguerites (TV seriál)
1973 Graine d'ortie (TV seriál)
1972 Seize à Kerbriant, Le (TV seriál)
1967 Vyšetřovaní komisaře Maigreta (TV seriál)

TV pořady

2016 Amanda (TV pořad)
2007 Les stars se dépassent pour ELA (TV pořad)
Un jour, un destin (TV pořad)
2003 De l'autre côté du miroir (TV pořad)
La méthode Cauet (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1990 Klíče od pevnosti Boyard (TV pořad) - mod.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace