Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během tří dnů a nocí na periferii dnešního velkoměsta se sedmnáctiletá Ema rozejde s frajerem Viktorem, prožije románek s budoucím pilotem Karlem a potká jediného opravdového muže svého příběhu, taxikáře bez taxíku. Ve vztahovém propletenci se postavy a jejich city náhodně setkávají a osudově míjejí. Zhuštěný milostný příběh je vyprávěn tak, jak Ema vnímá svět kolem sebe a hledá v něm lásku, radost a zábavu. Není však jediná, kdo touží po štěstí a nechce tím nikomu ublížit. Emina opuštěná matka hledá druhou životní šanci, zatímco Karlovi rodiče se marně snaží nalézt dávno ztracený smysl svého manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlednuti tohohle snimku o prazdnu a o nicem, mam jenom chut jit ven, vyspat se s kymkoliv v popelnici a pak jit doprostred rusne ulice a podrezat si zily. Od uvodnch peti minut me to nudilo k smrti, ale vydrzel jsem nesnesitelny napor pana scenaristy az do konce, v napeti zda zabredne z hovna do lejna, nebo zda alespon jednu belhavou nohu filmu z onoho hovna vytahne. A stalo se jenom to, ze si v hovne vymacel celej oblicej. Koho bavi koukat na postavy, ktere se chovaji tak chaoticky a nelogicky, ktere navic provozuji cosi jako dialog, kde se jeden druheho pta a ten druhy jen tupe cumi a mlci. Ztracenou panelakovou generaci chapu, ale tohle je tak umely a naprosto prazdny, ze by se i Iveta Bartosova zastydela. Tohle proste divak nespolkne a radeji si pusti Power rangers. ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu svými záběry na celkem milé a hezké věci vytváří dojem, že třeba takové skutečnosti jako country večer v herně a náhodné "vztahy" nejsou až tak hrozné, ale ony hrozné jsou, jak se pak ve filmu ukáže. Zoufalejší než by zpočátku člověka napadlo. Iluzivní (ne)veselé záběry hodnotím pozitivně, vadilo mi ale žvanění postav, hravá "moudrost" hrdinky. (Pokud to ale není součást zvyšování odpornosti skryté pod "barevnými" věcmi.) ()

Reklama

KANZASHI 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím proč, ale můj hodně oblíbený film, asi proto, že ho moc lidí nezná a líbí se mi obchůdek hlavní hrdinky a její vlasy, heh. Dle mého názoru je nejlepší si pustit film v noci, v nemoci, o víkendu, v zimě, když venku sněží. - Ema má mámu, máma má emu. Nic se tu neděje a přitom vše. Tak trochu samotáři. Praha a taxikář bez taxíku. Jak to chcete? Podle nálady. - ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Tento film mě oslovil velmi specifickým způsobem. Jeho děj byl zajímavý, ale místy jsem se v něm trochu ztrácel, většina postav byla zajímavá, ale přišlo mi, že si stejná většina neprošla žádnou velkou změnou. Herecké výkony byly dobré, ale žádný ničím nevynikal. Na druhou stranu ale musím tvrdit, že audiovizuální aspekty filmu byly nádherné. Prezentace je skvělá a velmi stylizovaná a hudba byla fantastická. Prezentace tohoto filmu by se dala všelijak analyzovat, film má v tomto ohledu podle mě velmi jedinečnou atmosféru, která se v české kinematografii moc často nevidí. 8/10 ()

bax 

všechny recenze uživatele

Tak Dorotku Nvotovú som v tomto snímu doslova žral. A najviac asi v čiernomodrej verzii účesu. Ale film celkovo patrí skôr k tým, ktoré sa nesnažia nič povedať, nemajú myšlienku a dej je obyčajný a preto sa nečudujem nízkym hodnoteniam. Na druhej strane treba vyzdvihnúť hudobnú stránku, vizuálnu stránku, zaujímavú atmosféru a Dorotu Nvotovú. Minimálne to ma držalo pri tomto filme a nevadila mi ani spomínaná absencia nejakého zmyslu. Ba naopak pri filme som sa aspoň uvoľnil, keďže som nad ničím nemusel uvažovať. Pekný snímok, ktorý však vzhľadom na jeho potenciál mohol byť oveľa lepší a dosiahnuť aj viac hviezdičiek. (Inak aj postava taxikára bez taxíku bola veľmi zaujímavá :) .) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ocenění Český lev v roce 2002 získala Jana Hubinská za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)
  • Film má jedno zajímavé prvenství: je historicky prvním projektem ve střední a východní Evropě, který byl realizován digitální technologií HDTV. (raininface)

Reklama

Reklama