Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během tří dnů a nocí na periferii dnešního velkoměsta se sedmnáctiletá Ema rozejde s frajerem Viktorem, prožije románek s budoucím pilotem Karlem a potká jediného opravdového muže svého příběhu, taxikáře bez taxíku. Ve vztahovém propletenci se postavy a jejich city náhodně setkávají a osudově míjejí. Zhuštěný milostný příběh je vyprávěn tak, jak Ema vnímá svět kolem sebe a hledá v něm lásku, radost a zábavu. Není však jediná, kdo touží po štěstí a nechce tím nikomu ublížit. Emina opuštěná matka hledá druhou životní šanci, zatímco Karlovi rodiče se marně snaží nalézt dávno ztracený smysl svého manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Benjamin Tuček rozhodně není žádným nováčkem a veškeré filmové know-how ovládá dokonale. S atmosférou buduje i jakýsi dramatický oblouk, který však v některých místech působí až příliš umělohmotně. Na druhou stranu se snaží hledat odpovědi pro ztracenou panelákovou generaci, která se ztrácí nejen ve svém světě, ale i sama v sobě. Avšak univerzálních odpovědí se nedočkají ani tvůrci ani diváci. A tak zbývá než osobitá výpověď o odcizených životech, což by bylo vlastně fajn. Ale když si o tom chce povídat každý druhý tuzemský tvůrce, už to začíná připomínat zaseklou gramo desku. A to už prostě není fajn. ()

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, možná nějaký herecký výkon by se pochválit dal, ale já ho prostě přes tu ukrutnou nudu přehlídnul. Jel jsem si takhle autobusem a tenhle film mě tam zrovna pouštěli. Já pořád čekal kdy příjde myšlenka, nebo dějový zvrat, nebo DĚJ, ale nic nepřišlo. Žádný a pokud nějaký příběh tak hodně hodně ubohý. Přišlo mi to jako ukrutně dlouhý díl z nějakého seriálu, tak z prostředku série. Nevíte předděj, nepoznáte konec, jenom kousíček nahlédnete, ale nic vám to nedá. Ještě k tomu je to děvčátko neskutečně vlezlé a protivné... ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderní film na moderní téma "samotářů" na nejen městské periferii, se u mě s velkou odezvou nesetkala. Pochválit můžu kameru a muziku, jako hodně kolegů tady, ale tim to v podstatě končí. Herecký obsazení neni špatný. Zvláštních figurek je tu celkem dost - celkově mi to ovšem nějak neladilo. Jestli to bylo scénářem, režisérem nebo někým/něčím jiným, to nevím :-) Dá se říct: Škoda... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je hrozná škoda, že český nezávislý film (tak bych totiž nazval toto hnutí ve stylu filmů Samotáři a spol.) zemřel na úbytě a dnes už se nic takového netočí. Ne všichni lidi jsou úspěšní byznysmeni a pracujou v kancelářích. Hodně lidí žije úplně jinak a taky daleko zajímavěji. To asi ale už nikoho netankuje, což je vidět i na zdejším hodnocení. Mě by to moc bavilo i dnes. Tenhle film má skvělý soundtrack, výtečnou hlavní představitelku, skvělé dialogy a poselství, které není sice na první pohled patrné, ale zato jasné- život sám o sobě je to, co má jediné opravdu cenu. Takový vzkaz je možná pro většinu lidí bezcenný, já ho ale zejména v českém filmu postrádám čím dál víc. A Dorota Nvotová je prostě úžasná. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dorota Nvotová pri prezentácii filmu hovorila, že sa cíti v živote ako hlavná predstaviteľka a ja som jej to po zhliadnutí tohoto filmu uveril. Skôr taký nesmelý sympatický pokus o generačnú výpoveď, ako plnohodnotný film, ale je to už dosť staré a k tomu si priznajme, že odvtedy sme sa toho o dnešnej mládeži z našich filmov nedozvedeli skoro nič relevantného. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film má jedno zajímavé prvenství: je historicky prvním projektem ve střední a východní Evropě, který byl realizován digitální technologií HDTV. (raininface)
  • Ocenění Český lev v roce 2002 získala Jana Hubinská za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)

Reklama

Reklama