Reklama

Reklama

Kukuřičné děti: Přízrak města

  • Česko Kukuřičné děti 3: Sklizeň ve městě (více)
Trailer

Obsahy(1)

Temné vize Stephena Kinga v nejbrutálnějším díle celé série! Eli a Joshua Porterovi, pocházející z Gatlinu, mají krušné dětství. Po smrti svého otce jsou nuceni přesídlit do Chicaga k adoptivním rodičům. Zatímco starší Joshua se poměrně rychle začlení do víru velkoměsta, mladší Eli nezapomíná na své Gatlinské kořeny a začíná ovlivňovat městské děti. V opuštěném skladišti pěstuje kukuřici a připravuje se na návrat démona. Jediný, kdo má dostatek vědomostí a sil na zastavení Eliho řádění, je jeho starší bratr. Odváží se však riskovat smrt svého sourozence? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia, Josh a Eli prichádzajú k svojim adoptívnym rodičom do Chicaga, kde majú začať nový život. Starší Joshua sa v novom prostredí aj v škole rýchlo adaptuje, zatiaľčo mladší Elias ostáva verný tradícii a prostrediu v ktorom bol vychovaný, ku ktorému neodmysliteľne patrí kukurica. A tak si v blízkej továrni rozhodne vypestovať vlastné kukuričné pole. To čo následuje je viac menej podobné predchádzajúcim dielom s dvomi obrovskými rozdielmi. Daniel Cerny je jednoznačne najlepším predstaviteľom dieťaťa, ktoré ostatné deti ovplyvnené kultom "toho,ktorý chodí medzi riadkami" počúvajú. Od milého šibala snažiaceho sa urobiť dojom na novú rodinu až po zanieteného kazateľa je jeho herecký výkon vzhľadom k jeho veku neuveriteľný. Druhým rozdielom je to, že vo filme sa poprvýkrát zhmotní "ten, ktorý kráča medzi riadkami" v primeraných efektoch tej doby a Kingovskom štýle a kedže zvyšok deja sa nesia v zaužívanej tradícii je tretie pokračovanie kukuričnej série tým najlepším. 85% ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Výborné béčko a pro mě nejlepší díl série. Bratři Hickoxové dílko prošpikovali všemi potřebnými béčkovými atributy, přesídlení do města a dobrý výběr představitele dětského leadera, to vše činí z PŘÍZRAKU MĚSTA dle mého nadstandartně zábavnou záležitost. V kontextu jsem ochoten přivřít oči i nad pompézním závěrem, i když hlavní problém zde vidím především v odfláknutých tricích. Každopádně jsem se ani minutu nenudil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kým prestávka medzi jednotkou a dvojkou trvala až 8 rokov, po dvojke sa tempo drasticky zvýšilo a od r. 1992 (kedy vznikla dvojka) do r. 1999 vzniklo päť (!) sequelov. Trojka je hrozne, ale fakt hrozne zlá. Chvíľu som uvažoval nad tým, že z recesie (a z dôvodu, že je to taká blbosť, až je úchylným spôsobom zábavná) udelím „až“ 2*. Ale nie, to by som urazil sám seba, toto je fakt sračka za 1*. Jednotlivým scénam, postavám a nápadom sa nestíhate čudovať. Je to otrasne obsadené (celkovo má táto hrozná séria tragický kasting, česť výnimkám), ešte obludnejšie zahraté (miestami som až úprimne neveril, čoho sú niektorí herci schopní), odpadovo zrežírované a scenár je žalostný. Už vidím, ako sa stal špičkovým basketbalistom, lebo veď čo iné mal v lánoch kukurice a počas hnojenia robiť, ako sa inšpirovať Michaelom Jordanom a Dennisom Rodmanom. Kôš mal určite zavesený na strome. Story o dvoch bratoch, z nich mladší „rafinovane“ a „démonicky“ manipuluje starším, je o ničom. Budovanie novej sekty v novom (prekvapivo mestskom) prostredí až tak blbo neznie, ale prevedené do reality je katastrofálne. Vlastne znie. Budovať kukuričnú sektu v meste bez kukurice, to ako vážne? Scenáre jednotlivých dielov potvrdzujú, že nikto tomu nemal chuť vtisnúť vnútornú štruktúru, zmysel a logiku, takže je to naprieč jednotlivými dielmi neskutočný bordel. Najskôr vraždili iba deti, v dvojke im pomáhali niektorí dospelí, ktorých ale následne deti zabili a v trojke vlastne už nezabíjajú ani tak samotné deti, ale skôr akési, čo ja viem, telepatickými schopnosťami posadnuté kukuričné pole rastúce na dvore starej, opustenej fabriky. To ako fakt? Páčila sa mi deväťdesiatková atmosféra chudobnej okrajovej americkej štvrte. Zvláštnosťou je, že (v rozpore s prvými dvoma dielmi, ktoré nejak enormne explicitné neboli) trojka je po stránke gore brutálna (trubka v hlave, puknutá lebka, chrbtica). Miestami ide až do Hellraisera. Možno na tom mal podiel Anthony Hickox, režisér o tri roky staršieho Hellraisera 3. Anthony Kukuričné deti 3 produkoval a režíroval ich jeho milovaný bráško James. Konečne historicky prvý raz vidíme Toho, kto kráča medzi riadkami. Inak je trojka fakt príšerná žumpa. Kvôli Charlize Theron to nepozerajte, nájdete ju tu len prostredníctvom lupy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ono přivézt trochu venkova, do velkoměsta neni úplně špatný nápad, jen ta realizace nedopadla úplně představ. Ale všechno popořadě, nejprve bych chtěl vychválit ty efekty a masky, co tady sou, myslím si že z těch všech Kukuřičných dětí, je na tom trojka nejlépe. Ale bohužel, to nestačí k tomu, aby to byl dobrý film, nebo aspoň přijatelný v určitých mezí. Nejhorší na tom je to, že se opakuje to co bylo v předchozích dílech a nepřináší to nic nového, i ty řeči o tom, jak je ten svět zkažený a mladí sou jediný čistí a neposkvrněný, je to už hodně profláklé. A je velká škoda, že s tím jaký měl film potenciál a dokonce, si ke konci dovolil navodit i lehkou vizi apokalypsy, tak si tenhle film podřezává větev, tím jak celý působí. Místo toho aby byl děsivý, nebo zvrácený, či napínavý, tak je legrační, herci dost přehrávají a celé se to nese v hodně jednoduchém duchu. Ale ty dvě tam dám, jedna je za Charlize Theron a ta druhá za hledání knihy v kukuřici. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Přivedu si domů dvě děti a nechci, aby něco rozbily, proto jim dám na stolek v pokoji nějakou cennou skleněnou věc - aneb do třetice všeho stupidního. Zatímco kněz se brání vrháním bible, malý spratek k sobě jedním pofidérním proslovem v kostele přiváže veškerou omladinu a pěstuje si za barákem kukuřici. Fotr se místo truchlení nad svou ženou, která zemřela přirozenou smrtí nabodnutím se na trubku, věnuje radši chlastání a rovněž pěstování kukuřice. Spratek nechce dát pokoj, nakonec ale dostane po držce knížkou a srpem, načež z hlíny vyleze veliké nafukovací monstrum a chce pozřít všechno kolem. Hodný bráška spratka si rozvazuje spoutané ruce srpem, který uchopil nohama. Blablabla. Sem tam někomu z pusy vylézají brouci a jiným zase blbé řeči. Logika umřela, v rakvi zetlela a i kdyby přežila, při souboji s tímhle filmem by utrpěla těžký debakl. Nějaká perverzní touha mě však přesvědčuje ke sledování dalších dílů. Je to způsobeno pravděpodobně tou úchvatnou gradací idiocie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Kukuričná biblia je v skutočnosti kniha Stephena Kinga "Nočná zmena" (Night Shift) so zamenenou tvrdou väzbou. (beso74)

Reklama

Reklama