Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Prirovnanie k Winchester celkom sedí. Takže plusmi sú kvalitná technická stránka, gotické prostredie a dobrí herci. A aspoň môžem trochu oceniť, že tvorcovia nechali umierať aj kladné, teenagerské postavy. Samotný príbeh nie je vyložene zlý, len hororová stránka dosť škrípe, takže film ma nevydesil, ani keby som sa postavil na hlavu. V prvej polovici sa síce atmosféra buduje, ale je to na môj vkus až príliš spomalené, takže som sa nudil. Potom sa to začne konečne zlepšovať, aby sa to následne v záverečnej tretine zvrtlo na vizuálny bordel. Takže je to vyložene typická teenagerská duchárina so všetkými plusmi a mínusmi, ktorý daný žáner v dnešnej dobe ponúka. Za lepšiu alternatívu pokladám podobný starší kúsok The Woods (2006), ktorý na mňa zafungoval omnoho viac bez ohľadu na rozpočet. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Po úvodních deseti minutách se mi vývojem vybavil letošní Boarding School a především gotickým sídlem, zase Winchester. Obsazení je velmi slušné kdy exceluje fanatická Uma, ale ani pětice nadaných hereček nezaostává. Má to až nevídaně originální scénář. Postavy umírají jak záporné, tak kladné. Vizuálově je to nádherné a v obrovském sídle nechybí atmosféra. No přesto to po téhle chvále v mých očích nedosáhlo více než průměru, a to z prostého důvodu. Je to horor, tak kde byla krev nebo v tomhle případě snaha vyděsit diváka? Z každé scény bylo cítit, na jaké publikum se tvůrci zaměřili. Není pochyb, že v Americe vládne kinům kategorie ,,teen,'' a proto cpou všude rating PG-13, ale já si prostě stojím za tím, že si tím podkopávají nohy. Narvat tady do toho ,,eRko,'' tak mohlo být daleko více spokojených diváků, ale hlavně by nebyl promarněný výborný potenciál. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Téměř duchařská záležitost, která není stavěná na hvězdnou Umu Thurman. Do jisté míry to láká na její jméno, ale spíše je to o AnneSophii Robb, které bych tu sedmnáctku rád věřil, jenže je jí ve skutečnosti o osm let víc, což samozřejmě může i nemusí devalvovat její herecké uchopení. Coby brusič jetých padesátek, dá-li pyj, však musím ocenit tu možnost konfrontovat se s číslem sedmnáct alespoň skrze filmový svět. I přes značný výškový nepoměr obou známých hereček to nutně neznamená, že by ta menší, v tomto případě Robb, v něčem podstatném ztrácela. Je solidním tahounem a proklestí diváka spolehlivě ztemnělými chodbami nápravné dívčí školy, kam byla spolu se svými dalšími čtyřmi nepřizpůsobivými děvčaty patřičnými úřady poslána. Robb se diváckým bulvám v posledních letech vzdálila, nicméně herecký talent ji neopustil, takže filmu vévodí, zatímco její slavná kolegyně Thurman si jen tak filmem profrčí, občas si "zadémonizuje", aby byla posilou titulek. Režisér Rodrigo Cortés usiloval o invenčnější pojetí, čemuž věnoval náležitou péči. A neopomenul přitom svému dílu vtisknout určitou temnou originalitu, načež vyústění je celkem neotřelé. Vizuální stránka je příjemná, kamera umí vyloudit i nějaký ten zlověstný šmouh a určitě se najde i pár zlověstných nuancí. Krvelačné diváky to nenasytí, neb film o drastično neklopýtne. Takže se jedná o takové hezké a neurážející dílko, co své kvality rozhodně má. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem očekával variaci na Suspirii, ale pak se ukázalo, že nikoliv čarodějnice, nýbrž duchové budou děvčatům zatápět. Zajímavý nápad, jak by ti, co předčasně odešli branou smrti, mohli dokončit, na co jim čas nezbyl. Pěkný vizuál, starý rozlehlý dům dýchá gotikou, Thurmanová jako med plný žihadel a dívčí osazenstvo dobře vybrané. Přese všechny klady, a nesmím zapomenout na hudbu, má film jeden velký nedostatek - chybí mrazivá atmosféra, napětí se objeví až v závěru a divák se nemá čeho bát. Závěr se mi ale líbil. Když si ovšem člověk vzpomene na staré gotické horory, musí si jen ztěžka povzdechnout. Něco z Winchesterů, Zámku hrůzy a domu Usherů, jako celek bohužel jen průměr. Za ztrátu času snímek nepovažuji, jen už se k němu zřejmě nevrátím. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Námetom filmu je kniha Lois Duncan - "V tmavej chodbe" , ktorú som mal možnosť čítať a veľmi rýchlo som zistil že práve tento snímok je knihou inšpirovaný. Vývoj deja ma tým nemohol prekvapiť a i preto vnímam snímok len ako mierne podpriemerný.....Ten kto čítal knihu vie, že je napísaná ako young adult horor...a keďže filmári sa to tiež snažili poňať v tomto duchu žiadne extrémy a krvilačnosť sa nedá očakávať....a film zostáva v duchu teenagerského fantasy hororu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)
  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)

Reklama

Reklama