Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste na mě příliš chytrá, nestačím držet krok." Nemám obvod bicepsů vyšší než IQ, neumím zabíjet nacvičeným pohledem a ani mi žádný sval nepřekáží při vytírání řitního otvoru, takže se logicky nemohu stát strážcem nějaké obzvlášť pitomé celebrity. Takový Frank výše uvedené požadavky sice rovněž nesplňuje, ale omluvou mu budiž to, že bodyguardoval v době, kdy ještě steroidy netvořily základ každé dobré snídaně. Tehdy ještě stačila intuice a rychlá reakce k obraně proti zabijákovi, který ani neuměl zaútočit zároveň z pěti světových stran. Nebudu zastírat, že jsem si Frankovo ochraňování užil, i nějaké to napětí jsem v kalhotách občas pocítil, ale zároveň se musím přiznat k tomu, že kdyby mne nějaká celebrita oblažila svými dvěma až třemi hvězdnými manýry, tak bych jí ustřelil hlavu, aby si to příště dobře rozmyslela. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jakým jiným než plným (nebo jako v mém případě skoro plným hodnocením) ocenit film, který člověk rok co rok může? Ve státních službách byl špička, ovšem sám lituje jedné zpackané fušky, u které navíc z osobních důvodů ani nebyl. Nyní si vybírá, koho bude chránit, a péče o populární zpěvačku a možná budoucí držitelku hereckého Oscara se mu zpočátku nezdá. Svéhlavá hvězda dostává výhružné dopisy a náš Frank si bude muset její důvěru nejprve získat. Zvlášť když mezi nimi proběhne hodně osobní ochrana. Romantická linka na plátně funguje, stejně jako náhled do života velké hvězdy. Napětí a akci Mick Jackson dávkuje rovněž umně, decentní humor a hudba (včetně té orchestrální od Alana Silvestriho) fungují také. Celé to má navíc solidní obsah a velmi dobré herce (soustředěný Costner byl tehdy na vrcholu, debutující Houston rozhodně nezklamala). Limonáda místy ano, ale nostalgie je prostě mocná. PS: Ač je Rachel superhvězda, při návštěvě kina a následně u drinku ji nikdo nepozná, nikdo nepožaduje autogram!! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je hlavne obľúbený film našich mám. Mňa to až tak moc neberie. Je to romantický, ale možno až moc dlhý film. Niekedy je to chápané ako hudobný film, ale možno by pomohlo viac pesničiek. Pristalo to tu Kevinovi Costnerovi, to je asi tak všetko na čo si z minulosti pamätám. V deväťdesiatych rokoch a na prelome tisícročia tento film išiel snáď každý pol rok. Videl som ho asi 5x (nič iné nedávali), ale nikdy ma úplne nedostal. Takže u mňa priemer. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem dal tři hvězdičky, dnes zvedám o další. Mám ten pocit při zpětném vidění jen já, nebo je The Bodyguard docela jedinečný? ■ Zajímavosti: Píseň I Will Allways Love You je v taneční scéně označena jako "country song". Doopravdy se původně o country skladbu jedná. V roce 1973 ji napsala americká country zpěvačka Dolly Parton. Přičemž původně měla být ústřední skladbou filmu píseň What Becomes of the Brokenhearted, poté, co se však objevila v jiném filmu (Fried Green Tomatoes), byla zakoupena práva na I Will Always Love You a skladba přearanžována do stylu rhythm and blues. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobní strážce s osobním kouzlem, které se ani po letech nedá přehlédnout. Režisér zrovna nepředvádí úchvatný výkon, i když jistě půjde o jeho životní film, ale velký trn z paty mu vytrhává dvojice Kevin Costner - Whitney Houston. Mezi nimi je to ukázková chemie, která funguje po celou dobu a filmu dává naprosto všechno a zvedá ho z velkého klišé a obyčejnosti ke hvězdám. A mimo jiné oblíbený film mojí maminky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Soundtrack k filmu se 17 let po uvedení snímku stal historicky nejprodávanějším soundtrackem. (ČSFD)
  • Produkci snímku zaštítila filmová společnost Tig Productions, kterou v roce 1989 spoluzaložil Kevin Costner (Frank Farmer). (5150)
  • Sya Spectora, manažéra Rachel Marronovej (Whitney Houston) hrá Gary Kemp, hlavný gitarista britskej skupiny Spandau Ballet, známej hitmi ako "True" alebo "Gold". (AAsniper)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama