Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston na vrcholu své kariéry. Všichni víme, jak to s ní dopadlo. Costner neměl chybu, byl hodně přesvědčivý. Pro mě neodolatelný. Ústřední dvojice byla velmi dobře zvolena. Mezi nimi to krásně jiskří. V práci osobního strážce platí jedno pravidlo. Nesmíte se zamilovat do svého klienta, protože ohrozíte sebe i jeho. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Úplně mě ten film chytnul za srdce. Člověk nepotřebuje vidět vůbec celé, aby mohl "ocenit" jeho "kvality". Posledních 45 minut vypovídá za celý film. Scény s nasazením vlastního života, dojemná písnička a velmi nečekané znovushledání... Skoro jsem se rozbrečel nad tím, co jsou schopni Američani naservírovat normálním lidem a Whitney jako herečka? Co vás nemá... ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston - pro mě osobně největší zpěvačka všech dob. To je důležité podotknout. Jinak k filmu. Nejde o žádný velký počin. Všechny filmové prvky se pohybují někde okolo průměru. Herecké výkony jsou slušné, ale na druhou stranu : toto není film, kde by se dalo ukázat herecké umění. Trochu mi přijde, že do toho šel režisér i s tím, aby to nějak nepokazil, tak málo riskoval, šel na jistotu a v zásadě neudělal ani dobře ani špatně. Naservíroval nám příjemný dvouhodinový film s dramatickou i romantickou zápletkou. A na to, že už má tento film nějaké ty roky, tak stále dokáže zaujmout. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Americká limonáda, ale kvalitní značky. A když si ji servírujete jen svátečně, tak se dá nasládlý příběh vychutnat, a to nejen díky jiskření mezi hlavními hrdiny, ale také díky vtipným dialogům a v neposlední řadě pěkným písničkám. Volba ústřední dvojice byla základem úspěchu: K. Costner byl na začátku 90. let ověnčen prestižními cenami, písničky W. Houston zněly z rádií. A když se Rachel hned při prvním setkání podívá na Franka Farmera, je jasné, že Frank nebude jen bodyguard. Pompézní podívaná nenudí díky změnám prostředí – vila, klub, hospůdka, honosný hotel, lesní srub, vyhlašování Oskarů – a díky zajímavým prostřihům – Ráchel pozorující z okna, jak Frank sleduje její klip. Nejakčnější scéna: Frank učící plavat Rachelina syna Fletchera...Příjemná oddychovka. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se Osobního strážce přehodnotit a po krátkém rozvážení přihazuji jednu * navíc. Bodyguard má jistou latentní magii, kterou jsem dlouhá léta přehlížel. Dalším zásadním pozitivem je kombinace akce a romantiky, která je naprosto strhující. Zejména pokus o dopadení v nočním lese je dechberoucí a romantika je přesně taková jaká má být. Procítěná ( i když uznávám, že závěr je malinko po americku sentimentálnější), ale v tomhle případě to filmu nějak extra neškodí. Duo Costner - Houston je legendární a její píseň "I Will Always Love You" je klasa. Zkrátka jeden z mála filmů, na kterém si každý divák najde něco, na co bude rád vzpomínat. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Scenárista a producent Lawrence Kasdan měl scénář k filmu hotový již v roce 1970. Až v roce 1976 jej pak nabídl Stevu McQueenovi, který roli odmítl, a Dianě Ross. Film byl nakonec zamítnut, protože byl "příliš kontroverzní". V roce 1989 se o projektu uvažovalo znovu. Do hlavních rolí měli být obsazeni Ryan O’Neal a opět Diana Ross. Z natáčení ale sešlo kvůli komplikovaným vztahům obou hereckých hvězd. (Lenny09)
  • Nápad na tento film byl před jeho natáčením 67krát prezentován a odmítnut. (Kulmon)
  • Píseň "I Will Always Love You" je v taneční scéně označena za "country song". Původní verzi písně z roku 1973 napsala americká country zpěvačka Dolly Parton. (Jirka_Šč)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama