Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Chtělo se mi z toho pomalu zvracet! Neuvěřitelný je, jaký film má celkový hodnocení, jak tomu může dat někdo vůbec za pět a jen kvůli Jacksanovi, to bych musel být padlej na hlavu. Dvě scény z filmu stály zato a to s pudinkem a miminem, tam jsem dostal porci smíchu a nechutnosti. Velice slabé a řadím mezi neuvěřitelné zplácaniny. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predošlé Pídžejové filmy mi ešte neprišli ako to pravé orechové a boli s časti aj dosť amatérske aj keď zápal a nápady tam boli. Tu v Braidead už Jackson prichádza s plnohodnotným nefalšovaným krvákom, ktorý vyniká (a aj dlho vynikať bude) svojimi brutálnymi, úchylnými a hlavne nechutne krvavými nápadmi, ktoré fungujú o to lepšie, že sú odľahčené žánrom komédia. Peter Jackson je génius a šialenec zároveň. 80% - 4* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto ťa nebude milovať tak, ako tvoja mama.“ No, Bergman to práve nie je, ale komu to prekáža? Priznám sa, že ako u jeho žánrového splatter konkurenta Sama Raimiho, i u Novozélanďana Petra Jacksona mi sedia skôr jeho vážnejšie a civilnejšie projekty á la TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN (alebo PÁN PRSTEŇOV), ale BRAINDEAD – ŽIVÍ MŔTVI je tiež výborný počin. Brutálne rozčvachtaný krvák, ktorý vás už v pôsobivom prológu z ostrova lebiek (viď. Petrov milovaný KING KONG) pripraví na ťažkú tonáž humus, ktorá vás zaplaví neskôr. A je to dobre, pretože ak nevydržíte už tento úvod, mali by ste to vzdať, lebo režisérovi nie je nič cudzie a rozmixované zombícke batoľa patrí ešte k tým slabším nápadom. Jackson našťastie zvláda ukočírovať brutálne komediálne scény s brutálnymi hororovými (len trápneho karate kňaza nezvládol) a hoci mi kombinácia hororu a bláznivej komédie veľa nehovorí, toto je klasika. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/149236/Braindead-Zivi-mrtvi-80.html ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Moja platonická láska z detstva, najvtipnejší alebo druhý najvtipnejší film, aký som videl vo svojom živote. Zhodou okolností tiež najkrvavejší. Sledovať Braindead je ako sledovať 50-ročnú nadržanú jeptišku, prichádzajúcu o panenstvo s Roccom Siffredim - ultimátna jazda po dekadencii a najzvrhlejšom humore. Mám alergiu na domáce zvieratká, ale jedno chcem mať doma stoj čo to stoj - potkaniu opicu zo Sumatry. A puding už mi nikdy nebude chutiť tak ako doteraz. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krysí opice co dělá z lidí zombie! Procházka ze zlobivým zombie děckem v parku, hardcore scéna z pudinkem a neuvěřitelně masakroidní finále a... a je to vlastně celý romantický film o tom jak jsou si chlapec a děvče souzeni osudem a musí se ke vzájemnému štěstí doslova probít, přes bandu zrůd, litry nejrůznějších tělních tekutin a černohumorné situace vybroušené k absolutní dokonalosti. pravda ani z odstupem času tomu nedám 5*, protože při vší úctě k tý haldě nápadů časem už se jenom opakují různý nechutnosti a je to pořád pekelně amatérský. Nicméně musím teď konstatovat a můžou mě třeba fanoušci hobita a jeho milášků proklít, že tomuhle všichni páni prstenů a podobný srágory co udělal Jackson potom nesahají ani po kotníky.90% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)

Reklama

Reklama