Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oh, tohle je teda něco, co se opravdu jen tak nevidí. Kdo by čekal, že takovýhle extrémní až humus může být tak zábavný? U mě jednoznačně první půle převálcovala druhou "splatter estrádu", za kterou odebírám skoro jednu celou hvězdičku. Nevadilo mně nijak provedení, ale ke konci už jsem měl dost, nůžky to potřebovalo. První půlka je dokonalá, kdy začne pudingem a vygraduje scénou v parku, to jsem byl v kolenách. Krev, mozek, hnis a kola se točí dokola....85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Your mother ate my dog!“ Kult, co hodinu stoji na hliněných nohou iritujícího přehrávání a situací, jenž jsou směšné jak zaslání účtu za el.energii pozůstalým Johna Coffeyho ze Zelené míle. Pak se sice rozjede festival nápaditých gore efektů, krev teče po galonech a Lionelova máma ukáže své obrovské hnijící pozadí, ale to nic nemění na faktu, že co se kombinace horor / komedie týká, měl by Jackson Raimimu vyleštit boty - Bruce se slečnou motorovou by jim ukázal, kdo je tady ředitel.. Rád bych ještě dodal, že se neztotožňuji s názory a proklamacemi zdejšího Klubu gastronomických fajnovek a dal bych si puding.. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Paráda! A hnus. Legendární Jacksonova prasečina - jako komedie vynikající, jako gore taktéž. Některé efekty sice vypadají až moc uměle, ale například u krysoopice mi ta sekaná animace naopak sedí. Osobitý humor, osobitá atmosféra, osobité herecké výkony, osobitý hudební doprovod. A rozhodně jedna z nejodpornějších babizen v dějinách filmu. Jako jediný mínus vidím místy malinko nudnou první polovinu, která se ale nevyhnutelně schyluje k neskutečnému a snad půlhodinovému masakru, takže je to nakonec vlastně jedno:) Your mother ate my dog! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predošlé Pídžejové filmy mi ešte neprišli ako to pravé orechové a boli s časti aj dosť amatérske aj keď zápal a nápady tam boli. Tu v Braidead už Jackson prichádza s plnohodnotným nefalšovaným krvákom, ktorý vyniká (a aj dlho vynikať bude) svojimi brutálnymi, úchylnými a hlavne nechutne krvavými nápadmi, ktoré fungujú o to lepšie, že sú odľahčené žánrom komédia. Peter Jackson je génius a šialenec zároveň. 80% - 4* ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

N-E-U-V-Ě-Ř-I-T-E-L-N-É! Představte si ten nejkrvavější splatter, nacpěte do něj stovky zombíí, hektolitry kečupu a slizu a máte...zhruba desetinu Braindeadu. Tenhle film je bezpochyby tím nejkrvavějším a nejvtipnějším mezi všemi komediemi/horory/parodiemi co byly/budou kdy natočeny! Žádné hranice, žádné omezování, jen bezhlavá řežba s takovým množstvím krve, že by jste s ním vymalovali půku Prahy, mozky na schodech, žijícími vnitřnostmi...a naprosto fascinujícím finále s motorovou sekačkou. Tohle už zkrátka nejde zopakovat. Ehm, jen takový dotaz...tenhle Jackson opravdu natočil Pána prstenů...? Svět filmu je stále plný překvapení... :) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Na premiéře filmu ve Švédsku v roce 1993 dostávali diváci před vstupem do kina pytlíky na zvracení. (Chatterer)

Reklama

Reklama