Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý, herci skvělí, zpracování vtipné a kreativní, a přesto tomu něco chybí.. Anebo je toho naopak tolik, že se postupně ve všech odkazech, bubácích zabíjejících bubáky a bubácích hovořících s divnými lidmi ztratíme a necháme se odnést tak hluboko do Jacksonovy hlavy, že velmi povrchní, neoriginální a nečekaně i přeplácaná závěrečná třetina se nás nakonec ani nedotkne a zůstane jen u toho známého pocitu "tohle mělo být jinak (a lépe)". Jednou jsem se pobavil, podruhé už bych musel mezi scénami hodně přetáčet, takže zlatý a neškodný střed - 60% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zábavná, jacksonovsky stylová duchařská taškařice, plná řemeslně zručných vizuálních efektů, hektickým dějem pobavivší beze strachu a místy i bez humoru i milovníky hororů a ujetých komedií. - - - V tuzemských televizích uvedena bohužel se značně škodlivým ořezem obrazu na 4:3 a s příznačně přízračným debilním televizáckým dabingem s uječenými a hýkajícími béčkovými čudláky, zato však bez zvuku a atmosféry... ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hodnotím sice třemi hvězdičkami, zároveň se ale nedá říct, že je ten film průměrný. Takže kvality: obrazová stránka filmu snad ani nemohla být příjemnější, film je vzhledem k mnohokrát využité duchařské tematice nápaditý a triky moc hezké. Nekvality: je to TOTÁLNÍ CHAOS. Ze začátku to vypadá na velmi zábavnou podívanou, ale postupně stále přibývají další a další motivy, které příběh zbytečně překrucují a komplikují, vtip se postupně zcela vytratí a už sledujeme jen nekonečné střílecí a "kosící" honičky a totálně zmateného Michaela J. Foxe. Film bohužel není vůbec funkční jako komedie (pobavíte se jen v prvních třiceti minutách) a už vůbec ne jako horror. Překvapuje mě, že to někoho (soudě dle komentářů) děsilo. Mně bohužel ani trochu. No, abych to shrnul: za jedno vidění to určitě stojí, ale o reprízu už asi stát nebudete. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, proč jsem se tomuhle filmu tak dlouho vyhýbal. Průměrný duchařský příběh, co příliš komediální není, o čistý horor také nejde, a ke všemu je místy děsně utahaný a nezáživný. Akce je zábavná, to ano, hlavně potyčka na hřbitově a pak závěrečný boj o život. Potěšil mě J. Combs, byť hrál idiota, méně mě potěšil M. J. Fox, páč nemám rád, když je hlavní hrdina blb. Výborná naopak byla démonická J. McCarthyová v roli matky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina z mysli Jacksona a jeho ženy Fran Walsh (i když napsaná částečně podle skutečných událostí), která se točí okolo Michaela J. Foxe jako paranormálního vyšetřovatele na volné noze, který vidí duchy a dokonce má několik oddaných společníků, kteří mu pomáhají strašit obyvatele městečka Fairwater, aby mohl následně přijet a shrábnout tučnou sumu za „odstranění“ duchů. Když se ale začnou množit případy srdečních selhání bez zjevné příčiny a spojení, Fox zjistí, že za tím stojí podivný duch připomínající smrtku. Jacksonovi se povedlo natočit další kompetentní film, kterému však chybí něco navíc, aby byl zapamatovatelnější. Určitě potěší seržant z Full Metal Jacket, který si tady v podstatě zopakuje svou roli drsného velitele, tentokrát jako duch a podivný agent FBI, který má neskutečný odpor k ženám. Na svou dobu Přízraky navíc dokázaly velmi věrohodnou formou ztvárnit samotné duchy. Rozpočet: 26 milionů USD. Box office: 29 milionů USD. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Danny Elfman byl natolik unesen předchozím Jacksonovým filmem Božská stvoření (1994), že poprosil, zda by nemohl k tomuto skládat hudbu, aniž by věděl, o čem vlastně film je. (Rocky62)
  • Michael J. Fox se ve většině fyzicky náročnějších scén nenechal zastoupit kaskadérem. Ironií osudu si zlomil nohu při večerním natáčení nenáročné scény v lese, což Peter Jackson kvitoval s povděkem, protože získal potřebný čas k vypilování scénáře a práci na střihu některých scén. (HellFire)

Reklama

Reklama