Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (393)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) MOLLY’S GAME, životopisný snímek dle skutečné události. Ale jo, mě to nečekaně sedlo jako ulité. Uvědomuji si, že čas od času mi kvalitní životopisné dílko sedne. Asi se na tento žánr víc zaměřím. Ale budu počítat s tím, že ne každý výtvor z tohoto žánrového odvětví mi sedne. Nyní k věci. Hlavní hrdinka, herečka Jessica Chastain mě baví, viděl jsem s ní dost na to, abych posoudil, že herectví má v sobě. Snad každou roli zvládne zahrát bravurně a vžije se do ní. Stejně jako postava Molly, kterou hraje v této filmové novince. Film má víc dějových linek, flashbacky, přítomnost, nedávnou minulost atd. Orientovat se v tom člověk dá bez problému. Mě se do toho moc nechtělo, bál jsem se tématiky po pokeru, předpokládal jsem nudu, to se však nestalo. Osobnost, kterou Chastain ztvárnila, byla opravdu zajímavá a především silná. Měla chladný přístup k životu, což bylo také zapříčiněné přísnou výchovou v dětství ze strany otce jako psychologa. Dlouhá stopáž snímku mi utekla jak voda. Herecké obsazení bylo výborné. Vedle Chastain mě nečekaně bavil i Elba jako právník, který v některých dialozích opravdu exceloval. Costner v menší roli také potěšil. Jen konec už není tak zajímavý, samotné finále je takové trochu odbyté, ale neměl jsem s tím větší problém. Přidat nějaké zapamatovatelné scény navíc a zdramatizovat finále a hned bych šel do plného počtu. Občas mě takové táhlé, životopisné bijáky nečekaně chytnou. Toto se musí vidět v té správné náladě, takže někdy za čas se k tomu s chutí vrátím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKER BYL MŮJ TROJSKÝ KŮŇ DO NEJVYŠŠÍ ÚROVNĚ FINANCÍ, TECHNOLOGIE, POLITIKY, ZÁBAVNÍHO PRŮMYSLU, UMĚNÍ. MUSELA JSEM JEN POSLOUCHAT…“ /// Vyprávění Sorkinovským stylem, kterej mě prostě baví. Žádný mletí píčovin, obrázek střídá obrázek a Molly hubu nezastaví. Dialogy jsou parádní a obsahujou hodně slovních perel – ze všech stran (jako vede všech). Příběh graduje, má rodinnou „chvilku“ a nakonec dává lekci z morální integrity. V tom filmu nejde ani tak vo ten svět, ve kterým se točej velký prachy. Jde spíš vo tu lidskou stránku. A herecký sympatie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Molly's Game: The True Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High-Stakes Underground Poker Game in the World“, kterou v roce 2014 napsala Molly Bloom, neznám. 2.) Připadám si jako Kirké. 3.) Thx za titule “JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Televízor bol zapnutý, bežala v ňom Veľká hra s mojou obľúbenou Jessicou Chastain a aj keď som vnímal iba dialógy a nie demonštrované poprsie, film stále viac upútaval moju pozornosť, takže si ho pri najbližšej príležitosti pozriem pozorne, aby som sa uistil, že štyri hviezdičky nie sú darom, ani tipom, ale racionálnym ocenením zážitku. Po štyroch mesiacoch som si film pozrel. Je vyčerpávajúci podobne ako Prípad Sloane. Diváka zavalí množstvo dialógov, odborných termínov a komplikovaných vzťahov. A to všetko trvá viac, ako dve hodiny. Nemusím ani zdôrazňovať, že k lyžovaniu, ani k pokru nemám blízky vzťah. Napriek tomu pôvodné štyri hviezdičky ponechávam. Považujem ho za ďalší mimoriadny film s touto skvelou herečkou, ktorý som mal možnosť vidieť. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dialogy neskutečně nacpaný film, který je extrémně ukecaný i na Sorkina. Naštěstí Sorkin dialogy skutečně umí a v tomto případě si výtečně poradil i s režií. Málokdo umí tak jako on, převést diváka do děje a vyprávět o komplikovaných tématech s takovou lehkostí a detailností jako on. K ruce má výborné herce v čele s úžasnou Jessicou Chastain, která je zde ještě zajímavější než v Případu Sloane. Pokud by závěrečná půlhodinka, tak výrazně nezpomalila oproti výbornému tempu, které měl film od začátku, bylo by to za plný počet. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Dosud "jen" geniální scenárista se konečně postavil i za kameru. O to překvapivější je, že jeho debut není žádným střízlivým opatrným dílkem, ale dechberoucím sebevědomým opusem, který se formálně i stylisticky může rovnat dílům nejlepších režisérů současnosti. Co ale nepřekvapuje, je fakt, že Sorkin si se scénářem ke své režijní prvotině pohrál tak důsledně, že v něm prakticky nelze najít sebemenší narativní trhlinu. Od počáteční scény, která skvěle plní jakousi vstupní úlohu do vyprávění, až po závěrečné titulky, kdy se duševně hroutíte, je Molly's Game filmem nabitým překvapivými zvraty, ale přitom narativní stabilitou; silnými emocemi, ale přitom bez výraznějšího sentimentu; zábavnými "sorkinovskými" dialogy, ale přitom bez zbytečné vaty; cílevědomými tvůrčími postupy, ale přitom i jistou dávkou skromnosti, především ve scénách, které by snadno mohly sklouznout k patosu. Molly's Game je film zdánlivě povrchní, explicitně oslavující materialismus v ryzí podobě, přitom však ve své závěrečné katarzi nabízí všechno - zamyšlení, poučení, emocionální zážitek, přičemž i v průběhu celého snímku poskytuje kvalitní filmařinu (závěrečná paralela Mollyina monologu se scénou zvedající se Molly po pádu na lyžích je naprosto geniální), bezchybné herecké výkony (Idris Elba nezklamal, Jessica Chastain znovu a tentokrát ještě intenzivněji dokázala, že patří do absolutní herecké špičky a že jí role sebevědomých žen náramně svědčí), fascinující a uvěřitelný příběh. Jsou zábavné filmy bez hloubky, hluboké filmy bez zábavy... a nakonec filmy jako Molly's Game - zábavné, hluboké, silné, pestré. Společně s La La Landem největší zážitek roku 2017. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Molly Bloom, ktorá má zákaz vstupu do Kanady pre obvinenia z federálneho zločinu, získala 48-hodinový preukaz na návštevu tejto krajiny v deň premiéry filmu na TIFF. (zajo91)
  • Pokerový klub Cobra Lounge je fiktívny. V skutočnosti sa klub, kde Molly (Jessica Chastain) začínala volal The Viper Room on Sunset Strip a sídlil v západnom Hollywoode. Od roku 1993 do 2004 bol spolumajiteľom klubu Johnny Depp. Klub je známy aj tým, že sa v ňom ráno 31.10.1993 drogovo predávkoval herec River Phoenix. (De Large)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama