Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk má narozeniny. Dostane dva nečekané dárky. Luďkovi je dneska patnáct. Od rána mu ale nic nevychází tak, jak by si přál. Hádka se školní láskou Jolanou, posměch věčného rivala Zounara i zrada kamaráda Hudry ho pěkně otráví. Nespravedlivý trest od učitelky pěstitelských prací je pak vrcholem nepovedeného dne. Doma ho navíc čeká rodinná oslava s dědou Václavem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže: 1,5 hvězdy za lokace, které mi jsou důvěrně známé ... a za film...?!? Čučel jsem na to jako puk na fotbalový hřiště a doufal, že na mne vybafne zpoza rohu nějakej údernej černej vtip nebo se mi alespoň zkřivý úsměv při nějakém náznaku humoru. Nestalo se ani omylem... Co?! 64% (při 234 hodnoceních)?! Na co to ti ostatní koukali? Že by to byli nymburáci a za lokace dávali hvězdy tři??? PS: By mne zajímalo, jak se bavili tvůrci při testovacích projekcí. A u kterých scének jste smáli Vy? ()

Prubner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolečkovy scénáře mi (kromě Marty a Věry) nikdy nepřišly vtipné a soudě podle prvního dílu Trpaslíka nebude tento seriál výjimkou. Prvních dvacet minut je zoufalých, nezazní jediný vtip a herecké výkony dětských neherců jsou tragické. S nástupem černouška se to trochu zlepšilo, ale moc nadějně to nevypadá. Doufám, že budeme ušetřeni propagandy o xenofobii českého národa. Dám tomu ještě šanci. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnanost (v hereckých výkonech, v úrovni vtipů, v nepoměru mezi fantastickou nadsazeností a satirickou kousavostí), neujasněná cílovka (příliš široko rozkročený humor, teenageři jako ze stránek Brava z 90. let, co dospělá postava, to karikatura), neschopnost dobře prodat špatné vtipy (první setkání rodičů s proměněným synem, poslední záběr), haprující tempo... druhý díl bohužel potvrdil, že nejde o seriál podvratný, ale pouze nevkusný a trapný (především v momentech, kde se o trapnost nesnaží). ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Panebože, to je tak ujetý, až se mi to líbí. První čtvrthodinka nic moc. Kroutil jsem nad tímhle dílkem hlavou. Ovšem se zčernáním hlavního hrdiny jsem tomu přišel na chuť. Uvidíme, jaké bude pokračování. Prozatím Suchánek perfektní. Potěšilo obsazení Abrháma v roli dementního dědy a Šulcové jako fůrie. Hodnocení výkonů adolescentů se zdržím. Ovšem oceňuji, že školní lásku Jolanu obsadili tvůrci dnešní typickou - vypasenou - puberťačkou. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím nějak nevím. Na dvojici Kolečko - Prušinovský slyším a Nymbursko vyloženě miluju. Postrádala jsem chytrý humor, vlastně humor vůbec, místo toho se mi dostalo laciných, trapných situací (čůrání při otevřených dveřích; jadrná mluva, a to i dětí vůči rodičům; akce "kondom", apod.). Předpokládám, že půjde o řetězec přání, kdy následující přavec místo aby napravil přání předešlého, bude si sobecky přát sám. Ale potěšilo mne, že do role profesorky obsadili Janu Matiáškovou. No, uvidím, co dál, zatím jsem optimista. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)

Reklama

Reklama