Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie, jeden z tých lepších filmov na tému ženská agentka v službách štátu. Tentoraz pohľad z ruskej strany , no o to viac zaujímavejší. Netradičný bol pohľad na "školu pre štetky" s odvážnymi scénami a potešilo ma veľmi široké hviezdne obsadenie vrátane môjho obľúbeného M. Schoenaertsa. Film sa odohráva v období studenej vojny, kde Rusi radi zisťujú čo nového na západe , no platí to aj naopak. Film slušne odsýpa a v podstate nepotrebuje akčné scény na to, aby udržal vašu pozornosť. Zopár drsnejších momentov tu je, zvlášť scéna s ruským likvidátorom, ktorý rád sťahuje kožu strojčekom. Lawrenceová tu má zopár odvážnejších scén, no jej výkon je celkovo skvelý a právom patrí medzi top herečky súčasnosti. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem vzhledem k režisérovi a hlavní hrdince očekával nějakou další teen variaci na Hunger Games ale o to více jsem byl překvapen, když jsem dostal docela drsný a odvážný, špionážní thriller jako vystřižený ze 70. let s tou výjimkou, že se zde objevuje nahá Jennifer Lawrence a co si budeme povídat i to je plus. Největší slabinou tak zůstává scénář, který se pokouší o komplikovanější vyprávění a s divákem hraje hru, kdy se neví, kdo je na čí straně a hlavně přepálená skoro dvou a půl hodinová délka, která vzhledem k příběhu nemá opodstatnění. Není to však takový průšvih, jak se povídá a film rozhodně neurazí a umí i zaujmout. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nieje to zlé a vlastne mi to prišlo aj celkom zaujímavé, len škoda, že je to také dlhé a pomalé. Francis Lawrence opäť spolupracuje s Jeninfer, ktorá tu podáva skutočne pozoruhodný výkon v tomto drsnom príbehu. Herecky je to viac než fajn, nechýbajú brutálne scény, či napínavá hudba, ale na lepší zážitok by som chcel, aby to bolo trošku rýchlejšie lebo sa to miestami dosť vlieklo. Škoda. P.S.: Áno, ta  Bratislava tam je vidno. Oblúbeny soundtrack: Didn't I Do Well! 60% - 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že Jennifer Lawrence tu měla hrát naprosto nekompromisní vražednici bez špetky emocí. Škoda ale, že ona je taková ve většině filmů. Další problém jsem vnímal například i v tom, že se jedná o špionážní thriller a já jsem na konci byl úplně jalovej z toho, co se vlastně stalo. Nehledě na to, že na špionážní thriller tady bylo tak strašně málo napětí a akce, že jsem u těch skoro dvou a půl hodin nevěděl, jestli mám uvařit večeři nebo začít uklízet prach. Naštěstí to ale zachraňovala samotná krása Jennifer, která je veliká a dva její herečtí kolegové - Joel Edgerton a Matthias Schoenaerts. K jejich respektu jsem film dokoukal a uznávám, že tento film je alespoň průměrný. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Fantastický špionážní thriller s podmanivou hlavní hrdinkou, která je schopna pro přežití udělat cokoliv. Jennifer Lawrence je magnetická a celý film nese s naprostou lehkostí i v těch nejnepříjemnějších scénách. Jedna z mých nejoblíbenějších ženských hrdinek za poslední roky. Příběh nabírá na obrátkách pomalu a věnuje se rozvoji vztahů i celkové politické situaci v ruské tajné službě. Buďme upřímní, málokterý film se dneska obtěžuje nebo může věnovat takovou stopáž pomalu budované zápletce. Lawrence ale jasně věděl, co dělá, protože tempo nikdy nepoleví, příběh je přehledný a emoce a motivace postav jsou všudypřítomné a jasné. Kromě skvělé kamery a vynikající hudby film především nesou na ramenou herci v čele s Lawrence a pak především Joel Edgerton a Matthias Schoenaerts. Vynikající film pro dospělé publikum, co čeká od návštěvy kina trochu víc. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • V ruskom dabingu je meno Dominiky (Jennifer Lawrence) zmenené na „Veronika“, keďže meno Dominika je v rusky hovoriacich krajinách prakticky nepočuteľné. (Arsenal83)
  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)
  • Interiérové scény z ústředí ruských tajných služeb se natáčely v barokním paláci Festeticsů ve městě Keszthely. Druhý palác Festeticsů v Dég se proměnil ve výcvikové středisko „rudých volavek“. Jako moskevské baletní divadlo posloužila Maďarská státní opera v centru Budapešti. První úkol pro ruskou vládu plnila filmová Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) v prostorách budapešťského hotelu Boscolo, jedna z klíčových scén se odehrála také ve slavné kavárně New York Café, která je součástí hotelového komplexu. V několika scénách došlo i na interiéry dalšího neméně proslulého budapešťského Hotelu Gellért. Úlohu kulisy pro první setkání Dominiky a Nathaniela Nashe (Joel Edgerton) pak sehrála plavecká hala Fabó Éva ve městě Dunaújváros. (IlMagnifico)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama