Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Mike opět nezklamal ... tentokrát to sice není tak velkolepé jako v prvních dvou filmech, ale i role uprchlíka/nepřítele státu Butlerovi nedělá moc velké problémy. Jako jo, ve scénáři je tolik demence jako ve většině korporátního senior managementu, ale mám za to, že ani jeden film ze série Shit has fallen si nehrál na žádné umění a logiku ... vždycky šlo o béčka, a mi to vždycky vyhovovalo. Jak jistě víte, tak tento film měl zatím vůbec nejnižší rozpočet, ale když to bouchá, vypadá to hezky, když se to střílí, vypadá to hezky, a když někoho Mike žabikuchuje, vypadá to hezky : ) Snad další filmy dostanou větší prachy (což by měli, když už jsou odklepnuty tři plus seriál), a Mike bude opět kuchat zmrdy ve větším měřítku jako dřív ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Painmaker takes painkillers. Neohrožený bodyguard, suplující sukni prezidentských mám, nám začíná povážlivě chřadnout, ale na pár zabití to ještě bude stačit. Waugh zvolil nepatrně jiný směr s větším důrazem na postavy (vztah s houmlesem Noltem či kontraktorem Hustonem), nicméně čitelnost děje a nepříliš nápaditě natočená akce tuhle změnu spolehlivě otupují. Obsazení paní Smithové do role drsné agentky FBI byla stejná pitomost jako chtít po Mikeu Banningovi, aby poplival orla na prezidentské standartě.. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemné akční béčko, které diváka vrátí do 80. let, kdy se nehrálo na příběh ale na drsné hrdiny a výbušnou akci. Gerard Butler, už trochu stárne a na tom postavil celou postavu, u které nikdy nevíte, jestli jí skolí nepřítel nebo infarkt, ale i díky tomu má postava nový rozměr a divák jí tak rád fandí. K tomu si připočtěme velice slušnou akci s minimem digitálních triků a máme tu žánrovku, která neudělá díru do světa, ale fandy rozhodně potěší. Klidně si dám i čtvrtý díl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když necvičíš jako doopravdy, budeš mrtvej raz dva." Pominu-li, že je to hrozně průhledný, tak mě to docela bavilo. Jenže je těžký brát to vážně, když je tak snadný poznat, kdo to na Mikea hodil i kdo to organizuje. Naštěstí na tom akce nestojí a tak drony útočí, Mike adrenalinově zdrhá truckem a jeho taťka si to skvěle užívá. Já mám prostě slabost pro podivínský táty, kteří by pro trochu adrenalinu vyhodili do luftu půlku USA a přilehlý lesy. Bylo to prostě celkem svižný, ale napnout mě to nedokázalo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Už je zjevné co tahle série nutně potřebovala - aby z ní táhl do háje její důchovní otec, nesmrtelný břídil Antoine Fuqua. Bez něj jsou to na rozdíl od prvního dílu najednou vtipné a tak akorát nadsazené akční béčka do kterých se Gerard Butler přímo narodil. Vůbec by mi nevadilo kdyby tímhle stylem zvládal točit další pokračování až do důchodu. 7/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama